„Sablon:H-lap/inf” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
* '''háttér''' paraméter: [[Segítség/Színek|hexadecimális színkód]] (nem kötelező megadni, ilyenkor átlátszó lesz, örökli a tartalmazó szövegdoboz színét). A színkódot a # jellel kezd, de nem kell beírnod a záró ; jelet, csak hat darab karaktert, a következő készletből választva: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, a, b, c, d, e, f. (A hat közül az első két karakter a piros, a másik kettő a zöld, a harmadik kettő a kék szín erősségét fogja megadni).
 
: Például, ha a könyved címe ''Énkönyvem'', az első fejezete ''Énkönyvem/Elsőfejezet'', a második ''Énkönyvem/Másodikfejezet'', akkor ha a második fejezet lapjának tetejére illeszted a sablont, automatikus link készül az ''Énkönyvem#Tartalom'' szakaszra, aminek felirata ''Témák jegyzéke'' vagy hasonló lesz; ha viszont megadod a „könyv=''Másikkönyv/Akármi”Akármi''” paramétert, akkor a „Mássikkönyv” című lap „Tartalom” szakaszára készül a link. Továbbá, ha megadod, hogy ''előző=''Elsőfejezet'', akkor link készül az ''Énkönyvem/Elsőfejezet'' lapra. Tehát nem azt kell írnod, hogy ''előző=Énkönyvem/Elsőfejezet'', hanem csak az első <nowiki>/</nowiki> jel utáni szöveget, a könyvbcímet a sablon automatikusan kitölti.
 
A sablon működésével jelenleg egy kis gond van az első fejezet esetében. Ezt úgy oldhatod meg, hogy csinálsz egy [[Segítség/Hogyan írj új lapot?|új lapot]] <center>''Énkönyvem''<nowiki>/</nowiki>''Énkönyvem''</center>

Navigációs menü