Címerhatározó/Provence címere

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
< Címerhatározó(Provence címere szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez az oldal a Címerhatározó kulcsának részeként Provence címerével foglalkozik.


Povence: A szicíliai Anjou-címer egyeszerűsítése

A tartomány címerének ábrája a Címerhatározóban még nem szerepel.

Előfordul a lotharingiai hercegek tiulatúrjában. Neve a provincia szóból (római meghódított föld) származik. Volt Provence grófság és provence őrgrófság (marquisat).

Provence grófság és őrgrófság, a burgund grófsággal és a szavojai őrgrófsággal a Német-római birodalomhoz tartozott. 1125-ben Provence területét a déli grófság és az északi őrgrófság közt osztották meg. 1274-ben a provencei őrgrófság (márkiság) a pápa birtokába került és Vanaissin ispánság (comitat) lett. A provencei márki címei: Provence márkija, Orange grófja/hercege, Valence (Valentinois) és Die (Diois) grófja.


  • Irodalom:

Külső hivatkozások: [1] [2]


Rövidítések


Lásd még:


Stop hand.svg Ezen kép(ek) és/vagy dokumentum(ok) nem GFDL licencű(ek), kereskedelmi célokra nem használható(k) fel.

A jelen sablonnal ellátott képek, dokumentumok magántulajdonban vannak. Kereskedelmi felhasználásukat jogszabályok tiltják. Bármely módú felhasználásukra a jogtulajdonos írásbeli engedélye szükséges!

The image(s) and/or document(s) on this page are not licensed under the GFDL. These are under a non-commercial-use only license.

Images under this license are in private property. The commercial use of these documents is prohibited by law. Every use needs a prior written permission of the copyright owners!