Wikikönyvek:Társalgó

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
(Wikikönyvek/Társalgó szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archívum: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Üdvözlünk!

Ez a Társalgó, a virtuális Wikikönyvek központi üzenőfala, ahova bárki felvésheti a Wikikönyvekkel kapcsolatos általános kérdéseit, amire egyikünk remélhetőleg válaszol, ha tud.

A konkrét könyveinkkel kapcsolatban azok lapjainak vitalapján, ezzel a lappal kapcsolatban ennek a vitalapján is kérdezhetsz; míg ha tesztelni, játszani, firkálni akarsz, kérjük, inkább a Homokozót használd. Az adminisztrátoroknak szóló sürgős üzeneteidet az üzenőfalukra írd.Editing News #2—2018[szerkesztés]

2018. november 2., 15:17 (CET)

Change coming to how certain templates will appear on the mobile web[szerkesztés]

CKoerner (WMF) (talk) 2018. november 13., 20:34 (CET)

Szia,

Néhány hét múlva meg fog változni az olvasók web csapata, hogy a sablonok milyen módon néznek ki a mobil weboldalon. Ezeket a sablonokat a cikk megtekintésekor észrevehetőbbé tesszük. Kérünk segítséget a nem helyes sablonok frissítésében.
Milyen sablonok? Speciálisan sablonok, amelyek értesítik az olvasókat és a közreműködőket a cikk tartalmával kapcsolatos problémákról - a cikk szövegéről és információiról. Példák, mint a Sablon: Nem hivatkozott vagy Sablon: Több idézet szükséges. Jelenleg ezek az értesítések egy cikk címe alatt található link mögött rejlenek. Formázni fogunk ilyen sablont (leginkább azok, amelyek a Sablon: Ambox vagy az üzenetablak-sablonokat általában használják), hogy röviden összefoglalják az oldal címét. :Érintse meg a "További információ" linket további információkért.
A sablonszerkesztőknek van néhány ajánlásunk arról, hogyan készítsünk sablonokat, amelyek mobilbarátok, és még további dokumentációkat dolgozunk munkánk során.
Ha kérdései vannak a mobiltelefon sablonok formázásával kapcsolatban, kérjük, hagyjon feljegyzést a projektbeszélgető oldalon, vagy adjon meg egy feladatot Phabricatorban, és segítünk Önnek.

Köszönjük!

Community Wishlist Survey vote[szerkesztés]

2018. november 22., 19:13 (CET)

Közösségi Kívánságlista Felmérés szavazás

Hello mindenki,

A Közösségi Kívánságlista felmérése az a folyamat, amikor a Wikimedia közösségek eldöntik, hogy mi a Wikimédia Alapítvány közösségi technikája a következő évben.

A Community Tech csapata a tapasztalt Wikimedia szerkesztők számára készült eszközökre összpontosít. A közösségek most közzétették a technikai javaslatok hosszú listáját. A javaslatokról mostantól november 30-ig szavazhat. Bővebben olvashat a könyvtárak felmérési oldalán. /User:Johan (WMF) 2018. november 22., 19:13 (CET)

Advanced Search[szerkesztés]

Johanna Strodt (WMDE) (talk) 2018. november 26., 12:02 (CET)

New Wikimedia password policy and requirements[szerkesztés]

CKoerner (WMF) (talk) 2018. december 6., 21:03 (CET)
A Wikimedia Alapítvány biztonsági csapata új jelszó-politikát és követelményeket vezet be. A projektről a MediaWiki.org-on többet tudhat meg.
Ezek az új követelmények az új fiókokra és a kiváltságos fiókokra vonatkoznak. Új fiókokra lesz szükség ahhoz, hogy legalább 8 karakter hosszúságú jelszót hozzon létre. A kiváltságos fiókok felkérik, hogy frissítsék a jelszavukat legalább 10 karakter hosszúságúra.
Ezek a változtatások várhatóan december 13-án lépnek hatályba. Ha úgy gondolja, hogy a változás befolyásolja munkáját vagy eszközeit, kérjük, ossza meg velünk a beszélgető oldalon.