Szerkesztővita:KeFe

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Nyíl.gif - Tacsipacsi - 8633 - Felhasználói lapom

Archívum: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Üzenet hagyásához kattints ide

Vitalap-WP.PNG

Velem NE vitatkozz!!!


Szépen kérlek, hallgassuk meg egymás érveit, és azokat mérlegelve már nincs vita.
"A vitához legalább két ember kell!"
Smile01.PNG
Volt tanárom mondta.

Green Dot.svgSegítek:
Termih FileZilla logóSterbi Szennyai Boer Maria
Komjatyan Maria
Czako Ilona
Arsnova Magnea Velag Hegykő Szent Mihály templom.jpgVastoll1 Majsztro Violinkulcs6.PNGTerckvart
Zsuzsanna Gavaller.jpg Wittizsu Rekus UtahRaptor
Herrludwig.jpg
Gasztrokalauzherrludwig
Kerti Gábor Tamjan Magyar festék Keximexi8 Reznix Jzana
Penny black.jpgPeti610 Mcsaba Ambrus59 Gu-nes Rakovszky Szilas Kövecs Imre Mozo Martea DenesFeri


Aktuális szócikkszám: 31 693 » Oldalak száma: 78 575
2020. november 28. szombat - Ma Stefánia névnapja van.

Green Dot.svg Üzenek Tacsipacsi‎-nak Green Dot.svg Kilépés a Wikikből


Ü Z E N E T E K :


Megjegyzés:[szerkesztés]

ez a szerkesztés több okból sem működött:
  • A ping csak akkor működik, ha ugyanabban a szerkesztésben alá is írod az üzenetet. A korábban már aláírt üzenet módosítása nem számít.
  • A {{ping}} sablon nincs felkészítve interwikire a paraméterben, úgyhogy az en:User:Samuel helyett a Szerkesztő:User:Samuelre mutat a link.
  • De ez tulajdonképpen mindegy is, mert a ping amúgy is csak belső hivatkozásokkal működik, interwikivel nem.
  • És ráadásul magát a felhasználónevet is hibásan írtad le, helyesen Szerkesztő:Samuel (WMF), a „(WMF)” része a névnek.
  • Viszont ez a felhasználó csak akkor fog létrejönni a magyar Wikikönyvekben, ha az illető egyszer ténylegesen ellátogat ide, és nem csak globális üzenetküldéssel üzen. Esetleg akkor, ha egy helyi adminsztrátor (magyarán én 🙂) kézzel létrehozza azt a néhány hete létező Speciális:CreateLocalAccount oldalon, bár nem tudom, hogy ezt az új eszközt szabad-e használnom ilyen esetben (elvileg olyan esetekre van, amikor az illető nem tudja magának létrehozni a fiókját az idelátogatással, nem olyanra, amikor egyszerűen csak soha nem járt itt), úgyhogy egészen biztosan csak akkor fordulnék hozzá, ha tényleg szükség van rá.
Mivel a fenti üzenetben angol e-mail-tárgyat említ, gyanítom, hogy az egész angolul zajlik, úgyhogy amúgy sem trafáltak bele, hogy kit kéne kérdezni, teljesen felesleges fárasztania magát az e-mail újraküldésével. – Tacsipacsi (vita) 2020. november 14., 21:51 (CET)

@Tacsipacsi: Köszönöm a pontos, kimerítő választ! Én is úgy emlékeztem hogy a "ping", csak belső hivatkozásokkal működik, de állandóan javítják a programot és azt nem tudom figyelemmel kísérni, hogy mit-mikor változtatnak meg. Ha viszont a kapott üzenet az angol nyelvterületen zajlik, vajon hogy kaphattam meg én is. Mivel nem akartam udvariatlan lenni a küldőjével, ezzért próbáltam meg válaszolni. Ha az Övé átjött, akkor talán ezt is megkapja - gondoltam. - Üdv. » KeFe « Kefe.gif vitalapom 2020. november 14., 23:59 (CET)

Sajnos a globális üzenetküldés egyirányú kommunikáció – a feladó úgy küld üzenetet, hogy be se dugja a lábát erre a wikire, így nem jön létre fiókja, hacsak nem jött már korábban létre. Azt valószínűleg senki nem nézte, hogy egyébként tudsz-e angolul – az üzenet végén HTML-megjegyzésben ott a link a címzettek listájára, ami közel 3800 nevet tartalmaz, ennyit élő ember nem fog átnézni. Azt még elképzelhetőnek tartom, hogy géppel végignézték, de te nem a központi rendszerrel tüntetted fel a nyelvtudásodat, hanem a magyar Wikikönyvek sablonjaival, amit géppel sokkal nehezebb feldolgozni. Annyit megtehetsz, hogy a {{Babel-2}} sablon helyett a {{#babel:}} függvényt használod: {{#babel:hu|en-0}}. Nem valószínű, hogy bárki figyelembe fogja venni az angoltudásod hiányát, ha így jelölöd, de a mostani sablonnal egészen biztosan nem fogja senki figyelembe venni, tehát egy icipicit mégiscsak jobbak az esélyeid. – Tacsipacsi (vita) 2020. november 17., 00:05 (CET)