„Címerhatározó/Navarra címere” változatai közötti eltérés

A Wikikönyvekből, a szabad elektronikus könyvtárból.
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Szegedi László (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Szegedi László (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
20. sor: 20. sor:
[[Kép:Bizkaikoarmarri.jpg|160px]]
[[Kép:Bizkaikoarmarri.jpg|160px]]


900 körül a Pamplonai királyság kiterjesztette fennhatóságát az összes nyugati baszk területre valamint La Rioja régióra, Aragónia szívére. A függetlenné vált Kasztília és Pamplona/Navarra 11-12. századi konfliktusában egyes La Roija-i földbirtokosok a kasztíliai uralmat támogatták. Vezetőjük a Haro-házból származott, aki az újonnan létrehozott Vizcaya első ura volt. A hagyomány szerint Iñigo López volt az első, aki 1043-ban viselte a Vizcaya ura (Señorío de Vizcaya) címet, mely 1370-ben Kasztíliai János infánsra szállt át, majd [[Kasztília címere|Kasztília]] királyainak egyik címe volt, és I. Károly óta a spanyol (így a Habsburg) királyok titulatúrájának része.
900 körül a Pamplonai királyság kiterjesztette fennhatóságát az összes nyugati baszk területre valamint La Rioja régióra, Aragónia szívére. A függetlenné vált Kasztília és Pamplona/Navarra 11-12. századi konfliktusában egyes La Roija-i földbirtokosok a kasztíliai uralmat támogatták. Vezetőjük a Haro-házból származott, aki az újonnan létrehozott Vizcaya (Señorío de Vizcaya) első ura lett. A hagyomány szerint Iñigo López volt az első, aki 1043-ban viselte a Vizcaya ura címet, mely 1370-ben Kasztíliai János infánsra szállt át, majd [[Kasztília címere|Kasztília]] királyainak egyik címe volt, és I. Károly óta a spanyol (így a Habsburg) királyok titulatúrájának része.





A lap 2007. április 27., 16:39-kori változata

Ez az oldal a Címerhatározó kulcsának részeként Navarra címerével foglalkozik.



Előfordul a Jagelló uralkodók nagycímerében és a Habsburg uralkodók titulatúrájában.

A tartomány címerének ábrája a Címerhatározóban még nem szerepel.


  • Irodalom:

Külső hivatkozások:

Navarrától nyugatra terül el Vizcaya (Bizkaia) baszk tartomány, mely szerepel a Habsburg uralkodók titulatúrájában is.

900 körül a Pamplonai királyság kiterjesztette fennhatóságát az összes nyugati baszk területre valamint La Rioja régióra, Aragónia szívére. A függetlenné vált Kasztília és Pamplona/Navarra 11-12. századi konfliktusában egyes La Roija-i földbirtokosok a kasztíliai uralmat támogatták. Vezetőjük a Haro-házból származott, aki az újonnan létrehozott Vizcaya (Señorío de Vizcaya) első ura lett. A hagyomány szerint Iñigo López volt az első, aki 1043-ban viselte a Vizcaya ura címet, mely 1370-ben Kasztíliai János infánsra szállt át, majd Kasztília királyainak egyik címe volt, és I. Károly óta a spanyol (így a Habsburg) királyok titulatúrájának része.


Rövidítések


Lásd még: