Címerhatározó/Auschwitz címere

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.

Ez az oldal a Címerhatározó kulcsának részeként Auschwitz címerével foglalkozik.


A király a lengyel szenátusban, Jan Łaski: Commune Incliti Poloniae regni privilegium constitutionum et indultuum publicitus decretorum approbatorumque (Radom, 1505) című művéből

Auschwitz címer.jpg

Auschwitz hercegség címere

Előfordul a Habsburg uralkodók címerének részeként, ahol a fekete sas is használatos ezüst alapon.

Az Opole-Ratibori hercegség 1282-ben kettéoszlott, majd 1290-ben a Ratibori hercegség is tovább darabolódott és másik részéből lett a Teschen-Auschwitzi hercegség (pl: Księstwo Cieszyńsko-Oświęcimskie), Teschen fővárossal. Eső fejedelme Měšek lett, a Tescheni Piastok ágának alapítója. A család 1653-as kihalása után a hercegség, mint megüresedett hűbér a cseh királyra szállt át és a Habsburgok birtokába jutott. A kevés sziléziai városok egyikeként a Habsburgok birtokában maradt a sziléziai háborúk után is.

  • Irodalom:


A tartomány címerének ábrája a Címerhatározóban még nem szerepel.


Külső hivatkozások:


Rövidítések


Lásd még:


Stop hand.svg Ezen kép(ek) és/vagy dokumentum(ok) nem GFDL licencű(ek), kereskedelmi célokra nem használható(k) fel.

A jelen sablonnal ellátott képek, dokumentumok magántulajdonban vannak. Kereskedelmi felhasználásukat jogszabályok tiltják. Bármely módú felhasználásukra a jogtulajdonos írásbeli engedélye szükséges!

The image(s) and/or document(s) on this page are not licensed under the GFDL. These are under a non-commercial-use only license.

Images under this license are in private property. The commercial use of these documents is prohibited by law. Every use needs a prior written permission of the copyright owners!