Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:KeFe/Archívum/Archív07

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Legutóbb hozzászólt Gaja 15 évvel ezelőtt a(z) Üdvözlet témában

Ez a lap egy archívum. Ne szerkeszd, ne reagálj ezekre a hozzászólásokra.

Hozzászóláshoz használd az aktuális vitalapot, az itt található témaindító másolásával, ha szükséges.

Kérjük, az archívumot ne bővítsd további archív adatokkal, hanem nyiss új archívumot, az aktuális dátummal ellátva. Lásd: Segítség:Archiválás.


Archív06Archív08


Válasz az te üzeneteden

--Czako_Ilona 2008. december 3., 08:23 (CET)Válasz

RE: Könyvcím

Üdv!

Átneveztem, a cím most: C Sharp programozás. Köszönöm a jó tanácsot! Üdv, --ReiterIstvan 2008. december 12., 07:01 (CET)Válasz

Redirekt+Aláírás

Üdv ismét!

Az aláírásomat beállítottam, a felesleges lapokról gondoskodtam. --ReiterIstvan | Vitalap 2008. december 12., 14:28 (CET)Válasz

Saját név

Tiszta lappal és saját nevemmel szeretném újrakezdeni tevékenységemet a wikikönyvekben.

Amíg bírom a sok másolást, addig szeretnék a wikikönyveken kívül, piszkozatban dolgozni, mert rengeteget törölök, változtatok, mivel rengeteg forrásanyagot használok fel és a lista írásközben is bővül. (Eddig 12 forrásanyag szerepel a listámban.)

A Béketárgyalásoknak most már 2O oldala van és itt megállok. Esetleg majd folytatom 1945-ig, de csak később.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok.--Helén 2008. december 18., 11:20 (CET)Válasz

Nemzetközi jog

Azt javasolod, hogy mielőtt nekikezdenék egy könyvnek, nézzem meg, hogy nem írt-e már esetleg valaki más erről a témáról.

Én a "Jog" című kategóriát kinéztem magamnak akkor, amikor még nem is hozta át Karmela a cikkemet. Akkor itt "Nemzetközi jog"-ról még szó sem volt. Ha nem bukkanok rá a JOG-ra, akkor nem is jöttem volna ide a cikkemmel. Miután már itt volt a cikkem, rákattintottam a JOG-ra és beírtam a címemet.

A jogi könyvespolcról beszél, ezt hiszi kategóriának

Remélem, hogy senki más nem ír egyelőre erről a témáról, mert akkor valóban feleslegesen dolgozom.

Nem tudom, hogy az e-mail címemen miért nem jelzik azt, ha üzenetem érkezett. Czako Ilonaként kaptam értesítéseket, Boer Mariaként nem.

A beállítás menüben lehet módosítani

Kellemes hétvégét. (Látom, te is korán kelő vagy. Reggel 5 órakor már észrevetted, hogy dolgozom.) --Helén 2008. december 19., 15:25 (CET)Válasz

Egyhelyben topogás

Ne haragudj, de nem értem, hogy miért volna számodra kisebb munka az, ha az írásomat utólag segítenél könyvvé formálni, mint az, ha én már egyúttal ki is próbálhatom a könyvvé formálást piszkozatban, hisz számomra ez jelenti az újdonságot, amit meg kell tanulnom. Enélkül a munkám csupán gépies másolás lenne, amit már számtalanszor megtettem.


Miközben majdnem két hétig nem tudtam belépni a wikikönyvekbe Czako néven, én az egész Béketárgyalásokat lemásoltam egy másik számítógépen, ahol nincs internet és ott bővítettem húsz oldalnyira, új forrásanyagokat felhasználva. Most onnan másolom az egészet ide. A másik számítógépen még a linkelést is elvégeztem.


Piszkozatban a munkám tökéletesen kész van, csak a könyvvé formálást kell megoldani.

Szócikk formájában már akkor is kész volt a munkám, amikor átjöttem ide, a wikikönyvekbe.

Én ezen a munkán évek óta dolgozom, mivel a készülő regényemnek történelmi hátterét képezi. Évek óta gyújtöm hozzá a forrásokat.

A tegnapi munkámban másolási hibát találtam, ezért folytattam máshol.

Ha én állandóan csak gépiesen másolom az anyagot, akkor ez számomra egyhelyben való topogást jelent. Úgy érzem, hogy nem haladok előre.

Augusztus elején léptem be a wikipédiába és azóta egyhelyben topogok.

Én csak a saját írásommal vagyok képes megtanulni a szerkesztést. Zongoristaként a mesterségem gyakorlati tevékenység. 7 éves korom óta megszoktam, hogy a zongoradarabokat nem elméletben, hanem egyenesen a zongorán memorizálom. Ez professzionális deformáció.--Helén 2008. december 20., 07:28 (CET)Válasz

Nem értem

Nem értem, hogy mit töröltél. És azt sem értem, hogy miért haragszol annyira rám. Akármit csinálok, semmi sem jó. És nem értem, hogy miért nem jó semmi? Néha az az érzésem, hogy nem beszélünk egy nyelven. Kezdettől fogva megmagyarázhatatlan ellenszenvet éreztél irántam.

Az én koromban nagyon nehéz elviselni ezt a diktatórikus magatartást, hisz végülis majden egykorúak vagyunk. Nekem még diák koromban sem volt soha ilyen tanárom.

Most megint nem tudom, hogy hova írjam le már ezredszer ugyanazt? Nem értem, nem találom, nem tudom hol van? Teljesen össze vagyok zavarodva.--Helén 2008. december 20., 07:39 (CET)Válasz

Nem tudtam, hogy főnévtérbe írok

Te egészen más felosztást ajánlasz nekem. Nem veszed figyelembe azt, hogy én két részre osztottam a munkámat: I. világháború előtti és utáni részre. Az első résznek hat alfejezete van, a másodiknak tizenkettő.

Én a fejezetcímeket már egyszer leírtam sablonokban. Azt is kitörölted. Czako Ilona allapjairól kitörölted az idézeteket és emiatt sokáig nem tudtam dolgozni, mert az idézetek a tartalom szerves részeit képezik és ha ezek nincsenek a szemem előtt, akkor nem tudok dolgozni. Kénytelen voltam az egészet piszkozatban újraírni, és másodszor az idézetek nagy részét már saját szavaimmal fogalmaztam meg, hogy ezzel is érzékeltessem: az idézetek nélkül az írás csonka és érthetetlen. Nálam az idézetek nem díszek, hanem a tartalom fontos részei.

Én nem tudtam azt, hogy a főnévtérbe írok. A tegnap betettem az írásomat a könyvjelzőbe és onnan hívtam elő. Akárhova írok, mindenképpen úgy akarom megfogalmazni, hogy könyvformája legyen.

De ha szerinted az írásom még tartalmilag sem felel meg az elvárásaidnak, akkor valóban semmi értelmi nincs annak, hogy folytassam. Írásom legerősebb oldala épp a tartalom. De itt szakemberek nincsenek, akik ezt elbírálhatnák. A nemzetközi jogi szakértő pedig éppenséggel oly ritka, mint a fehér holló. A nemzetközi jog még ma is gyerekecipőkben jár.

Hozzászoktál ahhoz, hogy fiatalokat irányíts, hisz velük van tele a wikipédia, wikikönyvek stb. Ők bizonyára könnyebben elviselik az állandó kritizálásodat, felháborodásodat, dörgedelmes intelmeidet, megfellebezhetetlen tanácsaidat, melyeket kötelező módon el kell fogadni, mert másképp azt állítod, hogy "cirkuszozom". A fiatalok többnyire még diákok, vagy nemrég kerültek ki az iskola padjaiból és hozzászoktak ahhoz, hogyha nem alkalmazkodnak a tanáraikhoz, akkor még meg is bukhatnak.

Állandóan azért szídsz, mert szerinted nem olvasom el azt, amiket írsz. De igenis, elolvasom. Mindig és mindent elolvastam. Ok nélkül vádolsz.

Közeledik a Karácsony. Próbáld meg, hogy legalább most légy kissé udvariasabb.--Helén 2008. december 20., 08:36 (CET)Válasz

Amint már megírtam, nem tudtam, hogy főnévtérbe írok.

Nagyon csodálkozom azon, hogy miután a Magyar Tudományos Akadémia ösztöndíján éveeken keresztül tudományos kutató munkát végeztem a budapesti Folklórintézetben, ahol akadémikusokkal dolgoztam együtt és miután íróként temérdek elbeszélést közöltem, - te úgy kezelsz engem, mint egy szenilis öregasszonyt.

A doktor professzor akadémikus urak (akik még nálam is idősebbek voltak) sem bántak velem úgy, mint te.--Helén 2008. december 20., 08:45 (CET)Válasz

Sziszüfosz

Azt írod, hogy számoljam össze, hányszor irányítottál engem ide-oda. Hát épp ez a baj! Az az érzésem, hogy hajszolsz engem. Én csak a saját tempomban tudok dolgozni, - de nemcsak én, hanem mindegyik hozzám hasonló korú ember. Egész biztos, te sem türnéd, hogy manipuláljanak.

Már nem merek belépni a saját szerkesztő lapomra, mert valósággal rettegek, hogy vajon megint milyen rossz fát tettem a tűzre? Alig írok két sort, te rögtön jössz és még az allapomról is kitörölöd az idézeteket. Amikor meg félrevonulok, és piszkozatban dolgozom, dugiban, hogy senki se lássa, és ne szídjanak a hibákért, és megtanulhassam saját magam észrevenni a tévedeséket, - akkor te azt várod tőlem, hogy most mind a húsz oldalt másoljam újból be az allapra, utána meg másoljam át a fő névtérbe.

Írtam egyszer egy novellát "Sziszüfosz" címmel, de akkor még csak nem is sejtettem, hogy én magam fogok valamikor a Sziszüfosz sorsára jutni, akit azzal büntettek meg az istenek, hogy óriási sziklákat cipeljen fel egy hegy tetejére és amikor felért, akkor a sziklák mindig visszagurultak és neki újból előlről kellett kezdeni a cipelést a hegy lábától.

Pontosan így állok most én a Béketárgyalásokkal. Hónapok, sőt évek óta írom és amikor azt hiszem, hogy na, most talán jó lesz, akkor mindig jön valaki és kitöröli, vagy az egészet, vagy pedig egyes részleteket, vagy a tartalmában talál hibát, vagy a külalakjában, vagy azt állítja, hogy ő jobban meg tudja írni a szarajevoi gyilkosságot, mert ő történészek munkái alapján dolgozik, stb.

Én nem az I. világháború történetét írom, hanem a nemzetközi jog történetét a kőkorszaktól kezdve.

Nekem soha annyi megaláztatásban nem volt részem, mint itt, a wikipédián. Itt mindenki mindent jobban tud.--Helén 2008. december 20., 16:05 (CET)Válasz

MediaWiki

A szerkesztőablak alatti lehetőségeket sikerült kibővíteni a Wikikönyvek:Edittools segítségével. A többihez adminjogosultság szükséges, mert a MediaWiki:Common.js-be kell belenyúlni. Karmelaválaszhely a Wikipédiában 2008. december 22., 04:10 (CET)Válasz

Ember bízz és bízva bízzál.

Komjatyan Maria és Czako Ilona néven már nem létezem a wikin. Természetesen, kísérletezni bárhol lehet. De én sohasem úgy próbálkozom, hogy mindegy, hova írom, mert úgysem sikerül, hanem úgy, hogy talán most az egyszer sikerülni fog. "Ember bízz, és bízva bízzál" - erről írnék is majd egyszer.

Bosszankodnék, ha először épp a Komjatyan Maria lapján sikerülne. Ugyanis megtörténhet, hogy ennyivel maradok, és a fő névtérbe nem fogok tudni bejutni. Hát akkor legalább egy hozzáférhető helyen legyen egy úgy-ahogy, kisebb-nagyobb hibákkal megírt változatom, hogy maradjon valami nyoma annak, hogy itt jártam és próbálkoztam.

A Béketárgyalásoknak Czako Ilona és Komjatyan Maria allapján lévő változatai nem érvényesek. Egyrészt mert nincsenek könyvformában írva, márpedig én most ezzel szeretnék kísérletezni. Másrészt, mert radikális változtatásokat végeztem.

Nagyon értékes fényképeim is vannak, (a koronázásról, Tisza Istvánról, a háborúról, Bánffy Miklósról, a Népszövetség genfi alakuló üléséről stb.) de ebbe most már nem mernék belebonyolódni. Örvendek, ha legalább a szöveget sikerül könyvformában megírnom. Nem lesz benne semmi dísz, idézet, fénykép, csak a puszta szöveg.

Esetleg az Egri csillagokat majd Czako Ilonánál bővítem ki, mert ennél nincsenek radikális változtatások. --Helén 2008. december 22., 09:50 (CET)Válasz

MediaWiki2

Meglep, hogy nálad nem működik az

Alap
    Wikikód
    Hivatkozások
    Üzenetek
    HTML kódok
    Matematika

Nálam mindezt ott látom a Karakterek mellett balra egy kisablakban.

Két oka lehet:

1. (Ez a valószínűbb:) Frissítened kell a böngésződ gyorstárolóját, mert az egész idő alatt nem jelentkeztél ki meg vissza.

2. Az általad használt skinnel van összefüggésben.

Karmelaválaszhely a Wikipédiában 2008. december 22., 10:36 (CET)Válasz

Idézetek

Szia, nem tudom mennyire vetted észre, de az idézetes oldalaidnál egy nagy feketeség jelenik meg. Az idézet sablonban kéne beállítani a hátteret. - Peti610 Vitalap 2009. január 2., 06:15 (CET)Válasz

Üdvözlet

Ahoj! Köszönöm az üdvözletet, de voltam ám én itt már... Még 2005-ben voltam itt, csak akkor valami miatt nem jött össze amit most megcsináltam. Üdv, és BÚÉK is! - Gaja az aláírásommal némi problémák vannak...

De tényleg: Miért van az, hogy erre: ~~~~ ez jön be: [[User:Gaja|<font color="#339933">'''''Gaja'''''</font>]]&nbsp;[[Fájl:Eric.svg|20px]]&nbsp;[[User vita:Gaja|<font color="DeepSkyBlue">✉</font>]] 2009. január 2., 23:08 (CET), pedig az aláírásomban ez van beállítva: [[User:Gaja|<font color="#339933">'''''Gaja'''''</font>]] [[Fájl:Eric.svg|20px]] [[User vita:Gaja|<font color="DeepSkyBlue">✉</font>]]. Előre is köszi! - Gaja
Valóban. Észre sem vettem... Köszönöm! - Gaja  2009. január 3., 21:26 (CET)Válasz

Archív6Archív8