Wikikönyvek:WikEd/Segítség

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


WikEd logo64x64.gif

wikEd:  home · vita · újdonság · üzi · nav · kép · userbox · súgó
A kód:  script · diff · RegExTypoFix · Telepítő sablon · friss váltzat
Fejlesztés:  fejlesztői leírás · vita
Fordítások:  útmutatás · példa · kínai · francia · német · magyar ·
olasz · norvég · portugál · szlovén


Ez itt a wikEd súgója. A wikEd egy hasznos kis szerkesztő script a wikipédiához vagy más wikikhez.

Ha hibákat találsz kérlek írj a Wikipédia vita:WikEd lapra.

wikEd képernyőfelvétel

Gyorstalpaló[szerkesztés]

A legtöbb gomb úgy működik, mint a legtöbb szövegszerkesztőben, de néhány különbség azért van. Ez azért van, mert a böngésző beépített rich-text szerkesztői felületét használja.

Formázott szöveg[szerkesztés]

A sima wiki-szerkesztőablaktól eltérően ide formázott szöveget is beilleszthetsz: a linkek linkek maradnak, a táblák táblák a betűtípusok és méretek sem változnak. Ezek a formázások törlődnek ha simán mentesz, vagy egyszerűsíted a szöveget ezzel a gombbal: WikEd textify.png, de ha wikisíted a formázást, megmaradnak.

Átalakítás wikikódra[szerkesztés]

Ha meg akarsz tartani szövegformázásokat, hivatkozásokat, táblázatokat, akkor átalakíthatod a beillesztett szöveget wikikóddá a wikisít gombbal. WikEd wikify.png. A többi gomb autómatikusan wikisíti a változtatandó szöveget.

Kiemelések frissítése[szerkesztés]

A kódelemek kiemelésének automatikus (realtime) frissítése még nincs megoldva, Ha új szöveget írsz be, néha nem megfelelő színnel jelenik meg. A kódszínezés-frissítő gomb lenyomásával (bal oldalon) WikEd syntax.png ez a probléma áthidalható.

A legtöbb gomb alapból az egész szövegre hat, kijelölés esetén csak a kijelölésre.

Vezérlőpanel[szerkesztés]

A jobb oldali panelen vannak a vezérlőgombok. Ezekkel válthatsz a sima wiki szerkesztőablak és a wikEd között, a kiemeléseket ki/be kapcsolhatod, a sima eszköztárat ki/be kapcsolhatod, teljes képernyős szerkesztőre válthatsz.

Ha változttatsz, a beállításaidat sütiben (cookie) elmenti a script és következő szerkesztéskor betölti őket. A bongésző újraindításakor az alapbeállításokról indulsz.

A gombok magyarázata[szerkesztés]

wikEd főkapcsoló[szerkesztés]

A wikEd logo a lap jobb-felső sarkában látható a kijelentkezés mellett. Ide tolva az egeret, megkapod a script aktuális verziószámát. Frissítéshez nyomd meg a Shift-et és kattints a Frissítés gombra a böngészőben, vagy a Shift-Ctrl-R billentyűkombinációt.

Ikon Név Leírás
WikEd logo.png Engedélyezve Ezzel a gombbal kikapcsolhatot a teljes wikEd scriptet.

Ez letiltja a wikEd-et a jelenlegi és minden későbbi böngészőablakban. Ha még egyet kattintasz újra engedélyezheted a wikEd scriptet. A wikEd nem indul ha a wiki adatbázis zárolt vagy ha a lap védett. A gomb lenyomása törli a szerkesztési előzményeket (undo history).

WikEd disabled.png Letiltva Ez az ikon jelenik meg, ha letiltottad a wikEd-et. Ha ide kattintasz újra engedélyezheted a wikEd scriptet.
WikEd error.png Hiba betöltéskor Ha hiba történt a wikEd betöltése során ez az ikon fog megejelenni. Megnézheted a böngésződ JavaScript konzol-ját az Eszközök menüben hogy mi lehetett a hiba és írhatsz a hibajelentő lapra.

A panelek becsukása[szerkesztés]

A gomb-panelek oldalán van egy kapcsoló, amelyre kattintva a panel lekicsinyíthető. Alacsony képernyő-felbontásnál (800×800 vagy 1024×768) hasznos lehet ez, hogy a panelek egy sorban elférjenek.


WikEdF&RButt.pngWikEd buttonbar collapsed.pngWikEd buttonbar expanded.png
A kapcsolóra kattitás a panelt felnagyítja / lekicsinyíti.

Formázás panel[szerkesztés]

A formázás gombok a bal oldalon találhatóak a szerkesztőablak felett.


Ikon Név Leírás Hol fejt ki hatást
Felső sor
WikEd undo.png Mégse Visszacsinlja/érvényteleníti (undo) a szerkesztéseket. Kb ugyanaz, mint a (Ctrl-Z a Windows-ban). Teljes szöveg
WikEd redo.png Újra Újra végrehajtja az érvénytelenített szerkesztéseket. Ugyanaz, mint a (Ctrl-Y a Windows-ban). Teljes szöveg
WikEd bold.png Vastag betű A Vastag betű formázást ki/be kapcsolja ('''...'''). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd italic.png Dőlt betű A Dőlt betű formázást ki/be kapcsolja (''...''). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd underline.png Aláhúzás Ki/be kapcsolja az aláhúzást a szövegben (<u>...</u>). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd strikethrough.png Kihúzás Ki/be kapcsolja az áthúzást a szövegben (<s>...</s>). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd nowiki.png Nincs wiki jelölőnyelv értelmezést Ki/be kapcsolja a wiki jelölőnyelv értelmezését a kijelölésben (<nowiki>...</nowiki>). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd superscript.png Felső index Ki/be kapcsolja a Felső index szövegformázást (<sup>...</sup>). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd subscript.png Alsó index Ki/be kapcsolja a Alsó index szövegformázást. (<sub>...</sub>). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd ref.png Ref Egy új Forráshivatkozás-hiba: A nyitó <ref> címke formai hibás vagy rossz névvel rendelkezik hivatkozást helyez el a szövegben. (ha nincs kijelölés: <ref name=""/>; kijelölés esetén: <ref name="">...</ref>). Kijelölés vagy kurzor pozíció
WikEd case.png Kezdőbetű Akisbetű, Nagy Kezdőbetű, és MIND NAGY között vált. Kijelölés, kurzor alatti szó
WikEd redirect.png Átirányítás Átirányítást helyez (#redirect [[...]]) a kijelőlésnek megfekelő lapra, (a lap tartalmát törli) Kijelölt szavak (minden szöveget töröl)
WikEd undo all.png Mindent vissza Eredeti állapot visszaállítása. Teljes szöveg
WikEd redo all.png Mindent újra Legutóbbi változtatások visszaállítása. Teljes szöveg
Alsó sor
WikEd wikilink.png Wikilink Belső wikilink létrehozása / törlése. ([[...]]). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd weblink.png Weblink Belső weblink létrehozása / törlése. ([...]). Kijelölés, kurzor alatti szó vagy kurzor pozíció
WikEd decrease heading.png Shift+Fejezetcím Csökkenti a bekezdés szintjét. Töröl egy =...= taget. Aktuális vagy kijelölt sor(ok)
WikEd heading.png Fejezetcím Növeli a bekezdés szintjét. Beilleszt egy =...=. Aktuális vagy kijelölt sor(ok)
WikEd bullet list.png Nem számozott lista A kijelölt elemeket nNem számozott listává alakítja sorkezdő * elhelyezésével. Shift-kattintás törli a sorkezdő *-okat. Aktuális vagy kijelölt sor(ok)
WikEd number list.png Számozott lista A kijelölt elemeket számozott listává alakítja sorkezdő # elhelyezésével. Shift-kattintás törli a sorkezdő #-eket. Aktuális vagy kijelölt sor(ok)
WikEd indent list.png Sorbehúzás Behúzza a sort sorkezdő : elhelyezésével. Shift-kattintás törli a sorkezdő :-okat. Aktuális vagy kijelölt sor(ok)
WikEd definition list.png Definíció-lista A kijelölt elemeket definíció-listává alakítja sorkezdő ; és az első szó után egy : elhelyezésével. Aktuális vagy kijelölt sor(ok)
WikEd image.png Kép Beilleszt egy képet. Beilleszti a [[Image:képnév|thumb|szélesség px|...]] kódot. Kijelölt szavak vagy kurzor pozíció
WikEd table.png Táblázat Létrehoz egy áblázatot. A kijelölt sorokat cellákká alakítja. Kijelölt sorok vagy kurzor pozíció
WikEd references.png Hivatkozások Lap végi hivatkozás szekció ki/be. (<references/>).
Shift-kattintással ugyanez kicsi Wikipédia-stílusban (<div class="references-small"> <references/> </div>).
Kurzor pozíció
WikEd wikify.png Wikisít A beillesztett anyagot wikisíti. Word, wiki vagy web dokumentumokat wikikóddá alakít. Kijelölés, vagy teljes szöveg
WikEd textify.png Formázás ki A beillesztett anyagot sima szöveggé alakítja, ezzel törli a beillesztett formázásokat. Kijelölés, vagy teljes szöveg
WikEd syntax.png Kiemelés frissítés Frissíti a markup kiemelését. Kijelölés, vagy teljes szöveg

Keresés és csere[szerkesztés]

A keresés és csere gombok a formázás-paneltől jobbra találhaatóak


Ikon Név Leírás
Felső sor
WikEd get selection.png Kijelőlés keresése A kijelölt szöveget a keresési mezőbe másolja. Shift-kattintás a kijelölést a csere mezőbe is beilleszti.
WikEd find all.png Mindet keres Kiemeli a szövegben az összes keresési találatot, de nem udrik oda.
WikEd find prev.png Előzőt keres Az előző találatra ugrik.
WikEd combo input.png Find & jump

A keresendő szöveg helye. A lenyíló menüben magtalálhatóak a keresési előzmények, az előttük levő &#xu22c5; or • jelzések a kis/nagybetűérzékenységet' és a regularis kifejezés beállításokat jelzik. Ha korábbi keresést választunk, az beállítja ezeket a gombokat is.


Ha a gépeléskor keres gomb le van nyomva, minden billentyűlenyomáskor a kerestett karakterlánc első találatához ugrik a kijelölés. (csak nem-érzékeny és nem RegExp keresés).

Ha a keresési mező üres, a keresés gomb a kijelölésre vagy a kurzor alatti szóra keres rá. A mező törlése gomb - nem meglepő módon - törli a keresési mezőt.

Ha a legördülő menüből egy ⇒ jellel jelölt fejezetcímet választunk, közvetlenül oda ugorhatunk. Ekkor nem változik a keresési mező.

A tab billenyű lenyomásával ugrálhatunk a keresés és csere mezők között.

WikEd find next.png Következőt keres A következő találatra ugrik.
WikEd jump top bottom.png Ugrás fel/le A szerkesztett szöveg elejére/végére ugrik. Hasznos lehet, ha újra akarjuk kezdeni a keresést a szöveg elején.
WikEd jump prev.png Ugrás előző cseréhez Az előző változtatás helyére ugrik.
WikEd jump next.png Ugrás előző utáni cseréhez Viszzaugrik az utóbbi helyre (az Ugrás előző cseréhez lenyomása előtti helyre).
Bottom Row
WikEd clear find.png Mező törlése Kiüríti a keresési mezőt.

Használható, ha a kijelölt szöveget vagy a kurzor alatti szót akarjuk keresni.

WikEd replace all.png Mindent cserél Minden találatot cserél a kijelölésben vagy a teljesz szövegben.
WikEd replace prev.png Előzőt cserél Az előző találat cseréje. Első körben kijelöli a találatot, második körben kicseréli.
WikEd combo input.png Csere A behelyettesített szövegrész helye.

A legördülő menü tartalmazza a megelőző cseréket amelyek előtt szintén megjelennek a a kis/nagybetű-érzékenységet' és a regularis kifejezés beállításokat jelző karakterek. Ha korábbi cserét választunk, az beállítja ezeket a gombokat is. A tab billenyű lenyomásával ugrálhatunk a keresés és csere mezők között.

WikEd replace next.png Következőt cserél Az következő találat cseréje. Első kattintásra kijelöli a találatot, második kattintásra kicseréli.
WikEd case sensitive.png Kis-nagy betűre érzékeny Kis/nagynetű érzékenysék ki/be kapcsolása.

Nem érvényesül, ha a gépeléskor keresés be van kapcsolva, mert az nem tesz különbséget a kis és nagybetű között.

WikEd regexp.png RegExp Ki- / bekapcsolja a reguláris kifejezés beállítást.

Ez nem vonatkozik a gépeléskor keres beállításra, mert az mindig sima szöveget keres

A WikEd a JavaScript reguláris kifejezés szintaxisát használja. A csere mezőben $1, $2...-gyel hivatkozhatunk a zárójelbe tett karakter-alláncokra (parenthesized substring matches).

WikEd find ahead.png Gépeléskor keres A gépeléskor keresés be-/ki kapcsolása.

Ha be van kapcsolva minden billentyűleütésél az aktuális karakterlánc első előfordulásáhzoz ugrik a szövegkijelölés. A funkció független a kis-nagybetű beállító és RegEx gomboktól, sose tesz különsgéget a kis/nagy-betűk között.

Javítás[szerkesztés]

A javítás panel a keresőgomboktól jobbra helyezkedik el.


After using these buttons always check the changes with the WikEd diff.png button for unexpected collateral damage. Always use the smallest possible selection. Keep in mind that the applied rules are very simple. Only the Unicode character fixing is completely safe.

Ikon Név Leírás Hol fejt ki hatást
Felső sor
WikEd fix basic.png Alap javítás Adds blanks around headings and adds empty lines. This increases the source text readability but does not affect the rendered article. This is also done by most other fixing functions, with the exception of the Unicode character fixing. Kijelölés, vagy teljes szöveg
WikEd fix html.png Html javítás A cikkben talált html kódot wikikódra cseréli. A nem támogatott tageket törli. Kijelölés, vagy teljes szöveg
WikEd fix caps.png Fix caps Fejezetcímeket és listaelemeket nagy kezdőbetűsre javítja. Kijelölés, vagy aktuális sor
WikEd fix unicode.png Fix Unicode Fix Unicode character representations to either actual characters or character entities, depending on the browser support status of the character. This is the only safe fix button, changes can be applied to the whole text without checking the result. Kijelölés, vagy teljes szöveg
WikEd fix all.png Fix all Az előző négy javítást végrehajtja egymás után. Kijelölés, vagy teljes szöveg
WikEd fix reg-ex-typo.png Fix typos Fix common typos using AutoWikiBrowser RegExTypoFix rules. To use this function you have to add wikEdLoadRegExTypoFix = true; to your monobook.js page before the wikEd installation code, otherwise the button will not be shown (see wikEd installation). The list of rules is not updated automatically as it is the case for the AutoWikiBrowser implementation. Kijelölés, vagy teljes szöveg
Bottom Row
WikEd fix dash.png Fix dashes Fixes to the correct dash character for m-dashes, n-dashes, hyphens, and minus signs. Kijelölés, vagy aktuális sor
WikEd fix punct.png Fix punctuation Deletes spaces before punctuation. Kijelölés, vagy aktuális sor
WikEd fix math.png Fix math Fixes some common math issues outside of the <math> wikitag: minus signs, multiplication sign ×, 10^3 to 103, and +/- to ±, and Unicode to html tag superscripts. Kijelölés, vagy aktuális sor
WikEd fix chem.png Fix chem Fixes unformatted chemical formulas. Super- and subscripts indices, uppercases elements, and fixes reaction arrows. Use only on small text selections. Example: 2 Na+ + OH- + H2SO4 --> 2 h2o + Na2SO4 is replaced by 2Na+ + OH- + H2SO4 ? 2H2O + Na2SO4. Kijelölés, vagy aktuális sor
WikEd fix units.png Fix units Correct a large number of physical units. The units have to be preceeded by a number. Kijelölés, vagy aktuális sor

(…a cikk további része lefordítandó…)

wikEd vezérlőpanel[szerkesztés]

A vezérlőpanel a jobb felső sarokban van.


This setting of the toggle buttons is stored in a cookie and affects all new opened pages during one browser session. If you want to change a button permanently you can add customization settings to your monobook.js page.

Ikon Név Leírás
Top Row
WikEd ref hide.png Hide <ref> Toggles the <ref>...</ref> tag hiding. The hidden in-text references will be displayed in light gray color. This setting is kept for all windows during the current browser session.
WikEd font size.png Text zoom Changes the edit window text zoom. Cycles through small, very small, very large, and large back to normal. Shift-click cycles in the reverse direction.
WikEd clear history.png Clear history Clears the find, replace, and summary history by deleting the cookies used to store these values.
WikEd align top.png Scroll up Scrolls the page so that the edit field is at the top.
WikEd align buttons.png Scroll buttons Scrolls the page so that the edit buttons are at the top.
Bottom Row
WikEd logo.png Use wikEd Toggles between classic text area and wikEd. Switches temporarily back to the 'standard' text editing area. This setting is kept for all windows during the current browser session. Pressing this button erases the undo history.
WikEd syntax.png Syntax Toggles automatic syntax highlighting. This setting is kept for all windows during the current browser session.
WikEd source.png Source Display the source code of pasted content or of syntax highlighted text. This is mainly for testing purposes. Affects the current selection or the whole text This button is disabled by default, see the customization examples for how to enable it.
WikEd close toolbar.png Close toolbar Toggles the classical non-wikEd toolbar. The setting affects all browser windows and is kept for future sessions. This setting is maintained for all windows during the current browser session.
WikEd using.png …Using Toggles the automatically addition of "…using wikEd" to summaries on submitting the page. The setting affects all browser windows and is kept for future sessions. This setting is maintained for all windows during the current browser session.
WikEd fullscreen.png Fullscreen Toggles the fullscreen mode. This setting is kept for all windows during the current browser session. Fullscreen mode is disabled for prewiew pages.

Előnézet és változtatások[szerkesztés]

A standard gombok a wikEd előnézet és változtatások gombokkal
Gomb-panel a jobb oldalon
Ikon Név Leírás
WikEd preview.png Előnézet Shows a preview below the editing area. This function first renders a local preview using the independent script InstaView by Pilaf. The function then connect to the server using Ajax techniques and replaces the local preview with one that looks exactly like a real preview on a new page. The local preview works fine for basic formatting, but cannot resolve {{templates}}. The button next to the Preview submit button scrolls the edit field to the top while the preview buttons on the wikEd toolbars to the right scroll the preview box to the top.
WikEd diff.png Változtatások Shows the current changes below the editing area. This uses the diff program by Cacycle. This is not identical to the standard Changes button because it does not check against the last saved article version but only for changes made after the last page load. The button next to the changes submit button scrolls the edit field to the top while the buttons on the wikEd toolbars to the right scroll the preview box to the top.
WikEd close.png Bezár Closes the box used for the previous Preview and Changes functions.
WikEd align top.png Ugrás fel Scrolls the page so that the edit field is at the top.
WikEd align buttons.png Ugrás gombokhoz Scrolls the page so that the edit buttons are at the top.

Összefoglaló[szerkesztés]

Ikon Név Leírás
WikEd clear summary.png Összefoglaló törlése Törli az összefoglaló mezőben levő szöveget. A szerkesztett fejezet neve marad, második gombnyomásra ez is törlődik.
WikEd combo input.png Összefoglaló

Az eredeti összefoglaló mezőnek most megmaradnak az előzményei, amelyekből választhatunk a kinyíló menü segítségével. Felül láthatóak a friss előzmények, a legfrissebbek legfeleül. Az alsó részben előre definiált kifejezések láthatóak, amiket gyakran használunk. Ezeket mindenki definiálhatja magának a saját szokásai szerint. (lásd wikEd customization) A kiválasztott szöveg az összefoglaló mezőbe kerül.

Speciális karakterek kiemelése[szerkesztés]

Név Leírás
WikEd blank.pngWikEd blank.pngWikEd blank.pngWikEd blank.png Furcsa szóköz Nem-standard szóköz karakter. Muttas rá az egérrel, hogy megtudd a nevét.
WikEd blank.pngWikEd blank.pngWikEd blank.pngWikEd blank.png Control kód Control kód karakter. Muttas rá az egérrel, hogy megtudd a nevét.
WikEd tab.png Tabulátor Tabulátor karakter. Muttas rá az egérrel, hogy megtudd a nevét.
WikEd unknown.pngWikEd unknown.pngWikEd unknown.png
WikEd unknown.pngWikEd unknown.pngWikEd unknown.png
WikEd unknown.pngWikEd unknown.pngWikEd unknown.png
Nem támogatott tag Ismeretlen vagy nem támogatott HTML tag. Használd a html-javítás gombot, hogy wikikód legyen belőle.

Hibakeresés[szerkesztés]

A wikEd nem indul[szerkesztés]

You have followed the installation instructions above, but the wikEd logo WikEd logo.png is not displayed on top of the pages next to the log out link and the wikEd buttons do not appear on edit pages. Please try the following:

 • Refresh your browser cache: hold down Shift while clicking Reload (or press Ctrl-Shift-R)
 • Enable JavaScript in your browser (Tools ? Options ? Content  ? Enable JavaScript in Firefox)
 • Check under your preferences which skin you use. If you are not using the default skin Monobook then you have to replace monobook.js by the used skin, e.g. User:YourUsername/classic.js for the Classic skin. Alternatively you can paste the following line into your browser's address bar to open the right page:
  javascript:void(document.location='/wiki/Special:Mypage/'+skin+'.js')
 • If you are using wikEd on a non-Wikipedia installation check if $wgAllowUserJs is has been set to true in the MediaWiki initialization file LocalSettings.php by an administrator
 • Check the JavaScript Error Console (under Tools in Firefox) for error messages. If there is an error message caused by wikEd please report to the wikEd discussion page.

Saját gombokkal a wikEd nem megy[szerkesztés]

You have been installing custom buttons a while ago and now wikEd crashes during page loading and editing might not be possible without disabling Javascript:

 • The custom button definitions have been changed in version 0.9.26 (February 23, 2007). If you use custom buttons, please update your custom button definitions (see below) on your monobook.js page. Disable JavaScript in your browser if you cannot edit pages.

Eltűntek a wikEd gombok[szerkesztés]

The wikEd logo on top of the page is displayed in grey WikEd disabled.png and the wikEd buttons are not shown on edit pages.

 • You have disabled wikEd by clicking the logo. Click the logo again to re-enable wikEd.

A wikEd formázás gombok eltűntek[szerkesztés]

The wikEd control buttons WikEdCnt.png are displayed on edit pages, but all other button bars are gone.

 • You have temporarily disabled wikEd by clicking the WikEd logo.png control button. Click the button again to turn wikEd back on. Please remember that the setting of this button is saved and kept for all windows and tabs during the current browser session.

Gyakori kérdések[szerkesztés]

Lehet kicsit kevesebb wikEd funkcióm[szerkesztés]

Can I have only some wikEd features, e.g. only syntax highlighting, no syntax highlighting, only the search functions?

There is no easy way to get only some wikEd features as most features are highly interdependent. However, wikEd is configurable and you could try to set the respective presets (e.g. no syntax highlighting), see the customization section. Experienced programmers could try to dissect or to remove certain features, but such a version would not be updated automatically with bugfixes and new features. Feel free to suggest new configuration options on the wikEd talk page after having used wikEd for a few days (to get the feeling...).

Hiányosságok[szerkesztés]

Automata wikinyelv-kiemelés[szerkesztés]

A common feature request is the automatic updating of the syntax highlighting while typing ("live syntax highlighting").

This cannot be implemented for technical reasons. Every automatic change to the edit frame either erases or messes up the undo history. In order to get live syntax highlighting the whole undo/redo system and the whole editing logic of the browser's rich text interface had to be simulated from scratch in JavaScript. This is possible, but would need quite some time to code, would further bloat the program (currently ~230 kB without InstaView, Diff, and RegExpTypoFixer), and would render the browser's undo/redo menu entries useless.

WYSIWYG[szerkesztés]

Gyakori igény a wikEd valódi WYSIWYG szerkesztővé alakítása.

Jó ötletnek tűnik, alapvető formázásokkal, mint vastag és dőlt betű nem is lenne túl bonyolult dolog WYSIWYG-gé alakítani.

De az ördög a részltekben lakozik: hogy lehetne a képeket és a táblázatokat kezelni úgy, hogy a program egyszrű és kicsi maradjon.

Sőt: vajon jó ötlet lenne-e ha egy mezei felhasználó sose barátkozna meg a wikikód rejtelmeivel?

Lásd még: What you see is Wiki - Questioning WYSIWYG in the Internet Age.

wikEd design filozófia[szerkesztés]

A wikEd filozófiája a követekező:

 • Simple, small, and intuitive user interface (no navigation through complex menu structures, no popups, special buttons must be added as plugins)
 • Cross site compatibility between all MediaWiki installations (not only Wikipedia)
 • Multi-language support
 • Multi-browser support by using cross-browser standards-compatible code (please help to make wikEd work in IE7 and Opera 9, see the developer documentation and discussion)

Please post bug reports or feature requests to the wikEd discussion page.