Ugrás a tartalomhoz

Wikikönyvek:Szerzői jogok valószínű megsértése

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
(WK:C szócikkből átirányítva)
Archívum: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Egyéb okból való törléshez lásd a Törlési irányelveket, valamint az alábbi lapokat:


Ha szerzői jog megsértésére gyanakodsz, akkor a cikket vagy képet itt kell jelezned. Mindenképp kövesd a lentebb leírt eljárást akkor, amikor valamit ezen listába felveszel. A listázott lapoknak legalább 7 napig itt kell látszaniuk, mielőtt törlésre kerülhetnek.

Mindenképpen jelezd a szavazásra bocsájtott lap elején a {{jogsértő}}(?) sablon használatával, hogy felvetted ezen lap listájába!

A jogsértések jelzése mellett megteheted azt is, hogy:

  • Kicseréled a cikk szövegét egy általad újraírtra: ezt meg lehet tenni egy átmeneti lapon, hogy az eredeti jogsértő cikket egy adminisztrátor törölni tudja. Az átmeneti lapok az alábbi elnevezést követik: [[Vita:LAP NEVE/átmeneti]]. Ha az eredetiről kiderül, hogy mégsem jogsértő, akkor a két cikket egybe lehet fésülni.
  • Írsz a szerzői jogok tulajdonosának és megtudod, hogy az anyag felhasználható-e (még az is lehet, hogy a szerző küldte a Wikikönyvekbe). Ezen túl kérheted is az engedélyt a publikálásra, lásd: Mintaszöveg engedély kéréséhez.

Közlemény jogtulajdonosoknak[szerkesztés]

Ha úgy gondolod, hogy a Wikikönyvek a te jogaidat sérti valamilyen módon, akkor a legegyszerűbb, ha ezen elveket követve az adott lapot vagy képet itt listázod, a megfelelő információk megadása mellett. Megteheted azt is, hogy felveszed a kapcsolatot egy kontaktszeméllyel és neki jelzed a problémát.

Vedd figyelembe azt, hogy a Wikikönyvek-szerkesztők nem tudják a lapok történelmét módosítani. Így ha úgy érzed, hogy egy lap történetében található olyan jogsértés, mely számodra nem elfogadható, akkor ezt külön jelezd, mivel ennek eltávolítása csak különleges eszközökkel lehetséges.

Értesítés jogsértésről[szerkesztés]

Távolítsd el a cikk szövegét, és helyettesítsd az alábbi szöveggel. Cseréld ki a WEBCÍM-et azon weblap címével, amely az eredeti szöveget vagy képet tartalmazza, és amely alapján a jogsértés megállapítható.

{{jogsértő1|url=WEBCÍM}}

Ha a forrás nem weblap, hanem például könyv, vagy esetleg nem ismert a pontos forrás, használd az alábbi formát.

{{jogsértő}}

Értesítés jogsértő képről[szerkesztés]

Helyezd el az alábbi szöveget a képleírás elején, és a WEBCÍM-et cseréld ki a kép interneten taláható eredetijének címével:

{{jogsértőkép|WEBCÍM}}

Ide írd az azonnali törlésre szánt cikkeket a dátummal együtt.

Szegedi László képei[szerkesztés]

Ez alá ne írj!