Ugrás a tartalomhoz

Wikikönyvek:Miért nem javítja valaki ezt a lapot?

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
(WK:MIÉRT szócikkből átirányítva)

Időnként elhangzik a reklamáció: „Miért nem javítja ki valaki ezt a lapot?" Vagy olyanoktól, akik már régebben Wikiznek: „Miért nem wikisíti valaki ezt a lapot?” (a „wikisítés” a folyamat, amikor egy ömlesztett szöveg, formát és hivatkozásokat kap)

A válasz természetesen nagyon egyszerű: azért, mert olyan emberek mint Te, akik tudják a helyesírást, a nyelvtant, vagy egy témában a valós dolgokat, egyszerűen elsétálnak a hibák mellett, egy szó nélkül. Ehelyett egyszerűen a „lap szerkesztését” választva kijavíthattad volna azt a hibát, hogy másoknak ne kelljen, feltenni ugyanezt a kérdést. Ez általában könnyebb, gyorsabb és főként kevésbé hangulatkeltő, mint az idődet a panaszod megírásával eltölteni.

Tehát rajta! Ne állj a pálya szélén, hanem szállj be és javítsd ki, ami hibás!

A Hogyan szerkessz egy lapot linken kaphatsz segítséget a szerkesztéshez, de természetesen e nélkül is belenézhetsz, hogy miként működik a dolog.

Ha nem bírnál magaddal és azonnal szerkeszteni szeretnél, próbáld a "Lap találomra" kiválasztásával nézegetni a lapokat, és ha hibát találsz, javítsd ki! Vagy keresd meg a kedvenc témád a Főlapon, vagy a Speciális lapokon található számtalan listában, esetleg légy hős, és bővíts ki egy csonkot!