„Szakácskönyv/Tévedések/B/Bor párosítás” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
KeFe (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
9. sor: 9. sor:
{{cím2|{{SUBPAGENAME}}}}
{{cím2|{{SUBPAGENAME}}}}
<br />
<br />
A laikusok szerint a bor párosítás legjobb módja a színekben rejlik: fehérbort fehér hússal, és vörösbort vörös hússal kell felszolgálni. De ha nem ismered a borokat, akkor egy-egy ilyen trükk nem biztos, hogy jó megoldást fog szülni. Nagyjából igaz, hogy a fehérborhoz a fehér húsok, a zöldségfélék, és a halak passzolnak, míg a vörösborhoz a marha és a sertés. De megannyi kombináció van, mikor egy vörösborhoz jól illik a fehér hús: a Pinot Noirhoz például nagyon finomak a lágyabb ízek is.
: A laikusok szerint a bor párosítás legjobb módja a színekben rejlik: fehérbort fehér hússal, és vörösbort vörös hússal kell felszolgálni.


: De ha nem ismered a borokat, akkor egy-egy ilyen trükk nem biztos, hogy jó megoldást fog szülni. Nagyjából igaz, hogy a fehérborhoz a fehér húsok, a zöldségfélék, és a halak passzolnak, míg a vörösborhoz a marha és a sertés. De megannyi kombináció van, mikor egy vörösborhoz jól illik a fehér hús: a Pinot Noirhoz például nagyon finomak a lágyabb ízek is.
Az igazság: Idd, azt amit szeretnél. Ha pedig tényleg szükséged van egy trükkre, akkor válaszd a buborékosat. A habzóborok – amelyek általában fehérborból készülnek – nagyon jól passzolnak a legtöbb ételhez.

'''Az igazság:'''
: Idd, azt amit szeretnél. Ha pedig tényleg szükséged van egy trükkre, akkor válaszd a buborékosat. A habzóborok – amelyek általában fehérborból készülnek – nagyon jól passzolnak a legtöbb ételhez.


*
*

A lap 2020. november 14., 07:05-kori változata

Tévedések

Bor párosítás


Bor párosítás


A laikusok szerint a bor párosítás legjobb módja a színekben rejlik: fehérbort fehér hússal, és vörösbort vörös hússal kell felszolgálni.
De ha nem ismered a borokat, akkor egy-egy ilyen trükk nem biztos, hogy jó megoldást fog szülni. Nagyjából igaz, hogy a fehérborhoz a fehér húsok, a zöldségfélék, és a halak passzolnak, míg a vörösborhoz a marha és a sertés. De megannyi kombináció van, mikor egy vörösborhoz jól illik a fehér hús: a Pinot Noirhoz például nagyon finomak a lágyabb ízek is.

Az igazság:

Idd, azt amit szeretnél. Ha pedig tényleg szükséged van egy trükkre, akkor válaszd a buborékosat. A habzóborok – amelyek általában fehérborból készülnek – nagyon jól passzolnak a legtöbb ételhez.