Linux/Linux alapok/Ha akarsz a Linux-szal még foglalkozni

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.

A Linux Mind Youtube csatorna nagyon hasznos tud lenni azoknak, akik a Linux alapjait mélyebbre el akarják sajátítani, illetve programok, OS-ek használatához segítséget szeretne kapni. Van egy discordos közössége is, a PenguinPit, ahol sokan összegyűlnek, hogy tudjanak egymástól segítséget kérni, illetve hogy jót beszélhessenek ott az emberek.(https://discord.gg/7DdbM9g)

A matrix.grin.hu-s matrix (Riot) szervert is javaslom, ott is vannak páran, akik tudnak igazából bármiben segíteni, ami open source, legyen az OpenStreetMap, bármilyen Linux disztró, Wikipédia stb.

Skamilinux-ot is javaslom, mert ő is nagyon hasznos dolgokat mond el, sőt, akinek gyenge gépe van, pl. egy Pentium 4-ese, ővele nagyon jól jár, mert a Puppy Linuxban nagyon is jártas, illetve neki is van saját Discord szervere, ahol nyugodtan tehetsz fel kérdést. (https://discord.gg/BnJJEsK) Ő az, akire azt lehetne tenni jelzőként, hogy „minden ami retró” vagy retró guru.

A http://szit.hu is egy jó hely, onnan sokat merítettem ehhez a dokumentumhoz, de nyilván sokkal több van fent.

BASH programozáshoz, illetve további információért a https://books.goalkicker.com/ oldalt javaslom, onnan a Bash és a Linux-os könyveket. A Git sem árt, ha megtanulod, mert nagyon sok projekt a Git-et használja verziókezelőnek, ezáltal könnyen nyomon lehet követni egy projekt haladását. Illetve még van a The Linux Command Line is, ami nagyon sok tudást nyújt át 555 oldalban.