Kertészet/Tünethatározó/Fehér fűz leromlás

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A lap mérete: 1152 bájt

Kertészet

Fehér fűz leromlás

Tünethatározó Nem fertőző betegségek Baktériumos betegségek Fitoplazmás betegségek Gombabetegségek Peronoszpórafélék Fitoftorás betegségek Pythium nemzetség A vírusos betegségekről Vírusos betegségek KártevőkFehér fűz leromlás
(Phytophthora gallica, Syn: -) (Gombabetegség)
Morfológiailag a Phytophthora gonapodyideshez és a még faji azonosításra váró (Phytophthora). taxon ’salixsoil’-hoz (= füzes talaj), az ITS- és mtDNS-szekvenciák alapján viszont a Phytophthora kernoviaeval és a Phytophthora boehmeriaevel mutat legnagyobb, ám mégis távoli hasonlóságot.
Először Franciaországban, leromló Quercus robur- (kocsányostölgy-) állomány, majd Németországban tóparti nád (Phragmites australis) és fehér fűz (Salix alba) rizoszférájából izolálták.
Patogenitási vizsgálatokban ezek az izolátumok mérsékelt agresszivitásúnak bizonyultak a tölgy és a fűzfákon, a nádon azonban nem okoztak betegségtünetet.
Kertészet Növényvédők Tünethatározó Növénybetegségek Kártevők Szexferomon csapdák Munkanaptár Permetezési javaslat Permetezési napló Permetlé töménysége


A Wikimédia Commons tartalmaz Fehér fűz leromlás témájú médiaállományokat.