Szakácskönyv/Tudnivalók/A világ legbizarrabb ételei/Töltött teve

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.

Recept mérete: 1501 bájt

Szakácskönyv

Töltött teve

Jelmagyarázat
Történelmi tudnivalók Bibliográfia 1711-1960. Eszközök Konyhatechnikai eljárások Nevezéktan Gyógynövény lista Növények gyógyhatása Kulináris kisszótár Borszótár Gomba szótár Egyéb italok Régi kifejezések Konyhai Tanácsok A világ legbizarrabb ételei Gasztronómia tévedések

Töltött teve
Aki a töltött káposzta után nagyobb falatra vágyik, annak figyelmébe ajánlható a sivatagi konyhaművészet szó szerint legnagyobb fogása: a töltött teve.
Az étel elkészítése alapos utánajárást igényel, mivel szükségünk lesz egy, azaz egy egész tevére, egy bárányra és nem utolsó sorban 20 csirkére. Amint az összetevőkből is kitűnik, ezt ne akarjuk hirtelen összedobni egy váratlanul betoppanó vendég tiszteletére, mivel egyrészt igencsak időigényes, másrészt nem biztos, hogy rendelkezünk az elkészítéshez szükséges konyhai felszereltséggel.
A Guinness Rekordok Könyve szerint, ez a világ legnagyobb étele, tehát valószínűleg nem fog elférni egy szimpla serpenyőben. A tradicionális beduin étel az orosz matrjoska babához hasonlítható: a tevét megtöltik a báránnyal, a bárányt a csirkékkel, a csirkéket pedig tojással és rizzsel. A tömködés után az egész tevét szabad tűzön megsütik, és bár türelmes beduinok valószínűleg ráérnek, belegondolni is rossz, hogy ez vajon mennyi időt vehet igénybe.