Ugrás a tartalomhoz

Gyógynövény/Terápiák/Gyógytea/Natúr gyógyteák

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
A lap mérete: 2757 bájt

Gyógynövény

Natúr gyógyteák

Fekete tea jellegzetesség és minőség szerint válogatva egy tálcán egy srí Lanka-i teagyárban. Különféle egész szárított leveleket, részleges leveleket és teaporokat kombinálva használnak különböző típusú kevert teák előállításához


Natúr gyógyteák


A gyógynövényekből nemcsak gyógyszereket, hanem többféle módon felhasználható teákat, teakeverékeket készítenek. A gyógynövény-szaküzletekben és a gyógyszertárakban ismert hatású speciális teakeverékek kaphatók. A betegtájékoztatóban feltüntetik az elkészítés és az alkalmazás módját, valamint az összetételt, de használatukat célszerű a családorvossal megbeszélni.
A csak egyféle gyógynövényt tartalmazó csomagolásokban (natúr gyógyteák) tájékoztató nem mindig található, ezért ezeket inkább az egészséget javító, úgynevezett élvezeti cikknek kell tekinteni.
Kellő jártassággal teakeverékek is készíthetők belőlük, azonban ügyelni kell azok összetételére, az elkészítés körülményeire és az alkalmazás módjára, mert a nem szakszerűen összeállított vagy elkészített keverékek hatóanyag tartalma nagymértékben csökkenhet vagy el is veszhet (csalán, ezerjófű, hársfavirág, kamilla stb.).

 1. Gyógynövények adagolása
 2. Natúr gyógyteák listája
 3. Gyógytea készítés
 4. Natúr gyógyteák
 5. Gyógytea keverékek
 6. Gyógyborok
 7. Gyógyfürdők
 8. Illóolajok,
 9. Illóolajok alkalmazása
 10. Illóolajok listája
 11. Pakolások
 12. Szirupok és balzsamok
 13. Vízhajtó gyógynövények
 14. Mérgező növények