ELTE IK specik/Web-fejlesztés 1.

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.


Kredit: 4

Ha érdekel a weboldalkészítés, akkor érdemes felvenned. Megismerkedhetsz alap szinten a Weboldalkészítés rejtelmeinek alapjaival. (Hozzáteszem, hogyha valaki egyáltalán nem ismeri az alapokat sem (én ilyen voltam) max. 2 hétvége és simán ötöst kaphat!)

Pro: Ha foglalkoztál már korábban a HTML nyelvvel, és a weboldalkészítéssel akkor ingyenkredit. Mindent meg lehet tanulni a hozzávaló webfejlesztes.inf.elte.hu portálról.=>(energiád és idegzeted, mert elég aprólékos menüje van.) [Hozzáteszem, ha nem akar az ember bejárni, akkor ez + w3schools]

Kontra: Inkább időigényes mintsem tudás igényes tantárgy. (kb. 2 hétvége alatt meg lehet csinálni.) Elavult technikákat is tanítanak.
Kőkeményen szűrik a másolást (az előadónál fut össze az összes), szóval az összedolgozással/másolással nem érdemes kísérletezni. (Tapasztalat) (Akkor is szívsz, ha Te ADTAD a kódot, de ha beismered, az enyhítő körülmény lehet :D)

Számonkérés: 1 mockup, 1 weboldal, valamint 2 mások által készített weboldalt értékelni a megadott szempontok alapján. Már szinte csak a HTML5-re koncentrálnak, már XHTML Strict alapján is validnak kellett lennie legalább egy oldalnak. Néhány plusz pontért írhatsz egy webfejlesztés-blog bejegyzést, de ez csak opcionális.

Ajánlott tanár: Menyhárt László, Abonyi-Tóth Andor (ő az előadó is), Horváth Győző, Pluhár Zsuzsa


▲ Kezdő lap: ELTE IK specik           --► Következő lap: Web-fejlesztés 2.