Szakácskönyv/Pástétomok/A legegyszerűbb szendvicskrém

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.

Recept mérete: 1458 bájt

Szakácskönyv

A legegyszerűbb szendvicskrém

Előételekről Hideg előételek Meleg előételek Sör és Borkorcsolyák Mártogatós receptek
Ízesített vajak Hideg szendvicsekMelegszendvicsek Pástétomok, szendvicskrémek


A Matulával szemben azt gondoljuk, hogy kulinárisan alul-, illetve túlképzettségük miatt a főzést alapvetően kiszervező, egyedülálló férfiegyedek is nekiszaladhatnak a konyhának, bevezetésül álljon itt néhány főzés nélkül elkészíthető objektum - mi borkóstolónkhoz ezeket fogyasztottuk kicsit bizonytalan lábakon.

A világ legegyszerűbb szendvicskréme[szerkesztés]

A konyhai maradék hasznosításának leghatékonyabb módja. Kell hozzá egy erőteljes turmixgép, meg voltaképpen bármi, amit a hűtőben találsz, sült hústól a kenőmájason át a száraz sajtvégig minden megoldás érdekelhet (persze észszerű keretek közt, a baracklekvárt ne most használd fel).
Vágd észszerű méretű darabokra a hozzávalókat, dobáld bele őket a turmixgépbe. Ízfokozónak javasolt hagyma, fokhagyma, zöld és szárított fűszerek, vegeta stb., állagjavítóként pedig belenyomhatsz tojást, tejfölt, joghurtot, krémsajtot.
Ezt így mind összeturmixolod, amíg szép krémes állagot kapsz, ezzel megkened a kenyérszeleteket (az se baj, ha kicsit szárazak) és benyomod őket néhány percre a mikróba vagy a sütőbe.