„Szakácskönyv/Tanácsok/G” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
Új oldal, tartalma: „<noinclude>{{SUBPAGENAME}}</noinclude>{{Szk-főcím}} {{TOC right}}{{abc-tanácsok}}”
 
KeFe (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
<noinclude>[[Kategória:Szakácskönyv/Fejezetek|{{SUBPAGENAME}}]]</noinclude>{{Szk-főcím}}
<noinclude>[[Kategória:Szakácskönyv/Fejezetek|{{SUBPAGENAME}}]]</noinclude>{{Szk-főcím}}
{{TOC right}}{{abc-tanácsok}}
{{TOC right}}{{abc-tanácsok}}

== Grill ==
* A rostélyon sülő húsokat kenegessük fűszeres olajjal: a legjobb "kenőtoll" egy csokor rozmaring.
== Grízgaluska ==
* Ha igazán finom grízgaluskát akarok készíteni, akkor előző nap megfőzőm a húslevest, ha kihűlt, beteszem az átszűrt levest a hűtőbe. Másnap tálalás előtt leszedem a tetejét, és azt haszálom zsiradéknak a galuskához, így benne lesz a leves finom íze is, ráadásul a leves sem lesz

== Gomba ==
* Gombát csak sértetlen zománcú edényben főzzünk, mert a hibás zománcú edényben a gomba nemcsak megsötétedik, hanem kellemetlen fémes ízt kap!

== Gulyás ==
* Ha a gulyást csontlével öntöd fel, sokkal finomabb lesz a leve.

== Gyümölcs ==
* A gyümölcsökből a legtöbb tápértéket a szervezet úgy tudja hasznosítani, ha a kora reggel, éhgyomorra fogyasztod őket.

== Gyümölcskenyér ==
* Készítsünk oranzsádot és citronádot* a narancs vagy citrom héját apró kockákra vágjuk, néhány napig hideg vízben, naponta cserélve áztatjuk. Majd 1 kanál gyümölcshéjhoz 1 kanál cukrot adunk, és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Addig főzzük, amíg a lé elfő róla. Hűtőben hetekig eláll, és a gyümölcskenyerekhez felhasználható.

== Gyümölcsleves ==
* A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes, mintha tejszínt is használtunk volna.

A lap 2014. február 27., 04:32-kori változata

Recept mérete: 1561 bájt

Szakácskönyv

G

Grill

  • A rostélyon sülő húsokat kenegessük fűszeres olajjal: a legjobb "kenőtoll" egy csokor rozmaring.

Grízgaluska

  • Ha igazán finom grízgaluskát akarok készíteni, akkor előző nap megfőzőm a húslevest, ha kihűlt, beteszem az átszűrt levest a hűtőbe. Másnap tálalás előtt leszedem a tetejét, és azt haszálom zsiradéknak a galuskához, így benne lesz a leves finom íze is, ráadásul a leves sem lesz

Gomba

  • Gombát csak sértetlen zománcú edényben főzzünk, mert a hibás zománcú edényben a gomba nemcsak megsötétedik, hanem kellemetlen fémes ízt kap!

Gulyás

  • Ha a gulyást csontlével öntöd fel, sokkal finomabb lesz a leve.

Gyümölcs

  • A gyümölcsökből a legtöbb tápértéket a szervezet úgy tudja hasznosítani, ha a kora reggel, éhgyomorra fogyasztod őket.

Gyümölcskenyér

  • Készítsünk oranzsádot és citronádot* a narancs vagy citrom héját apró kockákra vágjuk, néhány napig hideg vízben, naponta cserélve áztatjuk. Majd 1 kanál gyümölcshéjhoz 1 kanál cukrot adunk, és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Addig főzzük, amíg a lé elfő róla. Hűtőben hetekig eláll, és a gyümölcskenyerekhez felhasználható.

Gyümölcsleves

  • A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes, mintha tejszínt is használtunk volna.