Ugrás a tartalomhoz

Gyógynövény/Gyógyhatása/K/Kétsoros árpa

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
A lap mérete: 1751 bájt

Növények gyógyhatása

Kétsoros árpa

LatinGyógynövényGyógynövények listájaGyógynövények hatóanyagaiGyógynövények gyűjtéseGyógynövény‐gyógyszer interakciókGyógynövények Interakciós hatásaiGyógynövények felhasználásaGyógynövények adagolásaNövények gyógyhatásaGyógygombákTerápiákBetegségekGyógyteákIllóolajokZsíros olajokMihez-mitTanácsok


Kétsoros árpa


Kétsoros árpa
(Hordeum distichon, Syn: Hordeum vulgare subsp. vulgare convar. distichon)
Más neve(i): sörárpa


A kétsoros árpa az egyszikűek osztályának perjevirágúak rendjébe, ezen belül a perjefélék családjába tartozó faj. A kétsoros árpa vagy sörárpa (Hordeum vulgare subsp. vulgare convar. distichon).
Az árpa tea megerősíti immunrendszerünket, gazdag antioxidánsokban és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. A C-vitamin elősegíti a fehérvérsejtek termelését, ami segít a hideg évszakokban a fertőzések leküzdésében és megelőzésében. Rendszeres fogyasztása javíthatja a vérkeringést, a benne lévő pirazin csökkenti a véralvadás kockázatát, és elősegíti az összes toxin kivágását a szervezetből.
Tartalmaz:→ '
Gyógyhatása(i):
Felhasználjuk:
Ellenjavallat: Mivel az árpa glutént is tartalmaz, ha lisztérzékenysége van, érzékeny a gluténra, kerülje az árpa tea fogyasztását. Az árpa tea megakadályozhatja a laktációt (szoptatás) és komplikációkat okozhat terhes vagy szoptató nőknél.


Lásd még: A növényről Gyógytea Mihez-mit Tanácsok

Magyar Wikipédia: Kétsoros árpa
A Wikimédia Commons tartalmaz Kétsoros árpa témájú médiaállományokat.