„Határozók” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Pipi69e (vitalap | szerkesztései)
Pipi69e (vitalap | szerkesztései)
5. sor: 5. sor:


== Mik azok a határozók? ==
== Mik azok a határozók? ==
A [[határozók]] vagy [[határozókönyvek]] egy könyvespolc lesz a [[biológiai könyvespolc]]on belül (vagy azon kívül, mindegy). Minden határozó ezen a polcon lesz és közösen használják a [[:Kategória:Határozók:Sablonok|határozók sablonjait]] és a [[:Kategória:Határozók|határozók kategóriáin]] belül a saját kategóriáikat (pl.: [[:Kategória:Növényhatározó]]). Minden határozó külön könyv a fő névtérben (nem allapjai a [[határozók]]nak).
A [[határozók]] wikikönyv lehetővé teszi olyan határozók létrehozását, melyekkel élőlények, vagy bármely más dolgok tetszőleges csoportjaiba tartozó egyedek láthatók el határozóbélyegekkel (tulajdonságok + tulajdonságértékek) és ezek az egyedek ezen tulajdonságértékek alapján azonosíthatók. A [[határozók]] vagy [[határozókönyvek]] egy könyvespolc lesz a [[biológiai könyvespolc]]on belül (vagy azon kívül, mindegy). Minden határozó ezen a polcon lesz és közösen használják a [[:Kategória:Határozók sablonjai|határozók sablonjait]] és a [[:Kategória:Határozók|határozók kategóriáin]] belül a saját kategóriáikat (pl.: [[:Kategória:Növényhatározó]]). Minden határozó külön könyv a fő névtérben (nem allapjai a [[határozók]]nak). Maga a [[határozók]] wikikönyv tehát nem alkalmas semminek a meghatározására, csak egy keretet biztosít ténylegesen használható határozók létrehozásához.


{{Határozók/Üzenet/Dupla
{{Határozók/Üzenet/Dupla

A lap 2010. február 24., 02:09-kori változata

Üdv a Határozókban!

Ez a könyv egyelőre használhatatlan és kérlek, ne is szerkeszd. Még kidolgozásra vár az a működési mechanizmus, ami lehetővé teszi növények (később különböző más dolgok, főleg élőlények) meghatározására alkalmas kulcsok készítését. Ez praktikusan sablonok és kategóriák okos, együttműködő rendszerét jelenti. A növényhatározó lesz az az orvosi ló, amelyen ki lehet kísérletezni egy nem dichotomikus határozókulcs rendszert.

Mik azok a határozók?

A határozók wikikönyv lehetővé teszi olyan határozók létrehozását, melyekkel élőlények, vagy bármely más dolgok tetszőleges csoportjaiba tartozó egyedek láthatók el határozóbélyegekkel (tulajdonságok + tulajdonságértékek) és ezek az egyedek ezen tulajdonságértékek alapján azonosíthatók. A határozók vagy határozókönyvek egy könyvespolc lesz a biológiai könyvespolcon belül (vagy azon kívül, mindegy). Minden határozó ezen a polcon lesz és közösen használják a határozók sablonjait és a határozók kategóriáin belül a saját kategóriáikat (pl.: Kategória:Növényhatározó). Minden határozó külön könyv a fő névtérben (nem allapjai a határozóknak). Maga a határozók wikikönyv tehát nem alkalmas semminek a meghatározására, csak egy keretet biztosít ténylegesen használható határozók létrehozásához.

A határozók használata

Ha csak használni szeretnéd valamelyik határozót, akkor válaszd ki az alábbiak közül azt, amelyik feltehetően segít:

A határozók szerkesztése

  • Ha szerkeszteni is szeretnéd a határozókat, akkor látogasd meg a segítség lapot