Növények/K/Korallvirág

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
< Növények‎ | K
A lap mérete: 2211 bájt

Növények

Korallvirág

Korallvirág
Korallvirág
(Kalanchoe, Syn: -)
Más neve(i): '


A korallvirág a kőtörőfű-virágúak rendjébe, ezen belül a varjúhájfélék családjába és a korallvirágformák alcsaládjába tartozó típusnemzetség.
A korallvirágfajok eredeti előfordulási területe a kontinentális Afrika legnagyobb része – kivéve Észak-Szahara egyes térségeit –, Madagaszkár, az Arab-félsziget, India és Srí Lanka, valamint Délkelet-Ázsia és a Fülöp-szigetek. Az ausztrál kontinens keleti felére, Pakisztánba, Olaszországba, az Ibériai-félszigetre, Dél-Amerika legnagyobb részére és az USA legdélebbi államaiba betelepítette az ember; azonban dísznövényként mindenfelé termesztik.
Levele sötétzöld, nagyon húsos, mert sok nedv van benne. Virága 4 szirmú, de ma már telt virágzatú egyedek is vannak. A virág szára elágazó. A virág színei általában pirosak-vörösek, vagy fehérek, narancs-citromsárgák, rózsaszínűek, vagy akár vajszínűek is lehetnek.
Januártól júniusig virágzik. Nyártól mint kerti növény, ültethető erkélyre, teraszra, vagy balkonládába. Ősztől viszont a lakásunkat is feldíszítheti, mutatós, szép színes virágaival. Lassan fejlődik. A virágok magasan a levelek fölé emelkednek. A korallvirág szereti a közvetlen napfényt. Gondozása nem túl igényes, heti egyszer, de előfordul, hogy kétszer kell öntözni attól függően, hogy mennyire száraz a földje. Figyelni kell, mert hamar elkezd gyengülni és elszáradni ha nincs öntözve hetente.


Lásd még: Mit-mihez Tanácsok, tippek

Magyar Wikipédia: Korallvirág


A Wikimédia Commons tartalmaz Korallvirág témájú médiaállományokat.