„Szakácskönyv/Saláta/Téli saláta 2.” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
KeFe (vitalap | szerkesztései)
Új oldal, tartalma: „<noinclude>{{SUBPAGENAME}}</noinclude>{{Szk-főcím}} {{Szk-kiegészítők}} {{{!}} cellpadding="0" cellspacing="5" border="0" style="margin:0p…”
 
KeFe (vitalap | szerkesztései)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2016. április 5., 01:55-kori változata

Recept mérete: 1352 bájt

Szakácskönyv

Téli saláta 2.

Előételekről Hideg előételek Meleg előételek Sör és Borkorcsolyák Mártogatós receptek Ízesített vajak Hideg szendvicsek Melegszendvicsek Pástétomok, szendvicskrémek Köretek FőzelékekSalátákról Saláták Öntetek Mártásokról Mártások Mártások II. Sodók Habok-krémek Parfék Poharas krémek Felfújtak-pudingok Fagylaltok Fagylaltkelyhek Sörbet

Téli saláta 2.

Elk. 10 perc,

Energia 59 kcal (247 kJ),
Szénhidrát 12, 2 g.
Rost: 3,6 g.

Hozzávalók: 4 személyre:

  • 2 db nagyobb sárgarépa,
  • 3 db nagyobb idared alma, (savanykás alma)
  • ecet, só,
  • cukor vagy édesítőszer.

Elkészítése:

Elkészítjük a salátalevet, ezt ugyan úgy készítjük, mint a fejes salátához. (Kb. 3 dl. vízben elkeverünk 1 ek. ecetet, ízesítjük cukorral és sóval), ki milyen arányban szereti. A répát és az almát megtisztítjuk. A sárgarépát almareszelőn, az almát káposztareszelő lereszeljük és ráöntjük az előzőleg elkészített öntetet. Hűtőben kicsit érni hagyjuk (kb. 1 óra). Az alma A-vitamin tartalmánál fogva - amellett, hogy lassítja az öregedési folyamatokat -, még segít a meghűléses betegségek megelőzésében, a fertőzések távol tartásában is. C-vitamin tartalma az íny és az érfalak egészségét védi, a benne lévő B-vitamin pedig az idegpályák egészséges működését segíti elő.