Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:Pipi69e/Archívum/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Legutóbb hozzászólt KeFe 14 évvel ezelőtt a(z) Re:Könyvek kategóriái témában

Ez a lap egy archívum. Ne szerkeszd, ne reagálj ezekre a hozzászólásokra.

Hozzászóláshoz használd az aktuális vitalapot, az itt található témaindító másolásával, ha szükséges.

Kérjük, az archívumot ne bővítsd további archív adatokkal, hanem nyiss új archívumot, az aktuális dátummal ellátva. Lásd: Segítség:Archiválás.

ArchívumArchív02

Boroscímke

Hogyan nézzen ki, milyen adatok szerepeljenek rajta? Pipi69e 2009. november 14., 18:13 (CET)Válasz


A címke tervezéshez a bortörvény 22. §-a adja meg a választ. A címke mindig "álló" tájolású kell hogy legyen, egy A4-es íven legfeljebb 3 db készíthető el. A címke mellett főnmaradó helyen lehet hátoldali, vagy az üveg nyakra ragasztható címkét tervezni. Ha mégis egy címketervezőben gondolkodsz, ezzel a megoldással lehetne a legkönnyebben megvalósítani és komplett cimkét adni a nagyérdeműnek.

- Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 15., 05:50 (CET)Válasz

A kifejezetten házi borok címkéjén érdemes feltüntetni:

 • 1.) a bor pontos megnevezését,
  • 1.1 A gyümölcs nemét és a bor szót (egynemű gyümölcsből készült bor esetén) Pl.: Almabor (alatta a minőségi kategóriával)
  • 1.2 Egynemű gyümölcsből készült, de más gyümölccsel (max.:10% hozzáadásával) Almabor (színezett)
  • 1.3 Több féle gyümölcsből készült, vagy több mint 10% más gyümölcs hozzáadásával készült borok esetén: Vegyes gyümölcsbor (Itt lehet fantázianév és alatta a vegyes gyümölcsbor felírat) (ilyen bort nem készítek)
  • 1.4 Bármely boron fel lehet tüntetni a pasztőrözés tényét. Almbor (aztali) pasztőrözött/pasztörizált
 • 2.) a bor minőségi kategóriáját,
  • Asztali
  • Száraz
  • Félédes
  • Édes
  • Desszertbor
 • 3.) legalább 3 módon: a töltés időpontját, a forgalmazhatóság időtartamát.
  • Pl.:Almabor esetén: 2009. Minőségét megőrzi: 1 évig
  • Pl.:Egyéb boroknál: 2009. 2 évig
  • Pl.:Pasztörizált boroknál: 2009. 3 évig

Lehet, hogy nem évet, hanem hónapot kellene megadni..mert a pasztörizálással kb félévvel meghosszabbodik az elláthatósága. (Kevés borom lévén én soha sem tüntettem fel, tudtam fejből is)

 • 4.) a termelő nevét, a hegyközségre utaló megjelölést,
  • Kelemen Ferenc - Regenye/regenyei szőlőhegy

(Csak arra az esetre, ha valakit megajándékoztam vele, eladásra nem készítek bort!)

Tehát a legfontosabb 4 adat is eléggé összetett és ezt még lehetne variálni is. Ezekre viszont általában szükség van, gondolj arra, hogy egy termelő többféle bort készít minden évben és ezeket több féle minőségben is előállítja. Cimke nélkül főhet a feje, már a második évben, mit hova tett, melyik bor mihez illik stb...

Én az üveg nyakán tüntetem fel az évjáratot, amely (nálam) azonos a palackozási évvel. Mivel évente csak 2-3 fajtát készítettem (egyforma minőségben), így könnyebben megjegyezhető volt, hogy mit hol tárolok. A további feldolgozást (megy-borból-borlikör1, már otthon tároltam, így erre külön nem kellett címke (kb.2 liternyi).

Kb. ezeket tartom fontosnak feltüntetni a saját/családi használatra készített borokon. Lehet hogy ez így első olvasatra bonyolultnak tűnik, de egy-egy bor esetén már letisztul és bőven elfér minden a címkén. Jó ötletnek tartom a címketervezőt, talán lesz valaki aki ezt is megoldja. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 15., 14:04 (CET)Válasz

A "külön üzenet" ez egy nagyon kedves gesztus és jó ötlet, természetesen választható szöveggel (egy szövegdobozra gondolok, amelyben xx karaktert be lehet szabadon írni.) Elhelyezését én inkább a hátsó címkén tudnám elképzelni, normál betűtípussal a címet és kicsinyített betűkkel a szöveget.


A formáról csak annyit, hogy mindenképpen egy keretbe kellene foglalni, így felmerül egy keretek gyűjtemény is.

A nyaki címke valóban nem bonyolult, de a másik kettőtől azért eltér: egy nagyon kinyitott V alakú címke - a közepe lekerekítve.

Azért javasoltam álló címkét, mert azt egyszerűbb egy progiban megtervezni és egyszerűbb a felhasználónak megérteni, használni. Persze ez is csak javaslat, mert egy fekvő címkének is vannak olyan tulajdonságai, amiért érdemes volna elkészíteni. Itt arra gondolok, hogy a szélesebb terjedelme miatt több infó, szebb/nagyobb kép helyezhető el rajta és feleslegessé teszi a hátsó címke alkalmazását. (hiszen érdemleges helyet nem is hagy.)

Hogy mit hol helyezel el, azt te döntsd el, a bor megnevezését, a címke közepén tudom elképzelni alapesetben, de lehetnek más vélemények, és megoldások is. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 15., 15:10 (CET)Válasz

Re:Boroscímke probléma

Az irányelvek nagyjából ugyan azok, mint a WP-n, tehát ez nem volna akadálya a címketervezőnek. Sőt még azt is kimerem jelenteni, hogy a wiki elveivel sem ütközik. Minden létrehozott sablon csak a későbbi felhasználók választékát bővítené. A nagyobb gond inkább az, hogy milyen betűtípusokat érdemes/lehet használni és azt milyen méretekben. Ezeket nem csak felsorolni kellene, hanem mindjárt megmutatni, hogy kiválasztás esetén hogy is nézne ki. Létre kell hozni egy keret és egy képgalériát amiből szintén választhatnának, de akkor felmerül z a kérdés, hogy lehet-e/kell-e 2 galéria, vagy mindjárt olyan képeket kellene ajánlani, amelyek már (a feliratokat kivéve), meg vannak tervezve. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 16., 04:38 (CET)Válasz

Re:Problémák a kerettel:

Szerintem nem ilyen bonyolult, Előre elkészített keretekkel (keretek képeivel) kellene megoldani, amelybe csak be kell integrálni a megfelelően pozicionált képeket és feliratokat. A törlést sem kell adminra bízni, mert egy bot-al is elvégezhető volna.

Fentebb írtam: "...mindjárt olyan képeket kellene ajánlani, amelyek már (a feliratokat kivéve), meg vannak tervezve." Vagyis mi terveznénk minden cimkét, ezeket képként egy galériába gyűjtenénk és csak a feliratokat kellene a felhasználónak beírni. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 16., 16:47 (CET)Válasz

Aláírásod

Ha azt szeretnéd, hogy az aláírásod a vitalapodra is tartalmazzon egy linket, valamilyen egyéni szöveget vagy képet, akkor meg kell változtatnod az alapbeállítást.
Ha például ezt szeretnéd az aláírásodban látni: Marcsika * Vita

akkor ezt így érheted el:
[[Szerkesztő:MintaMarcsa|Marcsika]] * <sup>[[Szerkesztővita:MintaMarcsa|Vita]]</sup> (persze a magadét, nem MintaMarcsa azonosítóját írva)

Minta aláírás:

[[Szerkesztő:{{PAGENAME}}|{{PAGENAME}}]] * <sup>[[Szerkesztővita:{{PAGENAME}}|Vita]]</sup>
 1. Másold le ezt a minta aláírást a lap megnyitása nélkül (jelöld ki, jobb gombbal "Másol"...)
 2. Rákattintasz a Beállításaim linkre (ha a Wikikönyvek alapbeállításait használod, ez a képernyő tetején van, egyébként a baloldali menüben keresd.).
 3. Bemásolod ezt Az aláírásokban használni kívánt névformád: mezőbe :

Archív01 * vita

 1. A fenti aláírásmintában látható csillag (*) helyett egy képet is be lehet illeszteni.
 2. A vágólap használatát itt olvashatod.
 3. Az Aláírás automatikus hivatkozás nélkül opciót kipipálod. Erre figyelj, ezt sokan elfelejtik!
 4. Rákattintasz a Mentés gombra.

Ne lepődj meg azon, ha a saját vitaoldaladon az aláírásodban a vitalink fekete lesz. Mindenhol máshol igazi kék linkké lesz az.

Vagy használd ezt Szerkesztő:KeFe/Minták/Aláírás készítése

Kipróbálom PiPi vita 2009. november 16., 18:46 (CET)Válasz
Príma! - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 07:49 (CET)Válasz


Ne kötözködj!

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem a kötözködés kedvéért kötözködsz, de vedd figyelembe a körülményeket is.

1. Szerk.társunk kevés wiki tudással is bele mert vágni egy ilyen nagy munkába, és állhatatosan fejleszti a művét.
2. Bizonyára tanul is közben, jobban megismeri a projektet és előbb utóbb rájön, hogy mit hogyan kellene másként csinálni.
3. Ha segíteni akarsz, vagy csak a wiki szabályai szerint helyre tenni a kategóriákat, akkor azt megteheted..., a segítségnek bizonyára örülni fog, mint ahogy azt már több esetben is kifejtette.
4. Azért se "kötözködj", mert abból itt mindenkinek elege van, többnyire ezért hagytuk el a Wikipédiát.
5. Ha bele mersz vágni a Wikikönyvek, vagy akár "csak" Heraldika rendbetételének, annak én is örülnék.
7. Hogy a problémára visszatérjek: Valószínűleg egy rosszul beírt kategória okozza a hibát.
8. Tanácsolom neked, hogy jelentkezz adminnak, én mindenképpen támogatlak, bár nem sokáig rontom már itt a levegőt.
9. Nem kell Grin-t zaklatni, ő nagyon ritkán toppanik be, majd kioszt néhány utasítást, amit jó esetben megértünk, de használni általában nem tudjuk, aztán hónapokig csend van.
10. A Szakácskönyvet is jó volna a Grin által meghatározott módon átalakítani, tudniillik, hogy minden recept külön lapon legyen, de ez nekem is meghaladja a képességeimet. Nem beszélve a NEMZETI fejezetekről, ahol Az INDIA alatt egy komplett könyv található, és még hozzá jönnek más írások is. Ezek az írások részben a könyv tartozékai, részben a szerző kifejezett (indokolt) kérésére vannak beillesztve. Mind eközben megtartani a künnyű elérhetőséget, de törölni a srollozást, rengeteg kategóriát és mégtöbb lapot (több tízezer is lehet) létrehozni stb.
Összegezve: Itt nagyon sok munka volna egy lelkes nagytudású szerkesztőnek, mint amilyen Te is vagy. Az elkezdett munkád is több időt fog igénybe venni néhány itt töltött napnál és közben ráakadsz újabb javítani valóra. Tehát még tovább maradsz. Ezért érdemes volna elgondolkodni azon amit a 8. pontban írtam: Jelentkezz adminnak és tedd rendbe ezt a projektet... - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 07:49 (CET)Válasz


Bocs

Tettem a vitalapodra egy archívumot, még szükséged lehet rá (főleg, ha rám hallgatsz :-) de azért hallgass mégis rám!) - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 08:12 (CET)Válasz

Értem én

Azt írtad: "Azért kérdeztem rá a dologra, hogy megtudjam, tudatos döntés eredménye,..." Nem! A tudatlan döntésé. :-) azért csak-csak csinálgatjuk.

Én komolyan gondoltam, kérj adminbitet! Ha rendet akarsz vágni, akkor szükséged lesz rá. Pl.:nem kell várni az adminra, hogy a szükségtelen fájlokat törölje, de egyébként is hiányzik innen egy admin. Ha kéred és megkapod, akkor talán Gub is előkerül, rendszeresen és szívesebben tartózkodik itt. Persze adminbit nélkül is sokat tehetsz, de megkönnyítené a munkádat. Vagyis szeretnélek rábeszélni! - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 11:58 (CET)Válasz


Konszenzus

Ezt a fogalmat csak hírből ismerjük. Nincsenek szerkesztők, amikor voltak néhányan, azt mondták jól van csak csináld. Voltak viták is (jó értelemben), de konszenzus, megegyezés az általában nem jött létre.

Az akkori állapotnak megfelelően lett belinkelve, mert még élt a magyar oldal.

Szabad kezet kaptál (legalább is tőlem), de senki más nem fog beleavatkozni. Ha mégis ide tévedne valaki, hát lelke rajta, mibe szól bele, de segíteni azt nem fog. (tapasztalatból tudom!)

A Segítség oldalon megláthatod. Úgy volt, hogy könyvé formáljuk ezeket a lapokat, így minden egy helyen elérhető, lapozható lenne. El is készült, de a WP-ben akkoriban készítettek egy kezdőknek szóló új ismertetőt, ezt szerette volna Gub itt is megvalósítani. Azt hiszem belefáradt, mert már régen nyult hozzá.

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz vele, amit csak akarsz. Csupán arra szeretnélek megkérni, hogy az új belépők számára mindig legyen valami eligazító lap, még akkor is, ha éppen azon dolgozol.

Nem tudom milyen skint használsz, így hát mondom a magamét. Én a "kölni kék"-ket választottam. A baloldali menüsoron lévő Segítség lapon mindent meglehet találni, amire egy kezdőnek szüksége lehet. (Bár Gub már elkezdte szétszedni. Nem csak szétszedni kellene (talán nem is kellene szétszedni), hanem inkább rövidíteni a szövegeket, pontosítani a linkeket stb. Azt javaslom, ne kérj engedélyt senkitől, ha van kedved hozzá csináld! Akinek nem tetszik majd szól. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 12:46 (CET)Válasz

U.i.:* „Hogyan olvasnak az emberek weblapokat?” (Pszichológia Online) – avagy „Miként írjunk weboldalainkon szövegeket, hogy azt minél többen olvassák és mondanivalónkból minél többet értsenek meg?” Szíves figyelmedbe ajánlom,ha még nem olvastad volna. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 12:54 (CET)Válasz


Kikerestem

..., mert valaki már kiszedte a Segítség oldalról: Jelentkezés adminisztrátornak - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 13:27 (CET)Válasz

Ezzel szemben sokkal több menüpont érhető el, és én már megszoktam, hogy egyes lapokon a lap teteje elfoglalt az iw-ek részére, engem nem zavar. Más lapokon (könyvek lapjain még kevésbé zavaró - észre sem veszem.
A felület választást azért találták ki, hogy bárki kiválaszthassa a neki tetszőt. Mentségemre csak annyit, hogy szemüveges vagyok és a kék alapszín kevésbé bántja a szememet - ezért választottam. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 13:36 (CET)Válasz
Most én is átkapcsoltam az alap skinre, de borzasztónak tartom. Már a beállítások után sem engedett a lap aljára, hogy Mentés gomra kattintsak. Amikor mégis sikerült elmentenem, a lap mindkét oldala üres volt, de a saját vitalapom alját sem engedte megnézni. Bár az is lehet, hogy a UPC szolgáltatom bűvöli a net-tet, mer 5 percenként lekapcsol és ilyenkor telefonom sincs. Amit megírok nem tudom elmenteni, csak percek múlva ismételt próbálkozások után. Summa: A kölni kék a jobb szerintem. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 13:56 (CET)Válasz

Re:A felület kiválasztásáról

Én nem úgy gondolom! A látogató kapja csak az alapskint, de ha belép, (és ez a kívánatosabb), akkor kapjon szebb, esetleg választható felületet. Megnáztem az alapskinben az userlapomat, hát mit is mondjak..., minden elolvasható, de kissé össze van gyűrve és a színek egy része is hiányzik, valamint a táblázat sem úgy jelenik meg, ahogy kellene. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 17., 14:03 (CET)Válasz


Tájékozódás

Szia Pipi!

A tájékozódás fontos, de ne is reméld, hogy mindent eltudok mesélni arról, hogy mi-mikor-miért történt, mikor, kinek, mi is volt az álláspontja, kissé hosszúra nyúlna a beszámolóm.

Röviden: Grin javasolta (ragaszkodott hozzá), hogy a könyvek / pervonalas allapokkal készüljenek, így mindig lesz egy - az előző lapra mutató link a lap tetején. Vagyis ez a "könyvforma", még arra is alkalmas, hogy utólag is belehet illeszteni lapokat.

Ekkor merült fel, hogy az Irányelvek, Segítség és Wikikönyvek tájékoztató lapjait is könyv formában kellene megcsinálni. Az lenne az előnye, hogy az első lapon minden ilyen lap fel van sorolva (tehát a keresettet könnyű kiválasztani), a linkek átvisznek a 2. és 3. könyvbe. Gububbu kitalált egy színösszeállítást is, hogy ezzel is megkülönböztesse ezeket a lapokat. Én ezt jónak tartottam és elkezdtem az átalakítást. Már majdnem kész volt, amikor megjelentek ellenvélemények, de konszenzus nem alakult ki, Ezért én abba hagytam. Később Gub, a Wikipédiában is láthatók szerint szándékozta átalakítani, de neki is elfogyott a cérnája.

Közben volt olyan vélemény is, hogy a Segítség: névtér így üres marad, vissza kellene állítani a : kettőspont használatát. A békesség kedvéért egyetértettem, de már nem vállalkoztam rá.

A baj ott van, hogy nincsenek állandó szerkesztők, a néha-néha idelátogatók pedig "megmondják a tutit" és 1,5 évig nem is látod őket. Mivel sokféle megoldás létezik, eltérőek a vélemények és mindenkinek van némi igaza az elképzeléseit illetően.

A megoldás az lenne, hogy minden lap a Segítség: névtérbe kerülne, és a WP mintájára létrehoznánk egy - az új belépőket tájékoztató oldalt.

Kérdéseidről: ..."miért nem a Wikikönyvek névtérben van az összes irányelv és segítség lap? Mert 3 könyvé formáltam, hogy minden egyhelyen legyen megtalálható, és lehessen szörfölni közöttük. Wikikönyvek:Játékok könyvespolc nevű cikk (a Wikikönyvek névtérben), de a könyvespolcok általában a fő névtérben vannak.

* Ezt Gub rakta oda, valószínűleg tévedésből, mivel üres nincs jelentősége. Persze igazad van, helyre kell tenni.

"Te is láttad a Monobook skinben, hogy mit lát egy névtelen látogató! Ezekből mindig több van és mindenki így kezdi a Wikikönyvekkel való ismerkedést. Ez olyan, mintha a boltodban a ronda árut tennéd a legfeltűnőbb helyre."

* Egyetértek a megállapításoddal, de a puritán kinézetet támogatják sokan. Ez az alapskin, nem csak ronda, de kevesebb menü érhető el belőle (egyszerű módon), kisebb felületre zsugorítja a lapokat, fehér felülete a szemüvegeseknek kiégeti a szemét. Persze megváltoztatható volna, ha mások is így látják, de nem sok remény van rá. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 18., 05:24 (CET)Válasz


Kérdéseim

 1. Az üdvözlő sablont nem szokták törölni, te miért törölted? Volt benne olyan amit nem szívesen láttál a lapodon?
 2. Tettem egy archívumot a lapodra, szerintem könnyebb a kommunikáció, ha nem kell egy hosszú lapon végigmenni, ha kérdezni/válaszolni szeretnék neked. Tulajdonképpen csak segíteni szerettem volna, van ebben valami sértő?
 3. "Megalkottam" egy kis sablont, amivel az itteni vitalapomról egy kattintással a Wikipédiás vitalapomra lehet áttáncolni. Jól használható, csak időnként körül kell nézni, hogy hol is vagyunk. A Wikipédiában is ki lehet tenni, ami természetesen az itteni vitalapodra mutat. Kezdőknek nem ajánlanám! Próbáld ki!

- Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 18., 07:46 (CET)Válasz

Kérdéseimre nem válaszoltál!
Nem az az érdekes, hogy én mit tartok szépnek, jónak, elfogadhatónak, szerintem neked kellene leírni az elképzeléseidet és azt valahol (feltűnő módon), az érdeklődők elé tárni. Aztán vagy jön rá reagálás, vagy nem, de akkor már végre lehetne hajtani mind azt amit elképzeltél. Ha mégis valaki beleszólna, azt csak úgy szabad kezelni, ha más megoldást javasol, ha megindokolja, és bele illik/belefér az elképzelésedbe.
Sajnálom, hogy azt az ominózus mondatomat nem érted, pedig hidd el van benne logika, csak a kezdők szemével kell látni: A 3 könyv ugyan különálló, de mindegyik egy-egy téma köré csoportosítja a lapokat. Egyikből át lehet menni a másikba egy kattintással, kezdőknek ez így érthetőbb, kezelhetőbb. Amikor kezdőkről beszélek, nem a számítástechnikához, gépkezeléshez, netthez értőkre gondolok, hanem azokra, akik minimális "tudással" jelennek meg és alapvető dolgokat is el kell magyarázni nekik. Vagyis magunkon segítünk, ha az információs lapokat csoportosítjuk könnyen elérhetővé/kezelhetővé tesszük.
Visszatérve a skinre: Szerintem a legrosszabb, puritánabb, rosszul kezelhető skint tárjuk a látogatók elé. Ez az én véleményem, neked lehet más véleményed, én megértem azt is. De ha én a saját felületemen megcsinálok valamilyen lapot, annak ugyan úgy kellene kinézni minden itt választható skinben. Ha nem úgy néz ki, az nem az én hibám, hanem a fejlesztők gondja kellene legyen. Talán ebben egyet érthetünk. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 18., 21:40 (CET)Válasz

EzerBocs (megegy anyamedve), már megtaláltam - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 18., 22:03 (CET) Persze a link is jó, de a téged keresők is tudnák használni, és egy színfolt lehet a lapod alján. Ha neked nem tetszik - nem használod, én csak javasoltam. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 18., 22:09 (CET)Válasz

Re:Segítség névtér

Szia Pipi!

Ha valami nem megy azt én sem erőltetném, mert bizonyára megoldható lenne (pl.: allapok nélkül áttenni a Segítség névtérbe), de ha jobbnak látod fejezetekbe rakni, akkor tedd azt. Én igazából nem értem, miért jobb ez így (hiszen a Segítség:Tartalom lapon már ezt megtetted anélkül, hogy maguk a lapok fejezetekben lennének), de rajtam ne múljon.
Megjegyzem: a Segítség névteret a projekt szerkesztői azért hozták létre, hogy ott legyenek a segítség lapok, ezért tartok tőle, hogy ha elkészültél a rendezéssel, ismét lesznek erre irányuló javaslatok.
Visszatérve a Wikikönyvek névtér színeire: Lehet hogy igaz az, hogy más-más skin alatt más-más színnel jelenik meg az ebbe a névtérbe csoportosított lapok, de a színezésnek pontosan az lenne a célja, hogy egységesítse, minden felületen ugyan azzal a színnel jelenjen meg. Így a látogatók, kezdő szerkesztők számára is egyértelművé válna, hogy mi célt szolgálnak ezek a lapok. Az ötlet Gubb-tól származik, a színeket is Ő találta ki és én akkor is, most is jónak tartom az ilyen módon való megkülönböztetést. Grin-nek is csak annyi volt a kifogása (ha jól emlékszem), hogy ne laponként színezzük, hanem egységesen (.ccs-ben, vagy sablonból.) - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 23., 05:42 (CET)Válasz
U.i.: Volt egy olyan kérdésed, hogy "miért vannak a fő névtérbe?" Egyrészt azért mert az egymásnak is ellentmondó javaslatokon nem tudtam kiigazodni, másrészt azért, mert nem maradt segítőm, akivel megbeszélhettem volna, harmadrészt azért, mert nem akartam én egyedül eldönteni. Ezért most a legjobb amit tehetsz, hogy egy helyre rakod az összeset - a WIKIKÖNYV névtérbe. Akinek nem tetszik így sem, az majd tesz javaslatot és megszerzi a szerkesztők hozzájárulását. Csináld meg nyugodtan, mert a jelenleg is aktívnak mondható szerkesztők (Wittizsu, Teckvart stb, vagy az adminok pl: NCurse, Dubaduba ), nem fognak beleszólni, ez utóbbiak már régóta (évek óta) nem szerkesztenek. Gubb (mert nekem ígérte), biztosan segíteni fog (ha kicsit várni is kell rá). - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 23., 09:38 (CET)Válasz

Tanulságos olvasmány

Az emoticon érzelmeink kifejezésére használható kis szimbólum vagy képecske, amelyet írásos számítógépes kommunikáció során alkalmazunk. Szerkesztővita:KeFe/Archívum/Archív01 Kérlek olvasd el! Tanulságos lesz. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 24., 05:50 (CET)Válasz

Este megnézem :) Pipi69e vita 2009. november 24., 08:11 (CET)Válasz


Re:Azonnali

A régit is és az újat is a WP-ből hoztam át, ott továbbfejlesztették. Mindig felmerül, hogy sablonok is hasonlítsanak a WP-ben lévőkhöz, és amit itt lehetne használni át is kellene hozni. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 25., 17:30 (CET)Válasz

A régi helyén! - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 25., 18:05 (CET)Válasz
Már megszoktam, hogy ilyesmire hónapokat kell várni, de ha te is szorglmazod, akkor remélhetőleg Gubbubu is rászánja az idejét. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 25., 18:11 (CET)Válasz

???

A lapodon * ??? Segítség:Sablonok 3x? azt jelenti, hogy nem tudod mit csinálj vele, vagy azt hogy Minek kell ez? Tulajdonképpen nem kellene, de még nekem is jól jönne néha, ha gyorsan kikereshetném az éppen alkalmazandó sablont, ezért kezdtem el létrehozni. Aztán kitaláltam egy más formátumot és a saját allapomon elérhetem a legszükségesebbeket. Ezt viszont nem töröltettem, mert segítség lehet másoknak, csak meg kellene csinálni. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 25., 18:44 (CET)Válasz

Sablonok

Csak kérdezem: Nem lehetne a sablonok megjegyzéseit (is) magyarul beírni? Szerintem sokaknak jelenthetne könnyebbséget a megértésükben. (Az én gyatra angol tudásommal persze nem volna érdemes átírni :-), de azért itt-ott próbálkozok.) - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 26., 08:45 (CET)Válasz

Re:Üdv sablon

Szia Pipi! Az inkriminált sablon a Üdvoldalon található, évek óta ott van és így könnyebb üdvözülni. Nincs időm rá, de ha te vállalkozol a javítására, csak tedd meg, ha nagy leszek meghálálom. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 27., 12:31 (CET)Válasz

Hát amit kifogásoltál a HTML kódokat, villogás a kód végén - kötőjel után. Sajna nem tudok itt lenni, bár a gépen állandóan megy és 1-1 percre ide ugrok. Ha írsz és nem válaszolok mindjárt az azért van, mert szabálytalan időközökbe tudok a gépem elé ülni. Most kb. 1 - 1,5 óra is beletelhet. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 27., 12:43 (CET)Válasz

Kérdésedre: Én 1 egyedi sablonnal üldözöm az új tagokat itt is és a WP-ben is. Ez a sajátom! A közöst meg mindig valaki átalakítja, bár a WP-ben is az enyém az eredetije a mostani Üdv sablonnak. Magyarul nekem különbejáratú üdvözéseim vannak minden projektben és ezt nem tiltják a szabályok. Abban igazad lehet, hogy sablonba tehetném. Ehj ráérünk arra még... - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 27., 14:23 (CET)Válasz

Persze majd sablon lesz belőle, de most arra sincs időm. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 27., 14:31 (CET)Válasz

Ez nem ilyen egyszerű! Nézd meg az userlapomon az erre alkalmas üzenetküldő dobozt, azt megszeretném tartani, mert negyon jól használható, gyors, és mindig megtalálható 1 kattintással. Egyébként köszi, hogy szántál rá időt. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 27., 15:08 (CET)Válasz
u.i.: Most ismét el kell mennem, talán estére még benézek, addig is jó munkát neked. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 27., 15:10 (CET)Válasz

Köszi, hogy megcsináltad az üdvsablonokat. Az angol üdvsablont nagyon ritkán használtam és úgy tudom eredetileg jó is volt, csak időközben lekopott róla a lezárás.(néha eléggé figyelmetlen vagyok) . A szerkesztést is lelehetne tiltani, de inkább kitöröltem, így biztosan nem okoz gondot.

Más: Az userlapodat nézve nem derül ki rólad semmi, ennyire nem lehetsz szégyenlős, főleg ha megkapod az adminbitet, kellene valamit írnod magadról is. Persze ez nem kötelező, de egy admintól azért elvárható. Azt persze látom, hogy jól eligazodsz a wikiprojektekben, hogy a jelenlegi munkád (növényhatározó) eléggé bonyolult szerkezet lesz, amibe én nem is mertem volna belevágni. Tudnám még sorolni a Wikipédiás munkáid alapján is, csak nem akarlak fényezni (nehogy elbízd magad). A WP-s lapodon olvasható szösszenet magadról, nekem is tetszett, de azért némi konkrétumot is be lehetne írni, Azt is tudom, hogy fiatal vagy (hozzám képest), azért titkolod korodat). Férfi létedre tekintettel, hogy alakult ki a Pipi nicked? (engem ez is érdekelne), de h nem akarod elárulni, hát az se baj, Azért írnál magadról néhány szót? - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. november 28., 05:05 (CET)Válasz

Adminbit

Szia!

Mire vár az adminbited? Nem kéne panaszkodni egy bürokratának, hogy állítsa be? Már mindenki megszavazott, akinek 10-nél több szerkesztése volt az utolsó 30 napban, és egyébként is nyilvánvaló a konszenzus. Kürtöljem szét a bürokraták között, hogy feladat van, vagy szólsz nekik te?

Üdv: FBöbe 2009. november 30., 14:04 (CET)Válasz

Gratulálok az adminbithez! Most aztán rendesen törölgethetsz. Kérlek, hogy figyelj arra is, hogy nem minden lap törölhető, amelyen rajta van az azonnali tábla. Valamelyik sablon törlésével több lapon is megjelent a törléstábla, de már nem tudom kiszűrni, hogy melyik volt az. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 3., 04:13 (CET)Válasz

A lezárt szavazólapra illene ráírni a szavazás eredményét. Vagy oda van írva netán, csak nem látok a szememtől? Mindenesetre gratulálok! OA_Palackposta 2009. december 3., 07:39 (CET)Válasz

Nagyszerű, grat, sok sikert és jó munkát kívánok! üdv: FBöbe 2009. december 6., 16:04 (CET)Válasz

Köszi mindenkinek! Pipi69e vita 2009. december 6., 21:28 (CET)Válasz

Re:Azonnali ismét

Azt hiszem sikerült kimazsoláznom midet, így most már törölhetők. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 4., 04:15 (CET)Válasz

Sablon névtér

Nem tudom, csak kérdezem: a sablon névtérben nem pervonalasan kellene használni a sablonokat?

Pl.=
Sablon:Határozók:Tulajdonság » Sablon:Határozók/Tulajdonság
Sablon:Határozók:Tulajdonság/inf‎‎ » Sablon:Határozók/Tulajdonság/inf‎‎
Sablon:Határozók:Tulajdonságérték‎‎ » Sablon:Határozók/Tulajdonságérték‎‎

És még egy gondlat: az inf lapokon jó lenne egy mintát is adni a használatára, persze lehet hogy most még nem időszerű, de később biztosan sokat segítene azoknak, akik használni szeretnék. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 17., 08:45 (CET)Válasz

Re:Re

Nálam nem vágta ketté, de azért köszönöm, majd figyelek erre is. Valószínű, hogy a különböző felületek (skin) miatt nem viselkedik egyformán. Esetleg a .ccs, vagy .js fájlok különbözősége tehet róla? - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 17., 10:27 (CET) .u.i.:Légyszi' olvasd el Wikikönyvek/Társalgó-t is! - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 17., 10:31 (CET)Válasz

Egy későbbi feladatod lehet, hogy jelezd a fejlesztőknek a skinek és a hozzá tartozó egyéb fájlok, mint a .ccs, .js összhangba hozását. Bár az is lehetséges, hogy a WP-ben vannak olyan guruk, akik ezt megtudnák tenni, csak fel kellene a témát vetni a Kocsmafalon. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 19., 04:42 (CET)Válasz

Üzeneted van:Wikikönyvek/Társalgó - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 19., 04:42 (CET)Válasz


Mit vétettek?

nem értem Igazán nem értem, mire gondolsz. A kérdésed azt sugallja, mintha én töröltem volna valamit, de én nem töröltem ki semmit. Kérlek magyarázd el mit tapasztaltál. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 19., 14:34 (CET)Válasz

Megnéztem a laptörténetben, de nem én töröltem hidd el. Azért vissza állítottam! Nem szoktam törölni mások vitalapjáról semmit, ha helytelen dolgot látok, mint már ez előfordul László esetében, Őt kérem meg, hogy törölje az oda nem illő tartalmat. Egyébként a lezáratlan táblához egy lezáró /div-et helyeztem csak el. Ezt azért tettem, mert észrevettem, hogy kissé összekuszálódott a vitalap. Ha mégis ennek következménye volt a bejegyzésed eltűnése, akkor sorry - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 19., 14:56 (CET)Válasz

Re:

Valóban jó volt meglátásod, ezek a lapok csak olyan sablont használtak, amit törlésre jelöltem.

Köszönöm a jókívánságot, nekem kellemesen telt el a mai nap gyermekeim és három rosszcsont unokám társaságában. Neked is hasonló jókat kívánok, Boldog, Békés Karácsonyt! - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 24., 21:25 (CET)Válasz

Re:Könyvek kategóriái

Szerintem az "egyéni" :-) Egyszóval hosszabb neve van... Más különbség nincs! Inkább az a kérdés mit tegyünk vele? Melyik maradjon? - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2009. december 27., 16:47 (CET)Válasz
ArchívumArchív2