Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Czako Ilona

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Legutóbb hozzászólt KeFe 14 évvel ezelőtt a(z) Kedves Komjatyán Mária alias Czakó Ilona! témában
Üdvözöllek Kedves Czako Ilona! a Magyar Wikikönyvekben!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a Gyakran Ismételt Kérdéseket. A Wikikönyvek-szövegének formai lehetőségeiről, vagy új Wikikönyv készítéséhez kattints Segítség, vagy a Wikikönyvek lapokra, ahol nagyon sok útmutatót, és segítő lapot találsz. Kísérletezz a homokozóban, itt mindent kipróbálhatsz és ráérezhetsz, hogy működik egy Wiki. Sok-sok étel, ital és sütemény receptet találsz a Szakácskönyvben, és ha van(nak) kedvenc receptjeid, be is írhatod azokat a megfelelő oldalra. Nézz be a társalgóba, vagy a üzenőfalra, ahol általános kérdéseket tehetsz fel, vagy megvitathatod másokkal a mostanában felmerült tennivalókat. További információkat a Wikikönyv kategóriák lap tartalmaz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: (~~~~).Amiben tudok, szívesen segítek...

Kellemes időtöltést, jó szerkesztést, sok sikert kívánok, a többi wikipédista nevében is! -KeFe Vitalapom 2008. november 27., 09:32 (CET)Válasz

Archive
Archivált vitalapok:
?
Archív1 (00.00.00.)
Archív2 (00.00.00.)


Ü Z E N E T E K :Azt hiszem alaposan félreértettél[szerkesztés]

Nem, nem akarom elvenni a kedvedet, csak megpróbáltam reálisan leírni, amit gondolok. Sürgetni sem akarlak, hiszen inkább még arra kértelek, hogy ne kapkodj más terveket szőve, hanem maradj az eredeti elképzelésednél, a szakácskönyv megírásánál.

1. "...ne kapkodj, más terveket szőve..."

FÉLREÉRTÉS TÖRTÉNT!!! AZ ÉN EREDETI TERVEM NEM A SZAKÁCSKÖNYV VOLT. EZ CSAK AKKOR JUTOTT ESZEMBE, AMIKOR MEGLÁTTAM A TE MUNKÁDAT.

AZ ÉN EREDETI TERVEM, AMIN MÁR HÓNAPOK ÓTA DOLGOZOM ÉS TOVÁBBRA IS DOLGOZNI AKAROK RAJTA: A "BÉKETÁRGYALÁSOK 1922-IG". AZ A TÉNY, HOGY ÉN EZEN MÉG MINDIG DOLGOZNI AKAROK, EGYÁLTALÁN NEM A KAPKODÁS JELE, HANEM ÉPP ELLENKEZŐLEG, KÖVETKEZETESSÉG ÉS KITARTÁS EREDMÉNYE. KÖZBEN JELEZTEM NEKED, HOGY VAN EGY NAGYON JÓ SZAKÁCSKÖNYVEM, AMI NEM JELENTI AZT, HOGY A BÉKETÁRGYALÁSOKAT ABBAHAGYOM. ADDIG FOGOK DOLGOZNI RAJTA, AMÍG SZÜKSÉGESNEK TARTOM.

Pedig jónak tartom az utóbbi tervedet is, csak már sok lesz egy személynek.

Valóban idősebb vagy kb. 3-4 évvel, de nincs a homlokunkra írva, hogy mikor halunk meg. Én biztos vagyok benne, hogy még lesz időd, és örülhetsz hogy megvalósulva is láthatod a munkád.

Nem tudom honnan veszed, hogy Linkoman és én kezdeményeztem a Wikikönyveket, sajnos nem így van. Az összes magyar wikiprojektet Grin kezdeményezte, azzal, hogy létrehozta a Wikipédiát. Ebből kiindulva születtek meg a magyar projektek. Annyi az igazság, amit neked is leírtam, hogy szinte üres volt, amikor én ide jöttem. Én sem gondoltam, hogy megérem azt a napot, amikor több mint 5000 lap lesz a wikibooksban.

Megnyugtatlak, nem fogja átalakítani senki az általad leírtakat, legalábbis eddig erre nem igen volt példa, de javítani azt lehet bennük.

2. "...nem fogja átalakítani senki az általad leírtakat..."

TE MÁRIS ÁTALAKÍTOTTAD MINDEGYIK ÍRÁSOMAT, MERT KIVETTED BELŐLÜK AZ ÖSSZES IDÉZETET. AZ ALLAPOMON VÉGZETT MUNKÁM NINCS BEFEJEZVE. ÉN ELŐSZÖR A TARTALMAT AKAROM MEGÍRNI ÉS CSAK AZUTÁN FOGLALKOZOM MAJD A KÜLSŐSÉGEKKEL. CSAK AKKOR FOGOK UTÁNANÉZNI, HOGYAN KELL NAGY IDÉZŐJELET HASZNÁLNI, AMIKOR MÁR A TARTALOM KÉSZ LESZ.

KÉRLEK SZÉPEN, HELYEZD VISSZA AZ IDÉZETEIMET, ÚGY AHOGYAN VOLTAK, KIS IDÉZŐJELBE. KÜLÖNBEN SEM TUDOK RÓLA, HOGY A NAGY IDÉZŐJEL HASZNÁLATA KÖTELEZŐ VOLNA A WIKIN.

Lehet, hogy túl érzékeny vagy és ezért írtad hogy visszaküldelek az első osztályba, nem így van, nem küldtelek sehova. Csupán annyi történt, hogy nagyon sokat magyaráztam a vitalapokon neked, és nem vettem észre, hogy elolvastad, megértetted azokat.

3. "...nagyon sokat magyaráztam a vitalapodon neked, és nem vettem észre, hogy elolvastad, mmegértetted volna azokat..."

AMINT AZT A 2. PONTNÁL MEGJEGYEZTEM: A NAGY IDÉZŐJELRŐL MAJD CSAK AKKOR FOGOK INFORMÁCIÓKAT KERESNI, AMIKOR A GYAKORLATBAN IS SZÜKSÉGEM LESZ RÁ. DE TE MEGELŐZÖL ENGEM, S EZÉRT MÁR NEM IS MEREK AZ ALLAPOMON DOLGOZNI. AHOGY EGY IDÉZETET LÁTSZ, RÖGTÖN ODAROHANSZ ÉS KITÖRÖLÖD. MIÉRT NEM VÁROD MEG, HOGY VÉGLEGESEN KÉSZ LEGYEN AZ IRÁSOM? LEHET, HOGY IDŐKÖZBEN EGYPÁR IDÉZETET TELJESEN KITÖRÖLÖK ÉS AKKOR HIÁBA DOLGOZTÁL.

MIÉRT NEM HAGYOD, HOGY MEGTANULJAM A NAGY IDÉZŐJEL ALKALMAZÁSÁT? EZ NEM SEGÍTSÉG, HA MAGYARÁZAT HELYETT TE MAGAD VÉGZED EL AZT, AMIRE KÉSŐBB ÉN IS KÉPES LESZEK.

Én nem csak téged, de egyetlen szerkesztőt sem kívánok megbántani, tisztelem mindazokat, akik munkájukkal építik a wikiprojekteket, tőlem vádat, sőt kritikát sem olvashattál, inkább dicsértelek, és lassúbb haladásra kértelek. Ne akarj mindent egyszerre, csak ennyit mondtam.


4."...ne akarj mindent egyszerre..."

MIVEL MINDEN IDÉZETEMET KIVESZED AZ IRÁSOMBÓL ÉS TE MAGAD TESZED NAGY IDÉZŐJELBE ŐKET, ÍGY ÉPP TE VAGY AZ, AKI SÜRGETSZ ÉS ARRA KÉNYSZERÍTESZ, HOGY NE A TARTALOMMAL FOGLALKOZZAM, HANEM ELSŐSORBAN A KÜLALAKKAL. A TARTALOM A LÉNYEG ÉS CSAK AZUTÁN JÖN MINDEN MÁS.

A wikiszabályok, és írási, formázási lehetőségek ismerete nélkül másokra vagy utalva, de akik segítenek neked, azoknak is van elképzelése, munkája, amit a te oktatásod miatt szó nélkül abbahagynak, hogy segítsenek a munkádban, beilleszkedésben.

5. "...akik segítenek rajtad, azoknak is van elképzelése, munkája..."

NAGYON SZÉPEN KÉRLEK, NE SZAKÍTSD FÉLBE A SAJÁT MUNKÁDAT AZÉRT, HOGY RAJTAM SEGÍTSD. ÉN NEM KÉRTELEK ARRA, HOGY AHOGY LEÍROK EGY IDÉZETET, AZONNAL ROHANJ ÉS TEDD NAGY IDÉZŐJELBE. RÁADÁSUL UTÁNA MÉG KI IS VESZED A SZÖVEGBŐL ÉS EMIATT MINDIG ELŐ KELL VENNEM AZ EREDETI FORRÁSANYAGOT, HA ESETLEG NEM EMLÉKSZEM AZ IDÉZET PONTOS SZÖVEGÉRE. TE AZ IDÉZETEK KÖZTI SZÖVEGET NEM OLVASOD EL ÉS ÍGY NEM TUDOD, HOGY AZ IS ÁLLANDÓAN VÁLTOZIK. AZ IDÉZETEK ÁLLANDÓAN A SZEMEM ELŐTT KELL, HOGY LEGYENEK, MÁSKÉPP NEM TUDOK DOLGOZNI.

Biztattalak csupán, és most hogy arra kértelek, amit magadtól is megkellet volna tenned, engem hibáztatsz, hogy nem eléggé dicsértelek. Engem sem dicsér senki, pedig én több mint 3 éve teszem a dolgomat, csendesen, szó nélkül, más idetévedőknek segítve, közel 40 000 szerkesztéssel a hátam mögött.

6."...több mint 3 éve teszem a dolgomat, csendesen, szó nélkül..."

PONTOSAN EZT SZERETNÉM TENNI ÉN IS: NYUGODTAN DOLGOZNI, ANÉLKÜL, HOGY VALAKI ÁLANDÓAN KISZEDNÉ A NAGY GONDDAL ÖSSZEVÁLOGATOTT IDÉZETEIMET.

Talán olvasd végig még egyszer amiket neked írtam, gyűjtsd ki azokat a mondatokat, amit biztatásodra, vagy elismerésedre, ha úgy tetszik dicséretedre írtam, olvasd el milyen dolgokat írtam le azért, hogy segítsem a munkádat, mit tettem az előző és a mostani felhasználói lapodra és miért, aztán nézd meg a nekem küldött válaszaidat. Tettem volna többet is ha kéred, de abban sem voltam biztos, hogy a segítségemet elfogadtad, a te lapodba nem is nyúlhatnák bele, mégis megtettem, de megerősítést nem kaptam, esetenként még köszönömöt sem.

7. "...a te lapodba nem is nyulhatnék bele, mégis megtettem, de megerősítést nem kaptam..." EDDIG NEM MERTEM MEGÍRNI, HOGY ZAVAR A MUNKÁMBAN AZ, HA TE KISZEDED BELŐLÜK AZ IDÉZETEKET. NEM AKARTALAK MEGBÁNTANI ÉS MOST IS FÉLEK, HOGY MEGSÉRTŐDSZ.

Pedig a nagyfőnök, már sokadszor is ledorongolt, hogy mások felhasználói lapjára írok, ez itt tilos, neked is leírtam, csak nem válaszoltál rá.


8. "...mások felhasználói lapjára írok..."

ÉN IS ÍRTAM A TE LAPODRA, MIVEL TE IS EZT TETTED, ÉS ÚGY GONDOLTAM, HOGY EZ A WIKIKÖNYVEKBEN ÍGY SZOKÁS. HA EZ ZAVAR TÉGED, HÚZD KI AZT, AMIT ÍRTAM.

Azt is eltudom képzelni, hogy a gépeddel kínlódva, felém fordítod a haragodat, olyat feltételezel rólam, amit nem tettem meg, hogy a Wikipédián elszenvedettek miatt, azt hiszed, hogy én is bántalak. Én is csak egy olyan szerkesztő vagyok mint te, csak korábban kezdtem. Azzal hogy a lapodra írtam, kockáztattam a kizárásomat is. Mert Grin már fenyegetett ezzel, nem most, már régebben, de éppen ezért bármikor bekövetkezhet. Vajon ezeken kívül még mit várhattál tőlem, minden leírt mondatodért dicsérjelek meg? Miért, kivagyok én, hogy ezt tőlem elvárhatod, nem inkább arról van szó, hogy valamiben meggondoltad magad? Ha így van mond meg, ne vádolj azzal hogy visszaküldelek az első osztályba. Úgy gondolom nagy kislány vagy, eltudod dönteni mit akarsz, és azt mond el nekem.

ÚGY GONDOLOM, HOGY EDDIGI MEGJEGYZÉSEIMBŐL ELÉGGÉ VILÁGOSAN KIDERÜL, HOGY MIT AKAROK. DE ENÉLKÜL IS MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐ, HOGY MINDENKI A MAGA MUNKÁJÁT HELYEZI ELŐNYBE, AZT A MUNKÁT, AMIT MÁR RÉGEN ELKEZDETT. A SZAKÁCSKÖNYV A TE ELKÉPZELÉSED ÉS RÉSZEMRŐL ERRE CSAK AKKOR KERÜLHET SOR, MIUTÁN A SAJÁT MUNKÁIMAT BEFEJEZTEM.

Pedig azt is megmondhattad volna, ha nem kérsz a segítségemből, és én csendben maradok. Azért nem tettem, mert neked terveid voltak, vannak és ezt segíteni akartam. Vagy meggondoltad magad, ehhez is jogod van, de ahhoz nem kell engem vádolni - egyszerűen hagyd abba. Mond hogy nem vagy kíváncsi a javaslataimra és nem kell többet olvasnod őket. Döntsél a saját akaratod, belátásod szerint, én alkalmazkodom ahhoz.

9. "...segíteni akartam..."

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ÉS VÉGTELENÜL HÁLÁS VAGYOK MINDAZÉRT A JÓ TIPPÉRT, AMIT TŐLED KAPTAM ÉS AMIT EDDIG A GYAKORLATBAN IS FELHASZNÁLTAM. ELSŐSORBAN A FIREFOX-NAK VETTEM NAGY HASZNÁT ÉS ANNAK, HOGY ÁTHOZTAD AZ EGRI CSILLAGOKAT.

DE MOST MÁR NEM TITKOLHATOM TOVÁBBRA IS AZT, HOGY A KIVETT IDÉZETEKET NAGYON HIÁNYOLOM MUNKÁM KÖZBEN. AZÉRT HASZNÁLOK ANNYI SOK IDÉZETET, MERT BIZONYÍTANI AKAROM AZ ADATOK HITELESSÉGÉT, ÉS A TÖBBSÉGÜK BELEILLESZKEDIK AZ ÍRÁS TARTALMÁBA. NÉHA MEG IS SZAKÍTOM AZ IDÉZETET, EGY-EGY MEGJEGYZÉS EREJÉIG.

ÚGY EMLÉKSZEM, HOGY ELÉG SOKSZOR MEGKÖSZÖNTEM A SEGÍTSÉGEDET. HA ESETLEG NEM VOLT ELÉG, AKKOR MOST TÖBBSZÖR IS MEGKÖSZÖNÖM.

KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM........--Czako_Ilona 2008. december 3., 06:20 (CET)Válasz


KeFe Vitalapom 2008. december 2., 15:50 (CET)Válasz

--Czako_Ilona 2008. december 3., 06:20 (CET)Válasz


Ez is a TE kérésed volt[szerkesztés]

Valóban az első terved az volt, majd új tervel álltál elő,

  1. aztán beszéltünk az Emma féle szakácskönyvről,
  2. később megemlítettél még két szakácskönyvet
  3. felháborodtál, mert a vegetáriánus könyvre válaszomba nem tértem ki
  4. újabb ötleted a irodalmi művek, regények történelmi háttere
  5. megírtad hogy a 200 vegetáriánus recept is ide való és hamarosan elkezded

Hát ezért mondtam hogy ez sok egy személynek, hogy lassabban haladj a terveiddel

„ Légy szíves, vidd át az idézeteket a 2. változatra, de az új sorrendben!!! Talán ma már véglegesítem ezt a változatot, de legkésőbb holnap. ”

– Köszi. Marika --Czako_Ilona 2008. december 2., 10:08 (CET)

Ráadásul 3 felkiáltó jellel. Akkor miről is beszélünk? Úgy látom kicsit szelektív a memóriád, kérésedre nyúltam az idézetekhez, itt fentebb többször is leírod, hogy nem kértél rá, különben eszemben sem lett volna.

A vitalapokon beszélgetünk, a felhasználói lap és allapjai az tabu mások számára, de már ezt is leírtam neked.

A NAGYBETŰKKEL való írás a netten és itt is kiabálásnak számít, és illetlenségnek is. Máskor ne tedd.

Mindent megértettem és alkalmazkodom a fent leírtakhoz. Ez volt az utolsó üzenetem. Én nem haragszom, és nem is kívánok vitatkozni, a fentieket is csak azért írtam le, hogy ne vádolj alaptalanul. Itt a WIKIKÖNYV-ben a beindulása óta nem csinált senki cirkuszt - (eddig). KeFe Vitalapom 2008. december 3., 06:53 (CET)Válasz


1.Bárkinek joga van nemcsak rövid, hanem hosszú távú terveket is készteni. A Szakácskönyv bármelyik változata: 1. Emma receptjei 2. Diétás receptek 3. Vegetáriánus receptek - a távoli terveim közé tartoznak.

2. Ha az allap tabu, akkor meg pláne nem értem, hogy miért nyultál bele. Nálam az idézet nem dísz, mintahogyan azt nagyon sok helyen láttam, hanem a szöveg szerves részét képezi. Elmondhatnám saját szavaimmal is ugyanazt, de épp a hitelesség miatt nem teszem.

Elnézést a nagybetűkért, nem tudtam, hogy ez kiabálás. A te szövegedtől való eltérés végett írtam így.

Úgy veszem észre, hogy nincs nagy tolongás itt, a magyar wikibookson, mert már Linkoman sem szerkeszt, - de ha ennek ellenére sincs szükség rám, - hát akkor nem folytatom. Sem itt, sem a WP-én. Elvégre nem ettől függ az életem.

Ha a félreértések tisztázására való törekvésemet "cirkusz"-nak tekinted, akkor valóban nincs értelme, hogy válaszolj.--Czako_Ilona 2008. december 3., 08:21 (CET)Válasz

Régebbi üzenetváltások[szerkesztés]

Úgy látom, hogy a régebbi üzenetváltások nem vesztek el, hanem az achívumodban továbbra is hozzáférhetőek. Ott találod meg az én régi üzeneteimet is, kattints ide, ha valamelyiket újra meg szeretnéd nézni:

A vágólaposat idemásolom újra, ahogy kérted:


Vágólap - így lehet könnyen másolni

Ha egy szöveg hosszabb, akkor másolásához érdemes a „láthatatlan vágólap” segítségét igénybe venni.

Először ki kell jelölni a szöveget, például úgy, hogy az egér főgombját nyomvatartva elhúzod a kiválasztandó szöveg felett.

Az így kijelölt szöveget a CTRL és a C billentyűk kombinációjával tudod a vágólapra másolni.

Mielőtt előhívnád a szöveget a vágólapról, kattints oda, ahova be szeretnéd azt szúrni. Ezután a CTRL és a V kombinációjával hívhatod elő a szöveget a vágólapról.

Karmelaválaszhely a Wikipédiában 2008. december 4., 08:27 (CET)Válasz

Előnézet megtekintése[szerkesztés]

Az elméleti és a gyakorlati ismeretek azonnali összekapcsolása szerintem is kitűnő módszer. Miért is hagynál fel ezzel a jó szokásoddal? Egy kis kiegészítés az eddigiekhez:

  • Amikor írsz valamit egy cikkbe, érdemes többször is rákattintani arra, hogy Előnézet megtekintése, hogy lásd, hogy tényleg úgy jelenik-e meg minden, ahogy azt szántad. Csak a javítgatások, kisérletezések után érdemes a Lap mentése gombra kattintani.
  • Az a biztonságos, ha kicsi adagokban írsz és hamar elmented azt. Így kisebb a veszély, hogy elvész valami.

Karmelaválaszhely a Wikipédiában 2008. december 4., 11:03 (CET)Válasz


Kedves Komjatyán Mária alias Czakó Ilona![szerkesztés]

Őszintén örülök a sikereidnek és tiszta szívemből kívánom, hogy további sikereket érj el, úgy a magánéletedben, mint itt a Wikikönyvekben.

Azonban nagyon csodálkozom a fenti írásodon, úgy gondolom nem szolgáltam rá! Ahol tudtam segítettem az itteni munkádat és végsőkig megpróbáltam nyugodt hangvételben levelezni veled. Alapvető dolgokat, amit valamiért nem akartál megérteni többször is elmagyaráztam (7 szer), soha nem káromkodtam, mint ahogy azt állítod fentebb, de kérlek adj egy difflinket, ha mégis előfordult volna, bocsánatot fogok kérni. Nem is szidtalak, csak megpróbáltam elmagyarázni, hogy szerkesztéseidet, üzeneteidet hol helyezheted el. Ezeket nem is kellett volna magyaráznom, mert az általam küldött üdvözletben található hivatkozásokra kattintva, magad is elolvashattad volna. Ezeket az üdvözleteket ma is olvashatod a vitalapodon és Itt is!

El kellene olvasnod a Wikikönyvek szabályait és annak tudatában, már nem feltételeznéd, hogy "durva bántalmazásoknak, szidásoknak, kritikáknak stb." voltál részese.

Ha újra belépsz kérlek ne hozz létre újabb néven fiókot, hiszen a régiek is működnek, olvasd el az üdvözlősablonban található kék hivatkozásokra kattintva, vagy a Tartalom alatti szabályokat, irányelveket és itt sok segítséget is kaphatsz a további szerkesztésedhez. Ha admini segítségre van szükséged, fordulj bizalommal az új adminunkhoz. További jó munkát, a szabályok megismerését, kellemes időtöltést, jó szerkesztést kívánok neked. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. március 9., 08:43 (CET)Válasz