Szerkesztővita:Zsönci

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Üdvözöllek Kedves Zsönci! a Magyar Wikikönyvekben!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a Gyakran Ismételt Kérdéseket. A Wikikönyvek-szövegének formai lehetőségeiről, vagy új Wikikönyv készítéséhez kattints Segítség, Gyorstalpaló, vagy a Wikikönyvek lapokra, ahol nagyon sok útmutatót, és segítő lapot találsz. Kísérletezz a homokozóban, itt mindent kipróbálhatsz és ráérezhetsz, hogy működik egy Wiki. Sok-sok étel, ital és sütemény receptet találsz a Szakácskönyv-ben, és ha van(nak) kedvenc receptjeid, be is írhatod azokat a megfelelő oldalra. A receptek beírásához a "Súgó"-ban olvashatsz hasznos tanácsokat. Nézz be a társalgóba, vagy a üzenőfalra, ahol általános kérdéseket tehetsz fel, vagy megvitathatod másokkal a mostanában felmerült tennivalókat. További információkat a Wikikönyv kategóriák lap tartalmaz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: (~~~~). Ha kérdésed van, írd a vitalapom-ra - Amiben tudok, szívesen segítek... Kérhetsz segítséget a Társalgóban is, az alábbi gombra kattintva:

Kellemes időtöltést, jó szerkesztést, sok sikert kívánok, a többi wikipédista nevében is! - Üdv. » KeFe « vitalapom 2015. november 24., 21:18 (CET)[válasz]

A címer leírásod csak akkor lesz a helyén, ha a Barthos címer helyre átnevezed. A kép beilletést javítottam, bár az a Te lapodon szerepelt - ezért máskor már nem nyúlhatok hozzá. Ha a feltöltéssel, beillesztéssel akad problémád, nyugodtan keress a vitalapomon. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2015. november 24., 21:18 (CET)[válasz]

A felküldés menete[szerkesztés]

Kattints Fáj felküldése ide. A cikkeidet illusztráló új kép vagy médiaanyag felküldéséhez. Az alábbi lépések egyike sem hagyható ki.

Felküldés előtt ajánlatos elolvasni a felküldési útmutatót, melyben részletesen szerepel, mit és hogyan lehet feltölteni.

1. Fájl kiválasztása. A legtöbb böngészőben az űrlap része egy „Böngészés...” vagy „Browse...” feliratú gomb, aminek segítségével a rendszered fájljai között keresgélhetsz. A fájlt kiválasztva annak neve bekerül a gomb melletti szövegmezőkbe. Ha a Wikikönyvekben más néven szeretnéd szerepeltetni, akkor a célnevet megadhatod a „Célmédiafájl neve” mezőben.
2. Rövid leírás, forrás és licenc megadása. Az „Összefoglaló” szövegmezőben röviden írd le, hogy mit ábrázol a kép és mi a forrása (webcím, saját munka stb.), és a menüből válassz licencet (GFDL, Creative Commons, közkincs stb.).
3. Felküldés. A „Felküldés” gombbal fejezheted be a küldést. Ez lassú internetkapcsolat esetén eltarthat egy kis ideig.
Az általad írtakat a GFDL licenc feltételei szerint bárki módosíthatja, terjesztheti vagy felhasználhatja (akár üzleti célra is).
Ha ez nem felel meg neked, ne küldd be!

Csak saját készítésű képet/médiafájlt küldj fel, illetve ha más készítette, csak akkor, ha megbizonyosodtál róla, hogy szabadon használható a Wikipédián, vagy a Wikikönyvekben. Az engedély nélkül felküldött, jogvédett fájlok törlésre kerülnek.


A Fáj felküldése menüpontban tudod felküldeni a fotóneve.jpg vagy fotóneve.png fájlokat (képeket).

Ez után menj arra a szócikkre és a megfelelő helyre (ahová be szeretnéd illeszteni), írd be az alábbiak szerint:

Jel Jelentés
Így írd be: [[Fájl:a képneve.jpg|thumb|200px|elhelyezés|képaláírás]]
Kép: vagy Fájl: ezzel tudatod a programmal, hogy kép beillesztése következik
kép neve.png amit a feltöltéskor megadtál képnévnek...(Lehet még: gif, jpeg, xcf, pdf, mid, ogg, ogv, svg, djvu, oga.)
| ez egy elválasztó karakter (Alt+124 a számbillentyűzeten)
|thumb keretet ad, és lehetővé teszi a képaláírást (Lehet még: |bélyegkép)
|200px a kép szélességi méretét állíthatod ezzel, az arányok maradnak.
|elhelyezés |left = balra, |center = középre, |right = jobbra
|képaláírás Ide írd a szöveget, amit a kép alatt szeretnél látni.
[[ ]] kapcsos zárójelek közé kell tenni (beírás után jelöld ki és kattints a szerkesztőablak feletti 3. gombra)

- Üdv. » KeFe « vitalapom 2015. november 26., 00:31 (CET)[válasz]

Nem vagy túl kommunikatív, de mégis szeretnék segíteni neked! Kérlek olvasd el a Gyorstalpalóban leírtakat. Ez a lap sűrítve tartalmazza a Wikikönyvek formázásának, egyéb szabályok leírását, képfeltöltést, kép beillesztést stb. Meggondolandó még az is hogy a címerleíráson túl egy könyvben írnád le a család történetét. Onnan lehetne hivatkozni a Címerhatározóra - a határozóból pedig a család történetre. Ha eldöntötted és elsajátítottad a formázási lehetőségeket (mert csak ezek után van értelme a segítség kérésnek) - szívesen segítek a könyv kialakításában.

Kérünk Téged,

hogy sem az írásod címében, sem az írásodban ne használj tiszta nagybetűket, a netten az ilyen szöveg KIABÁLÁSNAK számít, és így illetlenség a leendő olvasóidhoz szólni. A másik nagyfokú hiba hogy üres karakterrel kezdesz sorokat, sőt többsoros üres karakterekkel nyomod szét a lapot a <center> és </center> használata helyett, amikor középre helyezed az alfejezet címeit. - Megértésedet köszönjük!

- Üdv. » KeFe « vitalapom 2016. január 15., 07:59 (CET)[válasz]