Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Ambrus59

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.

Ma 2024. június 14., péntek van, Vazul névnapja.

Bemutatkozás

Ambrus59 néven találhatók szerkesztéseim. A barátaim Whiskysnek hívnak a névazonosság miatt. Magamról azt tudom mondani, hogy férfi, férj és apa is vagyok és nagyon büszke feleségemre és 2 szép gyermekemre. Magyarnak születtem s akként is élek, a felmenőim a mai Vajdaság területén éltek, római katolikus vallást követték.

Végzettségemet tekintve gyógyszerész vagyok, de emellett jogászkodom és történészkedem. A gyógyítás az életem értelme. A hobbijaimról annyit, hogy szeretem a focit, a művészeteket, a zenét, a gasztronómiát, utazást. Szeretek olvasni és érdeklődési körömbe tartozik a szépirodalom, a politika, a földrajz, a történelem és még nagyon sok minden.

Szerkesztéseim

A magyar nyelvű wikihez 71 önálló szócikkel és szorgalmasan szerkesztek más számomra érdekeseket is. Az általam jegyzett szerkesztéseim itt és szerkesztési statisztikám itt:[1] találhatjátok.

Sok munkát fektettem elsősorban a gyógyszerészettel, utazásorvostannal kapcsolatos szerkesztésekbe. Kedvenceim közé tartoznak még a gyógynövények, a gyógyszerészettörténet, a néprajzhoz kapcsolható témakörök és az életrajzi szócikkek. Két wikikönyvem jelent meg: Útipatika és Védőoltás nemzetközi utazóknak.

Nem szeretem a csonkokat, ezért ha elém kerül és tudom azt tovább szerkesztem. Ha valami nagyon nem tetszik azt átírom.. Gyakran használom más nyelvű wikipedia oldalakat segítségnek, hiszen az angol mellett néhány nyelven tanultam.

Törekszem a lehető legjobbra, ezért a más nyelvű wikipédiákhoz is (nem kizárólag) mérem a saját munkám. Akkor nyugszom meg, ha a magyar szócikk színvonala minimum eléri az angol vagy az adott nyelvű szerkesztést.

Országok, ahol már jártam

Ezekben az országokban már jártam
Ausztria Horvátország Csehország Jugoszlávia Lengyelország Szerbia Szlovákia Szlovénia

Kitüntetések

Userboxok

Ez a szerkesztő 4534 napja tagja a Wikipédia közösségének.