„Szakácskönyv/Diéta/Általában/Fogyókúra” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
Új oldal, tartalma: „__NOTOC__ __NOEDITSECTION__ Kategória:Diéta {{Szk-újdiéta}}<div style="{{Szk-doboz}}; position:relative; text-align: left;">{{Szk-főcím}} {{Szk-diéta-gyó…”
 
KeFe (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
7. sor: 7. sor:


<div style="padding:1em; text-align:left; border: 1px solid #8A8AFA; background:#E8ECEF;-moz-border-radius:15px;">
<div style="padding:1em; text-align:left; border: 1px solid #8A8AFA; background:#E8ECEF;-moz-border-radius:15px;">

== Fogyókúra ==
:A diétáról általában önsanyargató koplalás jut eszünkbe, pedig van olyan fogyókúra, amit szívesen alkalmazunk, mert nem drasztikus, ízletes és mindvégig finomakat ehetünk. A mediterrán diéta, amely a világ egyik legegészségesebb és legkiegyensúlyozottabb étrendje, éppen azért vált népszerűvé, mert kíméletes, mégis hatékony és biztonságos. Azoknak ajánlott, akik a hirtelen és nagymértékű fogyás helyett a fokozatos súlycsökkenést részesítik előnyben.
:Fogyókúránál a közfelfogás szerint a helyes táplálkozás legfőbb feltétele a kevés kalória. De vigyázat! A gyakran diétázók sokat is kockáztatnak. Napi 1500 kalória alatt aligha lehetséges egészségesen működtetni a szervezetet. Ilyenkor kialakulhat a kalcium-, vas-, cink-, B2-vitamin, B6-vitamin és folsavhiány. Ennek idegesség és teljesítménycsökkenés a következménye. A fogyni vágyóknak ezért a zsírszegény táplálkozásra kell koncentrálniuk.

A lap 2016. július 5., 07:54-kori változata


Recept mérete: 1305 bájt

Szakácskönyv

Fogyókúra

Növények Népi gyógyászat Gyógynövények Gyógynövények hatóanyagai Gyógynövények gyűjtése Gyógynövény‐gyógyszer interakciók Gyógynövények Interakciós hatásai Gyógynövények felhasználása Gyógynövények adagolása Gyógynövény lista Gyógynövény terápiák Gyógyteák Gyógyborok Gyógyfürdők


Fogyókúra

A diétáról általában önsanyargató koplalás jut eszünkbe, pedig van olyan fogyókúra, amit szívesen alkalmazunk, mert nem drasztikus, ízletes és mindvégig finomakat ehetünk. A mediterrán diéta, amely a világ egyik legegészségesebb és legkiegyensúlyozottabb étrendje, éppen azért vált népszerűvé, mert kíméletes, mégis hatékony és biztonságos. Azoknak ajánlott, akik a hirtelen és nagymértékű fogyás helyett a fokozatos súlycsökkenést részesítik előnyben.
Fogyókúránál a közfelfogás szerint a helyes táplálkozás legfőbb feltétele a kevés kalória. De vigyázat! A gyakran diétázók sokat is kockáztatnak. Napi 1500 kalória alatt aligha lehetséges egészségesen működtetni a szervezetet. Ilyenkor kialakulhat a kalcium-, vas-, cink-, B2-vitamin, B6-vitamin és folsavhiány. Ennek idegesség és teljesítménycsökkenés a következménye. A fogyni vágyóknak ezért a zsírszegény táplálkozásra kell koncentrálniuk.