„Növények/Natúr gyógytea/Kasvirág” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
<noinclude>[[Kategória:Natúr gyógyteák|{{SUBPAGENAME}}]]</noinclude>{{Szk-főcím}}
{{Szk-diéta-gyógynövény}}
{{Szk-szerk|A száraz erdőket, a füves pusztákat kedveli. Gyöktörzzsel rendelkező, évelő növény. Nyáron virágzik. Gyógyászati célokra a növény föld feletti részeit és gyökerét gyűjtik, de a legtöbb hatóanyagot a nyers gyökér tartalmazza. Gyűjtése a tavaszi és nyári hónapokra esik. A növény poliszacharidokat (arabinogalaktánokat), kávésav-származékokat (cikóriasavat), illóolajat, alkamidokat és poliineket tartalmaz.}}
{{{!}} cellpadding="0" cellspacing="5" border="0" style="margin:0px -5px;"
{{!}} valign="top" style="width:420px; border:solid 1px #8787FF;" {{!}}
{{cím2|Kasvirág}}
Latin neve:
;'''Bíborlevelű kasvirág''' ''(Echinacea purpurea)'',
;'''keskenylevelűKeskenylevelű kasvirág''' ''(Echinacea angustifolia).'',
;'''Halvány kasvirág''' ''(Echinacea pallida)''.
 
MindkétMindhárom növény hasonló gyógyhatással rendelkezik. A növény poliszacharidokat (arabinogalaktánokat), kávésav-származékokat (cikóriasavat), illóolajat, alkamidokat és poliineket tartalmaz. Erősíti az immunrendszert, vagyis a szervezet védekező képességét. Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas. Külsőleg nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bőrbetegségek esetén alkalmazzák. A homeopátiás gyakorlatban a növényi drogot immunstimuláns és gyulladásgátló hatása miatt különböző eredetű fertőzéses megbetegedések kezelésére használják.
| valign="top" style="width:420px; border:solid 1px #8E8EFF;" |
 
:Az echinacea a nyelven bizsergő érzést okozhat, ami természetes jelenség, nem veszélyes. A növényt alkalmazzák echinacea-cseppek, homeopátiás golyócska, tabletta és oldat formájában, amelyek gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban szerezhetők be.
 
'''Gyermekek'''
:Gyermekek (a homeopátiás szer alkalmazható gyermekeknél), áldott állapotban lévő és szoptatós kismamák részére a kasvirág alkalmazása nem ajánlott.
: a homeopátiás szer alkalmazható gyermekeknél!
 
:Gyermekek (a homeopátiás szer alkalmazható gyermekeknél), {{ellenjav|áldott állapotban lévő és szoptatós kismamák részére a kasvirág alkalmazása nem ajánlott.
:Bármilyen formában alkalmazzák (cseppek, tabletta, oldat) az echinaceát, a használati utasítást mindig pontosan tartsák be.}}
<br />
|}
214 452

szerkesztés

Navigációs menü