Wikikönyvek:Társalgó

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archívum: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Üdvözlünk!

Ez a Társalgó, a virtuális Wikikönyvek központi üzenőfala, ahova bárki felvésheti a Wikikönyvekkel kapcsolatos általános kérdéseit, amire egyikünk remélhetőleg válaszol, ha tud.

A konkrét könyveinkkel kapcsolatban azok lapjainak vitalapján, ezzel a lappal kapcsolatban ennek a vitalapján is kérdezhetsz; míg ha tesztelni, játszani, firkálni akarsz, kérjük, inkább a Homokozót használd. Az adminisztrátoroknak szóló sürgős üzeneteidet az üzenőfalukra írd.Editing News #2—2018[szerkesztés]

2018. november 2., 15:17 (CET)

Change coming to how certain templates will appear on the mobile web[szerkesztés]

CKoerner (WMF) (talk) 2018. november 13., 20:34 (CET)

Szia,

Néhány hét múlva meg fog változni az olvasók web csapata, hogy a sablonok milyen módon néznek ki a mobil weboldalon. Ezeket a sablonokat a cikk megtekintésekor észrevehetőbbé tesszük. Kérünk segítséget a nem helyes sablonok frissítésében.
Milyen sablonok? Speciálisan sablonok, amelyek értesítik az olvasókat és a közreműködőket a cikk tartalmával kapcsolatos problémákról - a cikk szövegéről és információiról. Példák, mint a Sablon: Nem hivatkozott vagy Sablon: Több idézet szükséges. Jelenleg ezek az értesítések egy cikk címe alatt található link mögött rejlenek. Formázni fogunk ilyen sablont (leginkább azok, amelyek a Sablon: Ambox vagy az üzenetablak-sablonokat általában használják), hogy röviden összefoglalják az oldal címét. :Érintse meg a "További információ" linket további információkért.
A sablonszerkesztőknek van néhány ajánlásunk arról, hogyan készítsünk sablonokat, amelyek mobilbarátok, és még további dokumentációkat dolgozunk munkánk során.
Ha kérdései vannak a mobiltelefon sablonok formázásával kapcsolatban, kérjük, hagyjon feljegyzést a projektbeszélgető oldalon, vagy adjon meg egy feladatot Phabricatorban, és segítünk Önnek.

Köszönjük!

Community Wishlist Survey vote[szerkesztés]

2018. november 22., 19:13 (CET)

Közösségi Kívánságlista Felmérés szavazás

Hello mindenki,

A Közösségi Kívánságlista felmérése az a folyamat, amikor a Wikimedia közösségek eldöntik, hogy mi a Wikimédia Alapítvány közösségi technikája a következő évben.

A Community Tech csapata a tapasztalt Wikimedia szerkesztők számára készült eszközökre összpontosít. A közösségek most közzétették a technikai javaslatok hosszú listáját. A javaslatokról mostantól november 30-ig szavazhat. Bővebben olvashat a könyvtárak felmérési oldalán. /User:Johan (WMF) 2018. november 22., 19:13 (CET)

Advanced Search[szerkesztés]

Johanna Strodt (WMDE) (talk) 2018. november 26., 12:02 (CET)

New Wikimedia password policy and requirements[szerkesztés]

CKoerner (WMF) (talk) 2018. december 6., 21:03 (CET)
A Wikimedia Alapítvány biztonsági csapata új jelszó-politikát és követelményeket vezet be. A projektről a MediaWiki.org-on többet tudhat meg.
Ezek az új követelmények az új fiókokra és a kiváltságos fiókokra vonatkoznak. Új fiókokra lesz szükség ahhoz, hogy legalább 8 karakter hosszúságú jelszót hozzon létre. A kiváltságos fiókok felkérik, hogy frissítsék a jelszavukat legalább 10 karakter hosszúságúra.
Ezek a változtatások várhatóan december 13-án lépnek hatályba. Ha úgy gondolja, hogy a változás befolyásolja munkáját vagy eszközeit, kérjük, ossza meg velünk a beszélgető oldalon.

Invitation from Wiki Loves Love 2019[szerkesztés]

Segíts lefordítani a saját nyelvedre

WLL Subtitled Logo (transparent).svg

Love is an important subject for humanity and it is expressed in different cultures and regions in different ways across the world through different gestures, ceremonies, festivals and to document expression of this rich and beautiful emotion, we need your help so we can share and spread the depth of cultures that each region has, the best of how people of that region, celebrate love.

Wiki Loves Love (WLL) is an international photography competition of Wikimedia Commons with the subject love testimonials happening in the month of February.

The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects.

The theme of 2019 iteration is Celebrations, Festivals, Ceremonies and rituals of love.

Sign up your affiliate or individually at Participants page.

To know more about the contest, check out our Commons Page and FAQs

There are several prizes to grab. Hope to see you spreading love this February with Wiki Loves Love!

Kind regards,

Wiki Loves Love Team

Imagine... the sum of all love!

--MediaWiki message delivery (vita) 2018. december 27., 11:12 (CET)

FileExporter beta feature[szerkesztés]

Johanna Strodt (WMDE) 2019. január 14., 10:41 (CET)

Egy új béta funkció hamarosan megjelenik minden wikiben: The FileExporter.

Lehetővé teszi a helyi wikiből származó fájlok exportját a Wikimedia Commonsba, beleértve a fájltörténetet és az oldaltörténetet. Mely fájlokat lehet exportálni a wiki közösségei: Kérjük, ellenőrizze a wiki konfigurációs fájlját, ha ezt a szolgáltatást szeretné használni.
A FileExporter már béta funkció a mediawiki.org, meta.wikimedia, deWP, faWP, arWP, koWP és a wikisource.org webhelyen. Miután hozzáadtunk néhány funkciót, most már minden wikik bétafunkciója lesz. : A telepítés január 16-ra tervezett. További információ a projektoldalon található.
Mint mindig, a visszajelzések nagyra értékeljük. Ha tesztelni szeretné a FileExporter-et, aktiválja azt a felhasználói beállításokban. A visszajelzés legjobb helye a központi beszélgetés. Köszönjük a Wikimedia Deutschland technikai újdonságait.

No editing for 30 minutes on 17 January[szerkesztés]

You will not be able to edit the wikis for up to 30 minutes on 17 January 07:00 UTC. This is because of a database problem that has to be fixed immediately. You can still read the wikis. Some wikis are not affected. They don't get this message. You can see which wikis are not affected on this page. Most wikis are affected. The time you can not edit might be shorter than 30 minutes. /Johan (WMF)

2019. január 16., 19:40 (CET)

Talk to us about talking[szerkesztés]

Trizek (WMF) 2019. február 21., 16:01 (CET)

Read-only mode for up to 30 minutes on 11 April[szerkesztés]

2019. április 8., 12:56 (CEST)
A magyar Wikikönyvek szerepel az érintett wikik listáján. – Tacsipacsi (vita) 2019. április 9., 19:24 (CEST)

Wikimedia Foundation Medium-Term Plan feedback request[szerkesztés]

Segíts lefordítani a saját nyelvedre

The Wikimedia Foundation has published a Medium-Term Plan proposal covering the next 3–5 years. We want your feedback! Please leave all comments and questions, in any language, on the talk page, by April 20. Köszönjük! Quiddity (WMF) (talk) 2019. április 12., 19:35 (CEST)

Multilingual Shared Templates and Modules[szerkesztés]

Hello hu-wiki community! (Segíts lefordítani a saját nyelvedre)

I recently organized a project to share templates and modules between wiki projects and languages. It allows modules and templates to be “language-neutral”, and store all text translations on Commons. This means that it is enough to copy/paste a template without any changes, and update the translations separately. If someone fixes a bug or adds a new feature in the original module, you can copy/paste it again without any translation work. My bot DiBabelYurikBot can help with copying. This way users can spend more time on content, and less time on updating and copying templates. Please see project page for details and ask questions on talk page.

P.S. I am currently running for the Wikimedia board, focusing on content and support of multi-language communities. If you liked my projects like maps, graphs, or this one, I will be happy to receive your support. (any registered user group can vote). Thank you! --Yurik (🗨️) 2019. május 12., 06:16 (CEST)

Nemrég szerveztem egy projektet a wiki projektek és nyelvek sablonjainak és moduljainak megosztására. Lehetővé teszi, hogy a modulok és a sablonok „nyelvi semlegesek” legyenek, és tárolja az összes szövegfordítást a Commons-ra. Ez azt jelenti, hogy elég sablon másolása / beillesztése változások nélkül, és a fordítások külön frissítése. Ha valaki kijavít egy hibát, vagy új funkciót ad meg az eredeti modulban, akkor újra beillesztheti / beillesztheti a fordítást. Az én botom DiBabelYurikBot segíthet a másolásban. Így a felhasználók több időt tölthetnek a tartalomra, és kevesebb időt tölthetnek a sablonok frissítésére és másolására. A részleteket lásd a projektoldalon, és kérdéseket tesz fel a beszélgetési oldalon.

Ui Jelenleg a Wikimedia fórumon futok, a többnyelvű közösségek tartalmára és támogatására összpontosítva. Ha tetszett a projektjeim, mint például a térképek, grafikonok vagy ez, örömmel fogadom a támogatást.Thank you! --Yurik (🗨️) 2019. május 12., 06:16 (CEST)

Editing News #1—July 2019[szerkesztés]

2019. július 23., 20:32 (CEST)

Update on the consultation about office actions[szerkesztés]

Hello all,

Last month, the Wikimedia Foundation's Trust & Safety team announced a future consultation about partial and/or temporary office actions. We want to let you know that the draft version of this consultation has now been posted on Meta.

This is a draft. It is not intended to be the consultation itself, which will be posted on Meta likely in early September. Please do not treat this draft as a consultation. Instead, we ask your assistance in forming the final language for the consultation.

For that end, we would like your input over the next couple of weeks about what questions the consultation should ask about partial and temporary Foundation office action bans and how it should be formatted. Please post it on the draft talk page. Our goal is to provide space for the community to discuss all the aspects of these office actions that need to be discussed, and we want to ensure with your feedback that the consultation is presented in the best way to encourage frank and constructive conversation.

Please visit the consultation draft on Meta-wiki and leave your comments on the draft’s talk page about what the consultation should look like and what questions it should ask.

Thank you for your input! -- The Trust & Safety team 2019. augusztus 16., 10:03 (CEST)

New tools and IP masking[szerkesztés]

2019. augusztus 21., 16:18 (CEST)

The consultation on partial and temporary Foundation bans just started[szerkesztés]

-- Kbrown (WMF) 2019. szeptember 30., 19:13 (CEST)

Feedback wanted on Desktop Improvements project[szerkesztés]

2019. október 16., 08:53 (CEST)

Editing News #2 – Mobile editing and talk pages[szerkesztés]

2019. október 29., 12:13 (CET)

Community Wishlist 2020[szerkesztés]

Magic Wand Icon 229981 Color Flipped.svg

IFried (WMF) 2019. november 4., 20:30 (CET)

Wiki Loves Folklore[szerkesztés]

WLL Subtitled Logo (transparent).svg

Hello Folks,

Wiki Loves Love is back again in 2020 iteration as Wiki Loves Folklore from 1 February, 2020 - 29 February, 2020. Join us to celebrate the local cultural heritage of your region with the theme of folklore in the international photography contest at Wikimedia Commons. Images, videos and audios representing different forms of folk cultures and new forms of heritage that haven’t otherwise been documented so far are welcome submissions in Wiki Loves Folklore. Learn more about the contest at Meta-Wiki and Commons.

Kind regards,
Wiki Loves Folklore International Team
— Tulsi Bhagat (contribs | talk)
sent using MediaWiki message delivery (vita) 2020. január 18., 07:14 (CET)

Movement Learning and Leadership Development Project[szerkesztés]

Hello

The Wikimedia Foundation’s Community Development team is seeking to learn more about the way volunteers learn and develop into the many different roles that exist in the movement. Our goal is to build a movement informed framework that provides shared clarity and outlines accessible pathways on how to grow and develop skills within the movement. To this end, we are looking to speak with you, our community to learn about your journey as a Wikimedia volunteer. Whether you joined yesterday or have been here from the very start, we want to hear about the many ways volunteers join and contribute to our movement.

To learn more about the project, please visit the Meta page. If you are interested in participating in the project, please complete this simple Google form. Although we may not be able to speak to everyone who expresses interest, we encourage you to complete this short form if you are interested in participating!

-- LMiranda (WMF) (talk) 2020. január 22., 20:00 (CET)

Additional interface for edit conflicts on talk pages[szerkesztés]

Sorry, for writing this text in English. If you could help to translate it, it would be appreciated.

You might know the new interface for edit conflicts (currently a beta feature). Now, Wikimedia Germany is designing an additional interface to solve edit conflicts on talk pages. This interface is shown to you when you write on a discussion page and another person writes a discussion post in the same line and saves it before you do. With this additional editing conflict interface you can adjust the order of the comments and edit your comment. We are inviting everyone to have a look at the planned feature. Let us know what you think on our central feedback page! -- For the Technical Wishes Team: Max Klemm (WMDE) 2020. február 26., 15:15 (CET)

További felület a beszélgetési oldalak konfliktusainak szerkesztéséhez

Lehet, hogy ismeri a szerkesztési konfliktusok új felületét (jelenleg egy béta funkció). A Wikimedia Germany egy új felületet tervez a beszélgetési oldalak szerkesztési konfliktusainak megoldására. Ez a felület akkor jelenik meg, amikor beszélgetési oldalra ír, és egy másik személy ugyanabban a sorban ír vitabeszélgetést, és elmenti azelőtt. Ezzel a kiegészítő szerkesztési konfliktus felülettel módosíthatja a megjegyzések sorrendjét és szerkesztheti a megjegyzéseket. Felhívjuk mindenkit, hogy vessen egy pillantást a tervezett funkcióra. Közölje velünk véleményét központi visszajelző oldalunkon! - A Technikai kívánságok csapatának: Max Klemm (WMDE) 2020. február 26., 15:15 (CET)

Editing news 2020 #1 – Discussion tools[szerkesztés]

2020. április 8., 21:28 (CEST)

Editing news 2020 #2[szerkesztés]

2020. június 17., 22:36 (CEST)

Feedback on movement names[szerkesztés]

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Segíts lefordítani a saját nyelvedre if necessary. Köszönjük!

There are a lot of conversations happening about the future of our movement names. We hope that you are part of these discussions and that your community is represented.

Since 16 June, the Foundation Brand Team has been running a survey in 7 languages about 3 naming options. There are also community members sharing concerns about renaming in a Community Open Letter.

Our goal in this call for feedback is to hear from across the community, so we encourage you to participate in the survey, the open letter, or both. The survey will go through 7 July in all timezones. Input from the survey and discussions will be analyzed and published on Meta-Wiki.

Thanks for thinking about the future of the movement, --The Brand Project team, 2020. július 2., 21:52 (CEST)

Note: The survey is conducted via a third-party service, which may subject it to additional terms. For more information on privacy and data-handling, see the survey privacy statement.