Ugrás a tartalomhoz

Segítség:Felhasználói lap

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
(Wikikönyvek:Felhasználói lap szócikkből átirányítva)

A felhasználói lap (más néven userlap) az a Wikikönyvek-lap, melyen magadról írhatsz másoknak.
Ez a lehetőség csak akkor használható, ha már bejelentkeztél.

Nem kötelező magadról írni, de ha szeretnéd, hogy a többi szerkesztő vagy a látogatók tudjanak rólad valamit, akkor ezen a lapon szabadon írhatsz, amit jónak látsz.

  • Készíthetsz linkeket más weblapjaidra,
  • megírhatod az e-mail-címedet (noha ezt nem érdemes a kéretlen levelek miatt: ha az e-mail-cím beállítása lapon megadod, akkor lehet neked e-mailt küldeni anélkül, hogy bárki látná, amíg nem válaszolsz a saját címedről neki!), vagy
  • akár képet is küldhetsz magadról, ha akarsz.

A saját felhasználói lapodra a legegyszerűbben úgy juthatsz, hogy a jobb felső sarokban a nevedet mutató linket kiválasztod.

Természetesen van saját vitalapod is, amelyen neked tudnak mások üzenni, ezt szintén a jobb felső sarokban látható Vitalap linken érheted el. Ha üzenetet hagyott neked valaki, akkor ezt a felső menü is jelezni fogja.

Ha egy felhasználó lapjára szeretnél lépni, akkor megteheted, hogy rákattintasz a nevére valahol, például a Friss változtatásokban vagy a Figyelőlistában, vagy akár a neked hagyott üzeneteiben, ha azt aláírta (például a ~~~ vagy a ~~~~ használatával).

  • Tanács: Nem illik más felhasználók lapjába, vitalapjába belemódosítani azon túl, hogy a vitalapjukon üzenetet hagysz vagy válaszolsz.

A felhasználói lapok ugyanolyan WikiWiki lapok, mint bármely más lap, csak bizonyos szintig a „tulajdonosukhoz” tartoznak.

Gyakran érdemes a saját felhasználói lapod alatt allapokat készíteni, hogy a munkád anyagait rendszerezetten tárold, vagy másoknak betekintést engedj munkáidba. Például létrehozhatsz próbalapot a Szerkesztő:Név/próbalap címen. Mint látod, az allap választott címét a perjel után kell írni.

A felhasználói lapok[szerkesztés]

Egy szerkesztő „felhasználói lapjai” vagy „userlapjai” az alábbi részekből állnak:

  • a felhasználói lap, ami [[Szerkesztő:felhasználó]] formájú, ezen szokás a szerkesztőnek önmagáról írni pár szót
  • a felhasználói vitalap, ami [[Szerkesztővita:felhasználó]] formájú, itt szokás az adott szerkesztővel megbeszélni dolgokat, neki üzenni
  • a felhasználói allapok, amik [[Szerkesztő:felhasználó/allap]] vagy [[Szerkesztővita:felhasználó/allap]] formájúak (az allapok tetszőleges mélységben folytathatóak), ezeken szokás az adott szerkesztőhöz kapcsolódó, vagy általa készített (de legtöbbször a Wikikönyvek tartalmakkal kapcsolatos) lapokat tartani, azokat tagolni vagy tartalmilag elválasztani a többitől.

Ezen lapok összességét nevezzük felhasználói vagy szerkesztői lapoknak.