„Szerkesztővita:Terckvart” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
KeFe (vitalap | szerkesztései)
Terckvart (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
177. sor: 177. sor:
:Sikerült letöltened a myheritage programot? Boldogulsz vele?
:Sikerült letöltened a myheritage programot? Boldogulsz vele?
[[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2013. december 9., 14:41 (CET)
[[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2013. december 9., 14:41 (CET)

:A [[Heptatóniák]] sajnos eltűnt. Nem arra gondolok, amit Te írsz. Az egész írás ment el. Ami most megvan belőle, azt már ez után én tettem vissza, csak a kottaképeket nem tudom beilleszteni. A Commonsba én még soha nem írtam. Ha most nem piszkáltam volna bele a saját munkámba, akkor megmaradt volna. Most tehát már nem marad a Wikikönyvekben? Az egész, vagy csak ez az egy? Azért, mert ebben sok a beszúrt kép? Mit kell most tennem? Még valami: A Heptatóniákban volt egy Bárdos-kép. Arra én soha nem kértem engedélyt, ennek ellenére nem törölték le.
A myheritage programot sikerült letölteni. El is kezdtem vele bajlódni, de aztán elálltam a szándékomtól, mert tulajdonképpen csak magamnak szerkeszteném. Testvéreimnél sem nagy az érdeklődés. Így feleslegesnek látom. Túlságosan pepecs munka.
2013.12.09. Üdv: Terckvart

A lap 2013. december 9., 16:43-kori változata

Üdvözöllek Kedves Terckvart! a Magyar Wikikönyvekben!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a Gyakran Ismételt Kérdéseket. A Wikikönyvek szövegének formai lehetőségeiért vagy új wikikönyv készítéséhez kattints a Segítség, a Segítség:Gyorstalpaló, vagy a Wikikönyvek lapokra, ahol nagyon sok útmutatót és segítő lapot találsz.

Kísérletezz a homokozóban, itt mindent kipróbálhatsz és ráérezhetsz, hogy működik egy wiki.

Sok-sok étel-, ital- és süteményreceptet találsz a Szakácskönyvben, más nemzetek, tájegységek receptjeit a Nemzetek címszó alatt, és ha van(nak) kedvenc receptjeid, be is írhatod azokat a megfelelő oldalra.

Nézz be a társalgóba, ahol általános kérdéseket tehetsz fel, vagy megvitathatod másokkal a mostanában felmerült tennivalókat. További információkat a Wikikönyvek-kategóriák lap tartalmaz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Kellemes időtöltést, jó szerkesztést, sok sikert kívánok, a többi wikipédista nevében is! – - - Üdv. » KeFe « Vitalapom 2008. június 8., 16:25 (CEST)[válasz]


Kérlek olvasd el a baloldali menüből is megnyitható Segítség oldalakat, ahol nem csak az Irányelvekről, hanem a lapok szerkesztéséről, formázásáról is találsz hasznos segítséget.Kellemes időtöltést, jó szerkesztést, sok sikert kívánok, a többi wikipédista nevében is! - - Üdv. » KeFe « Vitalapom 2008. június 8., 16:25 (CEST)[válasz]

Archive
Archívum:

Üzenek KeFe-nek

Ü Z E N E T E K :




Kedves Imre

Amikor == jelek közzé tesszük az alcímeket, akkor valóban szakaszokat hozunk létre és jobboldalon megjelenik egy [Szerkeszt] felírat is. Ez arra jó, hogy az elmentése után bár mikor meg lehessen nyitni az alcímeket anélkül, hogy az egész lapot megnyitnánk. Ilyenkor bővíthetjük, javíthatjuk a beírtakat, vagy új képeket is elhelyezhetünk benne - a lap megnyitása nélkül.

A Tudnivalók‎ egy sablon és annak az információkat tartalmazó részén van leírva hogyan kell használni. Betettem az írásodhoz csak próbaként, hogy lásd milyen lenne, ha ezzel a sablonnal kombinálnád az egyes részeket. Ha megnyitottad szerkesztésre, akkor azt is láthattad, hogy hogyan kell használni.

Szerintem nem kellene a 80 éved miatt aggódni, hiszen szellemileg friss vagy és mint tudod a "jó pap is holtig tanul". Csak bátran szerkeszd tovább, amit elkezdtél és ha én néha belenyúlok, azt nézd meg szerkesztési nézetben is, hogy lásd mit hogyan csináltam, vagy milyen sablonnal értem el a változtatást. Ez után majd <!-- --> jelek között mindig odaírom, hogy mit-miért tettem. Az ilyen üzeneteim szerkesztésre megnyitottan fognak csak látszani, és ha elolvastad, akkor ki is kell törölni. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. február 17., 12:03 (CET)[válasz]


Új kérdésem van

Lesz még ilyen zenei témájú írásod? Mert ha igen, akkor lehetne egy un. Portált készíteni és abba átrakni ezt is és a következő írásaidat is. Így könyv lehetne belőle és a hosszú lapokat is meg lehetne szüntetni. A Portál az egy előlap, vagy kezdőlap, csak annyi a szerepe, hogy címlapja és tartalomjegyzéke legyen az azonos témájú írásoknak. - Üdv. » KeFe « vitalapomIRC 2010. február 22., 09:10 (CET)[válasz]

Szép karácsonyt!

Minden wiki szerkesztőnek...

Boldog Karácsonyt


Békességet, boldogságot,

Csengőszót és gyertyalángot.

Ajándékot, szeretetet,

S mindent, ami fontos Neked,

Hóból szövött fehér bársonyt,

Békés, Boldog Szép Karácsonyt!

. [[w: - Üdv. » KeFe « vitalapom| - Üdv. » KeFe « vitalapom]]

* * *


Magyar ifjúság

Szia Imre!

A képként feltöltött kották méretezése miatt kilógtak a sorból, ezért én kissé megnöveltem a méretüket és középre igazítottam. Így most jobban olvasható és nem is lóg ki. Egyébként a képek méretezésénél maximum 840pixellel lehet számolni, de ha két képet teszel egymás mellé, akkor a közöttük lévő hely is elvesz néhány px-et.

Nem tudom, csak kérdezem: Nem próbáltad még, hogy szövegfájlként töltsd fel? Hátha úgy nagyobb (jobban olvasható) betűket kapnánk. Egy próbát talán megérne.

Azokat a képeket, amelyeket nem használtál fel, légy szíves azonnalira jelölni, hogy ne legyenek felesleges képek. Egyébként is a képeket a Commons-ba kellene feltölteni, csodálkozom azon, hogy Grin még nem reklamált nálad.

A jelöléshez csak ennyit kell a lap elejére beszúrni:

{{azonnali|1=Rosszul megadott képcím.|2= - ~~~~}}

A "Rosszul megadott képcím." helyett persze bármit írhatsz indoklásképpen. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2011. január 18., 11:36 (CET)[válasz]

Összegzés

A feltöltött képeidet elkellene látnod az :

Összegzés

{{Összegzés
| Leírás     = <!--Mit ábrázol -->
| Forrás     = <!--Többnyire saját, jogtulajdonos  -->
| Dátum      = <!--legalább egy évszám.  -->
| Helyszín   = <!--Hol készült  -->
| Szerző     = <!--Készítője  -->
| Engedély   = <!--csak akkor kell, ha nem te készítetted  -->
| Változatok = <!--csak akkor kell, ha a két hasonló képet töltöttél fel, de más-más néven  -->
}}
sablonnal és ki is kellene tölteni azt.

Tudom, hogy ennyi képnél nagy munka, de a Wikipédiában sem maradhat összegző sablon nélküli kép. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2011. április 20., 04:46 (CEST)[válasz]


Képeid

Tettem a felhasználói lapod aljára egy linket, amely összeszedi a feltöltött képeidet - kattints rá és várd meg míg összeszedi. Néhány képedre már rátettem az alábbi sablont, de én nem tölthetem ki, így hát neked kell azt megtenni. az alábbi sablonnal megteheted:

== Összegzés ==
{{Összegzés
| Leírás     = 
| Forrás     = 
| Dátum      = 
| Helyszín   = 
| Szerző     = 
| Engedély   = 
| Változatok =
}}

Ha a feltöltött képet nem használod (a kép lap alján is olvasható, hogy nem hivatkozik rá semmilyen lap), akkor azt azonnalira kell jelölni.

{{azonnali|1=Nem használt, törölt kép |2=- ~~~~}} Remélem tudtam segíteni. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2011. október 3., 18:40 (CEST)[válasz]


Képek összegzése

Szía! Sajnos csak most vettem észre az üzenetedet, mert a WikiForrásban lévő lapomon üzentél. A legtöbb képednél már elfogadhatóan ki van töltve az összegzés, de még nagyon sokról hiányzott. Ezeket én pótoltam, de a leírást neked kellene beírni. Ezt úgy is megteheted, ha a "Friss változtatásokban" sorba megnyitod és kiegészíted a leírásokat. Vannak olyanok ahol "Közkincs" és a "Kettős licenc" is megvan adva, ezeknél az egyiket töröld ki. Amelyik kép már nem kell, azt pedig törlésre kellene jelölnöd. Amit nem használtál fel az írásaidban, arra a képlap alján nem hivatkozik lap, tehát törlendő. Ha pedig maj egy későbbi írásodhoz kellenek, akkor csak egészítsd ki az összegzést.

Ezeket a képeket javítsd:
  1. Fájl:Hept. bőv. secund-A-pl.1.jpg‎
  2. Fájl:Hept. bőv. secund-A-pl.2.jpg
  3. Fájl:Hept. bőv. secund-A-pl.3.jpg‎
  4. Fájl:Hept. bőv. secund-A-pl.4.jpg‎
  5. Fájl:Hept. bőv. secund-A-pl.5.jpg‎
  6. Fájl:Hept. bőv. secund-A-pl.6.jpg‎
  7. Fájl:Hept. bőv. secund-B-pl.7.jpg‎
  8. Fájl:Hept. bőv. secund-B-pl.8.jpg‎
  9. Fájl:Hept. bőv. secund-B-pl.9.jpg
  10. Fájl:Hept. bőv. secund-B-pl.10.jpg
  11. Fájl:Hept. bőv. secund-B-pl.11.jpg‎
  12. Fájl:Hept. sec. függ. 1,jpg.JPG‎
  13. Fájl:Hept. sec. függ. 2.jpg‎
  14. Fájl:Hept. sec. függ. 3.jpg
  15. Fájl:Heptatonia bővitett szekundos hangsorok - B.jpg‎
  16. Fájl:Heptatonia bővített szekundos hangsorok - B.jpg‎
  17. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.1.jpg‎
  18. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.3.jpg‎
  19. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.2.jpg‎
  20. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.4.jpg‎
  21. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.5.jpg‎
  22. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.6.jpg‎
  23. Fájl:Heptatonia bőv. secund-B-pl.8.jpg‎
  24. Fájl:Heptatonia bőv. secund-B-pl.7.jpg‎
  25. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.7.jpg‎
  26. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.8.jpg‎
  27. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.9.jpg‎
  28. Fájl:Heptatonia bőv. secund-A-pl.11.jpg‎
  29. Fájl:Heptatonia bővített szekundos hangsorok - A.jpg‎
  30. Fájl:Heptatonia sec. függ. 1.jpg‎
  31. Fájl:400px-Heptatonia bőv. secund-A-pl.2.jpg‎
  32. Fájl:Heptatonia secunda pl. 1.jpg‎
  33. Fájl:Bőv. szekundos hangsorok- A.jpg‎
  34. Fájl:Bővített szekundos hangsorok - A.jpg‎
  35. Fájl:Bővített szekundos hangsorok - B.jpg‎
  36. Fájl:Bőv. szekundos hangsorok pl.7.jpg‎
  37. Fájl:Bőv. szekundos hangsorok pl.11.jpg‎
  38. Fájl:Bőv. szekundos hangsorok- B.jpg‎
  39. Fájl:Bő szekundos hangsorok- B.jpg‎
  40. Fájl:Bő szekundos hangsorok - B.jpg‎
  41. Fájl:Tokod a Hegyeskő alatt.jpg‎‎
  42. Fájl:Tokod,Szt. Márton templom.jpg‎
  43. Fájl:Tokod, Szt. Márton templom.jpg‎
  44. Fájl:Ref.Újtemplom org.jpg‎
  45. Fájl:Hajdu Sándor 14.jpg‎
  46. Fájl:Hajdu Sándor 13.jpg‎
  47. Fájl:W.Z. alias Sárkány János.jpg‎
  48. Fájl:Felfalja gyermekét.jpg
  49. Fájl:Széchenyi István - 2.jpg‎
  50. Fájl:Magyar ifjúság-1x.jpg‎
  51. Fájl:Magyar ifjúság-2x.jpg
  52. Fájl:Magyar ifjúság-3x.jpg
  53. Fájl:Magyar ifjúság-6x.jpg‎
  54. Fájl:Magyar ifjúság-5x.jpg
  55. Fájl:Magyar ifjúság-4x.jpg‎
  56. Fájl:Kovács István cégjelzése.jpg‎‎
  57. Fájl:Heptatonia secunda pl.1a.jpg‎

- Üdv. » KeFe « vitalapom 2011. november 7., 10:50 (CET)[válasz]


Karácsony

- Üdv. » KeFe « vitalapom 2011. december 23., 16:49 (CET)[válasz]


Könyvé alakítottam

, A zene története lapot, ha más szineket szeretnél - nyugdtan javítsd át a jelenlegieket. Azután nézd meg az Így éltük át a háborút‎‎ és javítsd ha úgy gondolod. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2013. november 18., 21:40 (CET)[válasz]

Valamit elrontottam....

.....pár napja, de nem tudom, mit. Eredmény: eltűnt a "Heptatóniák". Most próbálgatom újra a helyére tenni. A szöveg, mint látható, már ott van, de a szükséges kottaképeket nem tudom behelyezni, mert sehol nem találom a Licenc és a Fájl felküldése sorokat. Amikor az eredetit készítettem, ezekre szükség volt. A program változott meg vagy én tévedek? "Hosszabb írásaim" közé tettem még egyet. A formai átalakításon gondolkodom. Elsőként az jutott eszembe, hogy milyen címen szabad képet átvennem - ahogyan Te tetted -, ha nem a sajátom. Elég, ha a készítőt megnevezem? Ehhez csak akkor fogok hozzá, ha ezt az elrontottat helyre tudom hozni. Válaszodat itt fogom keresni.2013. dec. 9.Üdv.:Terckvart

A Heptatóniák nem tűnt el, csak átalakult. A TISZTA NAGYBETŰ-vel írás a netten kiabálásnak számít, ezért én írtam át kisbetűsre.
Valóban megváltozott a projekt! Eltűntek olyan menüpontok, amelyek eddig használhatók voltak, Ilyen a Feltöltés is, valószínűsítem hogy azért tüntették el hogy a Commons-ba töltsük fel a fájlokat/képeket. Ha nem a saját készítésű a képed, akkor a készítőjétől kell engedélyt kérni a GFDL alatti használathoz.
Sikerült letöltened a myheritage programot? Boldogulsz vele?

- Üdv. » KeFe « vitalapom 2013. december 9., 14:41 (CET)[válasz]

A Heptatóniák sajnos eltűnt. Nem arra gondolok, amit Te írsz. Az egész írás ment el. Ami most megvan belőle, azt már ez után én tettem vissza, csak a kottaképeket nem tudom beilleszteni. A Commonsba én még soha nem írtam. Ha most nem piszkáltam volna bele a saját munkámba, akkor megmaradt volna. Most tehát már nem marad a Wikikönyvekben? Az egész, vagy csak ez az egy? Azért, mert ebben sok a beszúrt kép? Mit kell most tennem? Még valami: A Heptatóniákban volt egy Bárdos-kép. Arra én soha nem kértem engedélyt, ennek ellenére nem törölték le.

A myheritage programot sikerült letölteni. El is kezdtem vele bajlódni, de aztán elálltam a szándékomtól, mert tulajdonképpen csak magamnak szerkeszteném. Testvéreimnél sem nagy az érdeklődés. Így feleslegesnek látom. Túlságosan pepecs munka. 2013.12.09. Üdv: Terckvart