„Szakácskönyv/Kandírozás” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
aNincs szerkesztési összefoglaló
 
 
=== Kandírozható gyümölcsök===
A kandírozáshoz azokat az érett, de még kemény gyümölcsöket használhatjuk, amelyeknek erős aromájuk van. A túlérett vagy ütődött gyümölcs erre nem alkalmas.
 
 
 
=== A gyümölcsök előkészítése===
 
Forró majd hideg vízben tisztítsuk meg a gyümölcsöt
 
 
=== Kandírozás 1. nap===
 
300 ml vízből és 250 g befőzési cukorból oldatot készítünk. Ehhez az előzőleg forralt gyümölcs lecsepegtetett levét is felhasználhatjuk.
A tálcát takarjuk le sütőpapírral, nehogy a szirup kiszáradjon. Az egészet hagyjuk így 24 órán keresztül.
 
=== 2. nap===
 
A gyümölcsöket egy merőkanállal emeljük ki a szirupból, és tegyük a másik tálcára helyezett rácsra. A lecsepegett szirupot felfoghatjuk, majd cukor hozzáadásával (300 ml-re egészítsük ki, ehhez 60 g cukor szükséges) újra felforraljuk, amíg szálképző nem lesz, majd ezt ugyanúgy a gyümölcsre öntjük. Az oldatot nem szabad túl sokáig főzni különben a cukor túl sűrű lesz és kikristályosodhat.
 
=== 3-7. nap===
 
Naponta ismételjük meg a második napon történteket.
 
=== 8. nap===
 
A felfogott szirupot ezúttal 100 g befőzési cukorral melegítsük fel, adjuk hozzá a gyümölcsöt, és fözzük 3-4 percig. Ettől a gyümölcsök szép feszesek lesznek. A szirupot a gyümölcsökkel együtt öntsük egy tálkába, takarjuk le papírral és hagyjuk 48 órán át állni.
 
=== 10. nap===
 
Ismételjük meg a 8. napon leírtakat, de most 4 napig hagyjuk a gyümölcsöket a szirupban állni.
 
=== 14. nap===
 
Emeljük ki, csepegtessük le, majd meleg helyen vagy a sütőben, 60 °C-on szárítsuk meg. Közben forgassuk őket a másik oldalukra. Akkor vannak készen, ha már egyik oldaluk sem ragad és szépen csillognak. Alufóliába vagy zsírpapírba csomagolva, száraz és hűvös helyen hónapokig eltarthatók.
233 633

szerkesztés

Navigációs menü