„Heraldikai lexikon/Magyar heraldika” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Szegedi László (vitalap | szerkesztései)
Szegedi László (vitalap | szerkesztései)
8. sor: 8. sor:
== Intézmények ==
== Intézmények ==


Országos Községi Törzskönyv Bizottság - a 19. század végén hozták létre a városi és községi pecsétek egységesítésére
''Országos Községi Törzskönyv Bizottság'' - a 19. század végén hozták létre a városi és községi pecsétek egységesítésére.


[[Fájl:Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület címere, 2015. január 16.jpg|bélyegkép|Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület]]
''Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület'' - Sepsiszentgyörgyi székhelyű egyesület. 2015. január 16-án jegyezték be a sepsiszentgyörgyi bíróságon. Első elnöke Dr. Szekeres Attila István. Célja az erdélyi történelmi jelképek – címerek, pecsétek, zászlók – kutatása és a kutatási eredmények népszerűsítése hazai magyar és román nyelvű, magyarországi, valamint nemzetközi konferenciákon, hazai és külföldi folyóiratokban. Továbbá tematikus konferenciák szervezése, saját kiadványok megjelentetése. Az egyesület tanácsadást is vállal, segít a közigazgatási egységek címerének és zászlajának megtervezésében. Az egyesület szorgalmazza a történelmi jelképek használatát, és határozottan kiáll a több évszázados szimbólumok változatlan alkalmazásáért.

Az egyesület Erdély címerén alapuló jelképe dr. Tudor-Radu Tiron heraldikus, címerművész, a Nemzetközi Heraldikai Akadémia társult tagja és dr. Szekeres Attila István heraldikus, címergrafikus közös munkája.


== Kiadványok ==
== Kiadványok ==

A lap 2018. július 29., 18:56-kori változata

http://herald-dick-magazine.blogspot.sk/2011/10/retro-heraldique-les-jeux-de-cartes.html

http://herald-dick-magazine.blogspot.sk/2011/11/retro-heraldique-les-jeux-de-cartes.html

http://herald-dick-magazine.blogspot.sk/search/label/Hongrie


Intézmények

Országos Községi Törzskönyv Bizottság - a 19. század végén hozták létre a városi és községi pecsétek egységesítésére.

Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület

Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület - Sepsiszentgyörgyi székhelyű egyesület. 2015. január 16-án jegyezték be a sepsiszentgyörgyi bíróságon. Első elnöke Dr. Szekeres Attila István. Célja az erdélyi történelmi jelképek – címerek, pecsétek, zászlók – kutatása és a kutatási eredmények népszerűsítése hazai magyar és román nyelvű, magyarországi, valamint nemzetközi konferenciákon, hazai és külföldi folyóiratokban. Továbbá tematikus konferenciák szervezése, saját kiadványok megjelentetése. Az egyesület tanácsadást is vállal, segít a közigazgatási egységek címerének és zászlajának megtervezésében. Az egyesület szorgalmazza a történelmi jelképek használatát, és határozottan kiáll a több évszázados szimbólumok változatlan alkalmazásáért.

Az egyesület Erdély címerén alapuló jelképe dr. Tudor-Radu Tiron heraldikus, címerművész, a Nemzetközi Heraldikai Akadémia társult tagja és dr. Szekeres Attila István heraldikus, címergrafikus közös munkája.

Kiadványok

Magyar Herold. Forrásközlö, családtörténeti és címertani évkönyv. Egy számmal jelent meg (1984).

http://www.ngw.nl/heraldrywiki/index.php?title=Civic_Heraldry_Literature