Motor szerelés/MZ/Kuplung

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.

MZ szerelés - Kuplung

Kuplung:

Elektromosság Üzemanyag-ellátás Blokk Hajtásrendszer Kuplung

Váltó Fékrendszer Gumik Olajok Kipufogó Vásárlási tanácsok

ETZ 125/150 kuplung[szerkesztés]

("huppogós" kuplung — Bambi mester)
szerelésekor ajánlott erősen odafigyelni néhány dologra:

-a belső agyat leszorító 17-es kulccsal fogható anya BALMENETES,lelazításának célszerű módja,ha egy használatlan kuplunglemezre két acél pálcát/csavart hegesztesz,ezt berakod a külső agyba ("kosárba"),a motort 1esbe rakod és rögzíted a hátsó kereket.A belső agy csavarhúzóval megtámasztása tönkreteheti a fogazást.
-a laprugó leszorításakor figyelj oda,hogy a három csavart egyenletesen körbe húzd le (tehát kicsit az egyiken,aztán a következőn,stb),különben a belső agy eltörik.
-ne feledkezz meg a biztosító lemezek lehajlításáról a hatlapfejű csavarok kilazulásának elkerülése érdekében!
-a kinyomópálca kinyomóorsó felőli végén (ahol a bovden dolgozik a blokk jobb oldalán a gyújtásfedéltől a lánc felé van) mindenképp legyen kis csapágygolyó (forgómozgás)!
-ha összeraktad a kuplungot,a beállítást végezd el az olaj betöltése előtt,a kiemelés mértékét a belső agynál található hézagolólemezekkel(ehhez általában nem nagyon kell nyúlni) illetve a kinyomóorsónál lehet elvégezni:lazítsd le a 12/13 (gyártási évtől függ) anyát,elforgás ellen fogd meg villás/pipakulccsal és tekerd a csavart egyenes csavarhúzóval.Ha befelé csavarod,jobban ki fog emelni,ha kifelé,akkor kevésbé.
-a tömítést célszerű vékony FBS réteggel rögzíteni a váltóházra,így nem fog elcsúszni összeszereléskor,elkerülhető a bosszantó csöpögés.
-beállítás után tehetsz egy rövid próbát olaj beöntése előtt szárazon,de ez ne legyen több pár száz méternél.
-tölts fél liter hajtóműolajat a váltóba lassan folyatva,ha túl gyorsan öntöd,nem tud lefolyni és a blokkon folyik szét.
-a helyes kuplungbeállítás az,ha a kuplungod megfelelően kiemel(tehát nincs recsegés sebváltáskor,állóhelyben egyesbe rakva kuplung behúzva alapjáraton nem fullad le és ki tudod venni állóhelyben is üresbe),illetve ha nem csúszik(van kb 2mm holtjátéka a karnak,a csúszást ki tudod próbálni,ha minden sebességben megpörgeted,ha nagy fordulaton hirtelen felpörög a motor a sebesség növekedése nélkül,akkor csúszik)
Aki nem akar szenvedni a rossz anyagból lévő utángyártott belső aggyal,ami könnyen sérül és hamar kopik,annak ajánlom a TS kuplung használatát,nekem bevált.

(tigris)


ETZ 250 KUPLUNG FELHELYEZÉS A FŐTENGELYRE[szerkesztés]

(zöldségek helyett itt egy szerelő!!!)

A 250-es ETZ egy érdekes része a kuplung.

Csak akkor szokott lepörögni ha pancserok szerelték fel, akik azt hitték hogy majd mekkorát spórolnak az otthoni kókányolással!

Ami általános érvényű: nagyon fontos, hogy a felületek tiszták, zsírtalanok legyenek! Fontos, hogy a főtengely és a kuplungagy tökéletesen összepasszoljanak. Ha már egyszer leforgott akkor még mindig van egy mentsvár. Általában kissé megkopik és felül a főtengely vállára ahelyett hogy a morse kúpon szorulna meg. Mivel a megkopással általában a kúpszög nem változik meg ezért meg lehet próbálkozni ,az agy belső felületéből esztergályossal leszúratni 0,5-1mm ig.

Felhelyezés: A támasztógyertyát a hengerbe behajtjuk (ez egy 14X1,25mm es hosszú csavar is lehet de valójában esztergált támasztódarab mely biztosítja a megfelelő megtámasztást a meghúzás során) , a kuplungagyat felmelegíthetjük ,de ha a kúp rossz akkor ez semmit sem ér, a főtengelykúpot,krétával zsírtalanítjuk(ha nagyon rossz össze lehet savazni a kúpokat), feltesszük a főtengelyre ,egy rossz csapágyat távtartónak használva dekni nélkül erősen felhúzzuk a főtengelyre, levesszük az anyát meg a csapágyat amivel feltéptük és csővel rádábolunk a kúpra majd újra húzzuk az egészet és ezt mindaddig ismételjük amíg érzik rajta hogy minden felütés után még tudunk húzni az anyán !!! Feltesszük a deknit majd a kuplung anyát újra erősen ráhúzzuk. A felhúzásról meg annyit: nem tudjátok megszakítani egy normál 1/2" crova-val! Én ezeket a tanácsokat adnám !!!
(csiperke szegedről az albert műhelyben eltöltött 18 év praxis után)

Én is adnék tanácsot a kuplunggal kapcsolatban és még erőlködni sem kell az alaplapot és a fötengelyt szelepcsiszoló pasztával össze csiszolni majd le zsírtalanitani (a kuplung össze szerelt állapotban van)az alaplap kúpját melegitő patronal felmelegiteni majd a fötengelyen lévő kúpot Loctite 2701 csavarrőgzitővel bekenni. A fötengelyt a hajtokarnál rögziteni, a kuplungot felhelyezni egy rossz csapágyat távtartónak használva dekni nélkül erősen felhúzzuk a főtengelyre legjobb nyomaték kulcsal 100 nm-rel majd oldani a csavart és meg várni amedig kihül majd a deknivel össze rakni és készen is van. én vagy tíz motor így raktam össze és egy sem forgot meg pedig hajtják a gépeket
(Roncskutya)

A kuplung már mindenhogyan elpörög akkor van egy nagyon egyszerű megoldás: sörös dobozból kivágok egy darabot amit ráhajtok a kupra és ugy rakom fel a kuplungot és mivel hogy a vékony alulemez puha ennél fogva betapad úgy hogy következő szétszedésnél meg kell vele bírkozni mire szétszedem, ojan szinten össze gyógyul és a kuplung is kijeb kerül ezzel a módszerrel és jobban kiemel.