„Sablon:H-lap/inf” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
 
* '''Könyv''' paraméter: szöveg, a könyved címlapjának szánt lap neve, ne tartalmazzon / karaktert. Nem kötelező megadni; ha „|könyv=” karaktersort törlöd a sablonhivatkozásból, vagy semmit nem írsz az egyenlőségjel után, akkor a sablon az aktuális oldal (ahova beillesztetted) lapcímének első "/" jel előtti szakaszát veszi alapértelmezett könyvcímnek. A sablon a könyved címlapjára, azon belül is a ''Tartalomjegyzék'' nevű szakaszra (ha van ilyen) automatikus (nem megválasztható) linket készít (ha nincs ilyen szakasz, akkor a címlap elejére visz a hivatkozás).
* '''előző''' és '''következő''' paraméterek: könyvlapok (fejezetek) címének alkalmas szövegek. Az előző és következő fejezet címét paraméterként kelllehet megadni, a könyv címét (a lapok címében szereplő legelső <nowiki>/</nowiki> előtti részt, a „'''könyv'''” paraméter értéke) nem kell belefoglalni. Nem kötelező sem az „előző”, sem a „következő” paraméter megadása, ha valamelyik hiányzik (a „|''paraméter''=” karaktersorozat törölve lett a sablonhivatkozásból), vagy üres („|''paraméter''=|” karaktersorozat a sablonhivatkozásban), akkor a sablon megfelelő sora általában a „''könyv''” paraméter értékének megfelelő könyv (az általad e paraméter értékeként megadott könyv, vagy ha nincs érték, az aktuális könyv, ahová a sablont beilleszted) címlapjára próbál hivatkozást készíteni.
* '''háttér''' paraméter: [[Segítség/Színek|hexadecimális színkód]] (nem kötelező megadni, ilyenkor a sablon „átlátszó” lesz, azaz örökli a tartalmazó szövegdoboz színét). A színkódot a # jellel kezdd, de nem kell beírnod a záró ; jelet, csak hat darab karaktert, a következő készletből választva: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, a, b, c, d, e, f. (A hat közül az első két karakter a piros, a másik kettő a zöld, a harmadik kettő a kék szín erősségét fogja megadni).
 

Navigációs menü