„Irányítószám/Pécs/Névadói/Málics Ottó” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
a KeFe átnevezte a(z) Pécs/Névadói/Málics Ottó lapot a következő névre: Irányítószám/Pécs/Névadói/Málics Ottó
KeFe (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
 
9. sor: 9. sor:
:
:


: A mecseki láthatatlanok egyik csoportjának a vezetője ("Ottó csoport") - Málics Ottó volt.
:

: Emlékezetes akcióik közt volt a pécsi szovjet katonai parancsnok megölése és a pécsváradi rendőrkapitányság elleni támadás (1956. november 14-én), mely során egy fiatal rendőrt megöltek, és ahol a szabadságharcos Málics Ottó is az életét vesztette. A visszaemlékezések szerint a láthatatlanok azt akarták megmutatni, hogy létezik még ellenállás az országban, holott a hivatalos propaganda már röviddel a november 4-i szovjet roham után „a rend helyreállásáról” beszélt.


:
:
17. sor: 19. sor:
:
:
<br>
<br>
{{Fő|w:Mecseki láthatatlanok|[https://web.archive.org/web/20060617221219/http://1956emleke.hu/index.php?csz=266318 Bank Barbara írása a láthatatlanokról]}}
{{Fő|w:}}

A lap jelenlegi, 2021. november 8., 03:40-kori változata


Málics Ottó

A mecseki láthatatlanok egyik csoportjának a vezetője ("Ottó csoport") - Málics Ottó volt.
Emlékezetes akcióik közt volt a pécsi szovjet katonai parancsnok megölése és a pécsváradi rendőrkapitányság elleni támadás (1956. november 14-én), mely során egy fiatal rendőrt megöltek, és ahol a szabadságharcos Málics Ottó is az életét vesztette. A visszaemlékezések szerint a láthatatlanok azt akarták megmutatni, hogy létezik még ellenállás az országban, holott a hivatalos propaganda már röviddel a november 4-i szovjet roham után „a rend helyreállásáról” beszélt.