„Szakácskönyv/Mit-mihez/A/Almaecet” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
 
Az almaecet az alma erjedése során létrejövő almabor további fermentálásával jön létre, és igen alacsony, 5 százalék savtartalmú (nagy részét víz alkotja).
 
Már őseink korában is előszeretettel alkalmazták, hiszen sokféle{{tartalmaz|A értékesfentieken tápanyagottúl: (kalcium, kálium, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, vas, aminosavak, enzimek, pektin, A- és C- vitamin, béta-karotin) tartalmaz, és egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai kiemelkedőek.}}
 
Már őseink korában is előszeretettel alkalmazták, hiszen sokféle értékes tápanyagot tartalmaz, és egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai kiemelkedőek.
 
{{Idézet|Hippokratész megfázásra és köhögésre ajánlotta, az 1348-as pestisjárvány idején Tommaso Del Garbo olasz orvos pedig kezét mosta, száját öblítette ecettel, hogy elkerülje a fertőzést.
 
Római katonák üdítő itala volt az ecetes víz, és a mai sportolók közül is sokan szívesen oltják ezzel a szomjukat.
 
Tudományos kísérleteket is végeztek az almaecettel. Azt próbálták igazolni, hogy inzulinrezisztens betegeknél csökkenti a vércukor szintjét. A pre-diabétesznek is hívott állapotban 20 milliliter (jó bő evőkanálnyi) almaecet 30-60 perccel étkezés után esetenként már kedvezően befolyásolta a cukorszintet.
 
Az almaecet segíthet a testsúlycsökkentésben. 30 ml (2 bő evőkanálnyi) almaecet rendszeres fogyasztása kiegyensúlyozott, optimális energiatartalmú étrend mellett segíthet a túlsúly leadásában.|
Gyuri bácsi és az almaecet - 2018. okt. 16.}}
 
<br />
228 143

szerkesztés

Navigációs menü