Növények/Növények gyógyhatása/S/Sokvirágú keserűfű

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
A lap mérete: 2125 bájt

Növények gyógyhatása

Sokvirágú keserűfű

LatinNövények listájaAllergén növényekDísznövények‎ • Ehető növényekÉlvezeti növényekFákFestőnövényekFűszerekGabonákEhető gombákGyógygombákGyógynövényTerápiákBetegségekNövények gyógyhatásaGyógyteákIllóolajok Zsíros olajok Gyomnövények‎GyümölcsökHiperakkumulátor növényekHúsevő növények‎Ipari növényekKártevőriasztó növényekLégtisztító növényekMérgező növényekMézelő növényekParazita növények‎Pszichoaktív növényekZöldségfélék Védett növényekVízinövényekInváziós fajokFajtalistákMit-mihez használunkTanácsok

Sokvirágú keserűfű


Sokvirágú keserűfű
(Polygonum multiflorum, Syn: -)
Drog ',
Más neve(i): -

Kínában honos futónövény. Futónövény, gyorsan terjed, virágokat ősszel hoz. Széles körben hasznáják, mert a népi gyógyászatban azt tartják róla, hogy megfiatalítja a testet. Gyökérgumóját ősszel ássák ki, tisztára mosva felszeletelik és szárítják. Ha szükséges, fekete szójabab levével keverve gőzölik és szárítják váltakozva, amíg a gyökér feketére nem vált, s ebben a formájában előkészített keserűfű-gyökérnek nevezik.


Tartalmaz:→ '
Gyógyhatása(i): Az egyik legfontosabb hagyományos kínai erősítőszer, tonicum, csökkenti a koleszterinszintet, enyhe salaktalanító, vértisztító. - Adaptogén. - Serkenti a bélmozgást, akadályozza a koleszterin ismételt felszívódását és a májban való felgyülemlését. - Gátolja a zsírfélék átszivárgását a vérerekbe, ezzel csökkenti azok elmeszesedését. - Csökkenti a vér viszkozitását, a pulzust, javítja a szívizom oxigénellátását, gyulladásgátló hatású.


Felhasználjuk:Kiválóan kezelhető vele a hajtöredezés, a hajhullás, a kopaszodás és az idő előtti őszülés. - Egészséges szervezettel erős, egészséges a hajkorona és a köröm is. - A hagyományos kínai gyógyászat ezért a keserűfű gyökerét az életerő és a vér táplálására ajánlja. - Erősíti a májat és a vesét, a csontozatot és az idegrendszert. - Jelentős szerepe van a szövetek újjáépítésében, ezáltal a fiatalság tartós megőrzésében.
Ellenjavallat: -


Lásd még: A növényről Mit-mihez

Magyar Wikipédia: Sokvirágú keserűfű


A Wikimédia Commons tartalmaz Sokvirágú keserűfű témájú médiaállományokat.