Címerhatározó/Ulenbach címer

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a címerhatározó kulcsának részeként az Ulenbach család címerével foglalkozik.


Ulenbach sírkő 1392.jpg

A lőcsei Szent Jakab templomban elhelyezett legrégebbi sírkő egy kassai polgár sírköve, Ulenbach Györgyé, aki valószínűleg Lőcséről származott, és a templom északi oldalára utólag építtette fel a Szent György kápolnát, ebbe temették el 1392 ben. Maga a sírkő vörös márványból készült, kerületén gót betűs latin felirattal, „minusculával“, amely arról értesít, ki és mikor lett ide temetve. A kőlap közepén van az Ulenbach címer, melyen egy fordított kettős kereszt van, átmetszve egy hullámvonallal, a sisakdísz egy széttárt szárnyú bagoly. Ez a sírkő a mai napig az eredeti helyén van.[1]


  • Irodalom:


A család címerének ábrája a címerhatározóban még nem szerepel.


Külső hivatkozások:Rövidítések


Lásd még:

A Címerhatározó alfabetikus tartalomjegyzéke
ABCCsDEFGGyHIJKLLyMNNyOÖPQ | RSSzTTyUÜVWXYZZs


Stop hand.svg Ezen kép(ek) és/vagy dokumentum(ok) nem GFDL licencű(ek), kereskedelmi célokra nem használható(k) fel.

A jelen sablonnal ellátott képek, dokumentumok magántulajdonban vannak. Kereskedelmi felhasználásukat jogszabályok tiltják. Bármely módú felhasználásukra a jogtulajdonos írásbeli engedélye szükséges!

The image(s) and/or document(s) on this page are not licensed under the GFDL. These are under a non-commercial-use only license.

Images under this license are in private property. The commercial use of these documents is prohibited by law. Every use needs a prior written permission of the copyright owners!