Ugrás a tartalomhoz

Wikikönyvek:Azonnali törlés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
(Wikikönyvek/Azonnali törlés szócikkből átirányítva)
Archívum: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20

Az azonnal (szavazás nélkül) törlendő lapok az azonnali törlésre váró lapok kategóriában találhatók.

Légy szíves, olvasd el és értsd meg a lentieket és a törlési irányelveket, mielőtt bármely lapot azonnali törlésre jelölsz!

Egyéb törlésről szóló lapok:

Ha nem törölni, hanem átnevezni szeretnél egy szócikket, akkor azt az Átnevezendő lapokon kérheted.


A lapok törlését, melyek nem tartalmaznak (és nem is tartalmaztak) semmi hasznosat, az {{Azonnali}}(?) sablon használatával lehet kérni. Ezeket tesztelésnek nevezzük; sok ember így csodálkozik rá a WikiWikire. Ezeket a lapokat töröljük, és ha az illető bejelentkezett, akkor hagyunk neki egy üzenetet erről.

Néha előfordul, hogy készítesz véletlenül egy új szócikket, majd rájössz, hogy az elnevezés hibás (például véletlenül többes számban van a cím, vagy elírást tartalmaz). Ilyenkor érdemes egy adminisztrátort arra megkérni, hogy a lapot nevezze át, az Átnevezendő lapok segítségével. Néha ezt az adminisztrátorok maguktól is megteszik. Ilyenkor a régi lap helyett egy átirányítás jön létre az új lapra. Ha úgy véled, hogy az átirányítás fölösleges, akkor az eredeti lap törlését az {{azonnali}}(?) sablon használatával kérheted.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha nyitsz egy új lapot, és amikor már valamit írtál bele jössz rá, hogy mégsem kell. Ekkor a törlést szintén így kérheted.

Ha a szócikket nem te készítetted, és a tartalma nem teljes zagyvaság (hybuewybyewbrubw) vagy trágárság, akkor a Szavazás törlésről lapon kérheted a törlését, hogy legyen a készítőjének ideje megindokolni, hogy mi a lap értelme, illetve hogy ha más szerkesztők szerint azt nem kellene törölni, akkor milyen okokból.

Minden esetben szerepeljen a törlendő szócikk neve, a te azonosítód (anonim kéréseket sajnos nem fogadhatunk el), a dátum, és egy rövid indoklás.

Ne kérd olyan cikk törlését, amire hivatkoznak! (Vagy ha szerinted a törlés ennek ellenére helyes, akkor javítsd át az összes hivatkozást, mielőtt a törlést kezdeményezed.)

Az azonnali törlés kérés módja[szerkesztés]

Helyezd el az {{Azonnali}}(?) sablont a kérdéses lap forrásában:

{{azonnali|Indoklás - ~~~~}}

vagy ha kép van az aláírásodban:

{{az|1=Indoklás|2= - ~~~~}}
{{azonnali|1=Indoklás|2= - ~~~~}}

Gyorsabb törlést eredményezhet

{{azonnali-s|1= ~~~~|2= }}

{{az-s|1=- ~~~~|2= }}