„Sablon:H-lap/inf” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
<nowiki>{{H-lap|könyv=</nowiki>''könyv címe''<nowiki>|előző=</nowiki><u>''előző fejezet címe (könyvcím nélkül)''</u><nowiki>|következő=</nowiki><u>''következő fejezet címe (könyvcím nélkül''</u><nowiki>|háttér=</nowiki>''háttérszínkód''<nowiki>}}</nowiki>
 
* '''Könyv''' paraméter: szöveg, a könyved címlapjának szánt lap neve, ne tartalmazzon / karaktert. Nem kötelező megadni; ilyenkor aha „|könyv=” karaktersort töröld kitörlöd a sablonhivatkozásból, vagy semmit nem írsz az egyenlőségjel után, akkor a sablon ilyenkor az aktuális oldal (ahova beillesztetted) lapcímének első "/" jel előtti szakaszát veszi alapértelmezett könyvcímnek. A sablon a könyved címlapjára, azon belül is a ''Tartalomjegyzék'' nevű szakaszra (ha van ilyen) automatikus (nem megválasztható) linket készít (ha nincs ilyen szakasz, akkor a címlap elejére visz a hivatkozás).
* '''előző''' és '''következő''' paraméterek: könyvlapok (fejezetek) címének alkalmas szövegek. Az előző és következő fejezet címét paraméterként kell megadni, a könyv címét (a lapok címében szereplő legelső <nowiki>/</nowiki> előtti részt, a „'''könyv'''” paraméter értéke) nem kell belefoglalni.
* '''háttér''' paraméter: [[Segítség/Színek|hexadecimális színkód]] (nem kötelező megadni, ilyenkor átlátszó lesz, örökli a tartalmazó szövegdoboz színét). A színkódot a # jellel kezd, de nem kell beírnod a záró ; jelet, csak hat darab karaktert, a következő készletből választva: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, a, b, c, d, e, f. (A hat közül az első két karakter a piros, a másik kettő a zöld, a harmadik kettő a kék szín erősségét fogja megadni).

Navigációs menü