„Sablon:H-lap/inf” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
<nowiki>{{H-lap|könyv=</nowiki>''könyv címe''<nowiki>|előző=</nowiki>''előző fejezet címe (könyvcím nélkül)''<nowiki>|következő=</nowiki>''következő fejezet címe (könyvcím nélkül''<nowiki>|háttér=</nowiki>''háttérszínkód''<nowiki>}}</nowiki>
 
----
 
* '''Könyv''' paraméter: Szöveg, a könyved címlapjának szánt lap neve, ne tartalmazzon / karaktert. A sablon a könyved címlapjára, azon belül is a ''Tartalomjegyzék'' nevű szakaszra (ha van ilyen) automatikus (nem megválasztható) linket készít (ha nincs ilyen szakasz, akkor a címlap elejére visz a hivatkozás).
A Tartalomjegyzékre automatikus (nem szabályozható) linket készít, ami csak akkor működik helyesen, ha a Tartalomjegyzék a könyv „címlapjának” (<nowiki>/</nowiki> jelet nem tartalmazó című lapjának) valamely, „Tartalom” című fejezetében található. Ha nincs <nowiki>#</nowiki> ''Tartalom'' című szakasz a címlapon, akkor a címlap elejére visz a hivatkozás.
* '''előző'' és '''következő''' paraméterek: Könyvlapok (fejezetek) címének alkalmas szövegek. Az előző és következő fejezet címét paraméterként kell megadni, a könyv címét (a lapok címében szereplő legelső <nowiki>/</nowiki> előtti részt, a „'''könyv'''” paraméter értéke) nem kell belefoglalni.
 
Az előző és következő fejezet címét paraméterként kell megadni, a könyv címét (a lapok címében szereplő legelső <nowiki>/</nowiki> előtti részt) nem kell belefoglalni.
 
: Például, ha a könyved címe ''Énkönyvem'', az első fejezete ''Énkönyvem/Elsőfejezet'', a második ''Énkönyvem/Másodikfejezet'', akkor ha a második fejezet lapjának tetejére illeszted a sablont, automatikus link készül az ''Énkönyvem#Tartalom'' szakaszra, aminek felirata ''Témák jegyzéke'' vagy hasonló lesz, és ha megadod, hogy ''előző=''Elsőfejezet'', akkor link készül az ''Énkönyvem/Elsőfejezet'' lapra. Tehát nem azt kell írnod, hogy ''előző=Énkönyvem/Elsőfejezet'', hanem csak az első <nowiki>/</nowiki> jel utáni szöveget, a könyvbcímet a sablon automatikusan kitölti.

Navigációs menü