PC tanácsok/A Windows újraélesztése

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.

PC tanácsok

A Windows újraélesztése

A Windows körül mindig akad valami tennivaló. Korlátlanul lehet takarítani, konfigurálni, testreszabni stb. A legrosszabb, amikor újra kell telepíteni a rendszert. Jó, ha erre időben felkészülünk, és az összeomlás nem ér minket váratlanul.

Mindig jó, ha kezünk ügyében van egy indítólemez, mert soha nem lehet tudni... A Windows - még a 98SE is - képes arra, hogy teljesen váratlanul összedőljön, és cserben hagyja a gyanútlan operátort. A "szegény, szerencsétlen" egyéni felhasználónak - nem lévén más választása - magának kell ellátnia a rendszergazdai feladatokat, így tehát arról is magának kell gondoskodnia, hogy létezzen egy úgynevezett indítólemez a rendszer újraélesztéséhez, vagy az esetleges újratelepítéshez.

Az indítólemez készítésére több lehetőség is adódik....

  • Az egyik lehetőség
- a Windows telepítésekor a telepítés-varázsló felajánlja az indítólemez létrehozásának lehetőségét, amelyet érdemes az első telepítéskor elfogadni,
  • A másik lehetőség
- a már telepített rendszer "Vezérlőpult/Programok telepítése, eltávolítása" opciójában, a megjelenő párbeszédablak "Indítólemez létrehozása" fülecskére kattintva lehetőség van egy ilyen ún. rendszerlemez létrehozására.