„Sablon:H-lap/inf” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
1 378 bájt hozzáadva ,  14 évvel ezelőtt
nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
[[:Kategória:Lapozósablonok|Lapozósablon]]. Könyvlapok tetejére vagy aljára illesztve linkeket készít
 
* a Tartalomjegyzékre,
Lapozósablon. Könyvlapok tetejére vagy aljára illesztve egy nem-automatikus linket készít a Tartalomjegyzékre, ill. az előző és következő oldalra. A Tartalomjegyzékre automatikus linket készít, ami csak akkor működik helyesen, ha a Tartalomjegyzék a könyv címlapjának (<nowiki>/</nowiki> jelet nem tartalmazó első lapjának) valamely, „Tartalom” című fejezetében található. Az előző és következő fejezet címét paraméterként kell megadni, a könyv címét (a lapok címében szereplő legelső <nowiki>/</nowiki> előtti részt) nem kell belefoglalni.
* a könyv „előző” oldalára (megadhatod, melyik oldal legyen az előző),
* és a következő oldalára (megadhatod, melyik oldal legyen a következő).
 
<center>Használat:</center>
 
<nowiki>{{H-lap|könyv=</nowiki>''könyv címe''<nowiki>|előző=</nowiki>''előző fejezet címe (könyvcím nélkül)''<nowiki>|következő=</nowiki>''következő fejezet címe (könyvcím nélkül''<nowiki>|háttér=</nowiki>''háttérszínkód''<nowiki>}}</nowiki> [[Kategória:Lapozósablonok]]</noinclude>
 
----
 
Ha a könyv minden lapjára rátetted a sablont, akkor a könyvlapok egymás utánis sorrendben olvashatóak lesznek a sablon linkjeire kattintva.
 
A Tartalomjegyzékre automatikus (nem szabályozható) linket készít, ami csak akkor működik helyesen, ha a Tartalomjegyzék a könyv „címlapjának” (<nowiki>/</nowiki> jelet nem tartalmazó című lapjának) valamely, „Tartalom” című fejezetében található.
 
Az előző és következő fejezet címét paraméterként kell megadni, a könyv címét (a lapok címében szereplő legelső <nowiki>/</nowiki> előtti részt) nem kell belefoglalni.
 
Például, ha a könyved címe ''Énkönyvem'', az első fejezete ''Énkönyvem/Elsőfejezet'', a második ''Énkönyvem/Másodikfejezet'', akkor ha a második fejezet lapjának tetejére illeszted a sablont, automatikus link készül az ''Énkönyvem#Tartalom'' szakaszra, aminek felirata ''Témák jegyzéke'' vagy hasonló lesz, és ha megadod, hogy ''előző=''Elsőfejezet'', akkor link készül az ''Énkönyvem/Elsőfejezet'' lapra. Tehát nem azt kell írnod, hogy ''előző=Énkönyvem/Elsőfejezet'', hanem csak az első <nowiki>/</nowiki> jel utáni szöveget, a könyvbcímet a sablon automatikusan kitölti.
 
A sablon működésével jelenleg egy kis gond van az első fejezet esetében. Ezt úgy oldhatod meg, hogy csinálsz egy [[Segítség/Hogyan írj új lapot?|új lapot]] <center>''Énkönyvem''<nowiki>/</nowiki>''Énkönyvem''</center>
néven, és csak ennyit írsz bele:
<center><nowiki>#Redirect [[</nowiki>''Énkönyvem''<nowiki>]]</nowiki> ; </center>
(azaz [[Segítség/Szójegyzék#Átirányítás|átirányítás]]t csinálsz).

Navigációs menü