Ugrás a tartalomhoz

Wikikönyvek:Írd alá a hozzászólásaidat

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
(WK:~ szócikkből átirányítva)
Ez a Wikikönyvek egyik irányelve.

A wikietikett szerint az a helyes, ha a vitalapokon (és az egyéb nem cikkekhez tartozó lapokon, mint amilyenek például a Wikikönyvek névtér lapjai) tett megjegyzéseidet aláírod. Ez a Wikikönyvek kommunikáció nagyon fontos része: segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat, és a dialógus megértését.

Emiatt a Wikikönyvekben van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat. Ahhoz, hogy a neved automatikusan a hozzászólásod végére kerüljön egy pontos időbélyeggel együtt mindössze annyit kell tenned, hogy négy darab "tilde" karaktert (ez a "~", a hullámvonal neve) írsz a szöveg végére, így: ~~~~; vagy ha csak a nevedet szeretnéd beilleszteni dátum nélkül, akkor három tilde karaktert: ~~~.

Ehhez be kell jelentkezned, hiszen csak ekkor van saját neved. A szerkesztő ablak alatt található "karakterek" utolsó ábrájára kattinva, ~~~~ a szerkesztő ablakba, - a kurzor helyére illeszti be, vagy a szerkesztőablak felett elhelyezett gombsor 10. gombjára kattintva:
, vagy a szerkesztőablak alatt elhelyezett Karakterek végén lévő ~~~~ gombjával.Az aláírások teljes eszköztára az alábbi:

Ha ezt akarod Amit beírsz Ami a lapra kerül Ami megtekintéskor látszik
Csak a neved ~~~ [[User:grin|grin]] grin
Név és dátum ~~~~ [[User:grin|grin]] 2004. október 22., 11:54 (CEST) grin 2004. október 22., 11:54 (CEST)[válasz]
Csak dátum ~~~~~ 2004. október 22., 11:54 (CEST) 2004. október 22., 11:54 (CEST)


Ha úgy döntenél, hogy bejelentkezés nélkül veszel részt a Wikikönyvek beszélgetésekben, akkor kézzel írd alá a neved (például --töhötöm ~~~~~ formában).

Ha az aláírásod esetleg nem magyar betűket vagy jeleket tartalmaz, akkor érdemes magyar betűkkel is beleírni azt, mert ha valaki nem tudja kijelezni a speciális jeleket, akkor neki minden ilyen név üres kockákként, vagy szóközökként fog "látszani".

A bejelentkezett felhasználók tetszés szerint meg tudják változtatni az aláírásuk formáját a beállításaik között. A "beceneved" rész tartalma egy-az-egyben bekerül a "[[Szerkesztő:<sajátneved>|" és a "]]" közé, bármit is tartalmaz, és így tudsz "színes-szagos" aláírást is készíteni (mint amilyen például grin aláírása a kis ceruzával, ami így néz ki a beálításokban: "grin]] [[Szerkesztővita:grin|✎").

 Példa: 

Így írd be: [[szerkesztő:XY|XY]] ♀ [[szerkesztővita:XY|Vitalapom]]
Így jelenik meg: XYVitalapom

Lásd még[szerkesztés]

vitalapokról szóló cikket azok használatáról.