„Szakácskönyv/Mit-mihez/A/Almaecet” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
(Új oldal, tartalma: „__NOTOC__ <noinclude>Kategória:Mit-mihez Kategória:Gyógynövények </noinclude>{{Szk-főcím}} {{Szk-mit-abc}} {{{!}} cellpadding="0" cellspacing="5" border=…”)
 
{{cím2|Almaecet}}
 
* Megakadályozza a pattanások, és ráncok kialakulását. Töröljük át naponta egyszer egy almaecetes vattával az arcunk. Hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk le. Arcunk élettel teli, sima, és egészséges lesz.
: Töröljük át naponta egyszer egy almaecetes vattával az arcunk. Hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk le. Arcunk élettel teli, sima, és egészséges lesz.
* Megszabadít a torokfájástól. Egy pohár meleg vízben keverjünk el egy teáskanál almaecetet, majd gargarizáljunk vele naponta 1-2 alkalommal, míg elmúlik a torokfájás.
* Megszabadít a torokfájástól.
* Korpásodás ellen. Keverjünk össze három csésze vizet, és egy csésze almaecetet, öntsük egy szórófejes flakonba, és permetezzük be vele a nedves hajunk. Maradjunk így kb. húsz percen keresztül, majd mossuk le. Hetente egyszer megismételhetjük a műveletet, míg a probléma elmúlik.
* Megszabadít a torokfájástól.: Egy pohár meleg vízben keverjünk el egy teáskanál almaecetet, majd gargarizáljunk vele naponta 1-2 alkalommal, míg elmúlik a torokfájás.
* Szemölcs ellen. Töltsünk egy kisebb vattára almaecetet, majd ragasszuk a szemölcsre. Maradjunk így egy éjszakán át, majd cseréljük frissre a kötést.
* Korpásodás ellen.
* Izzadásgátló. Kenjük be almaecettel a hónaljunkat, és látni fogjuk, hogy hatásosabb, mint bármelyik dezodor.
* Korpásodás ellen.: Keverjünk össze három csésze vizet, és egy csésze almaecetet, öntsük egy szórófejes flakonba, és permetezzük be vele a nedves hajunk. Maradjunk így kb. húsz percen keresztül, majd mossuk le. Hetente egyszer megismételhetjük a műveletet, míg a probléma elmúlik.
* Arcüreggyulladás ellen. Keverjünk el egy negyed csésze almaecetet, egy negyed csésze vízzel, 1 teáskanál cayenne borssal, 1 teáskanál mézzel, 1 citrom levével, és igyuk meg a keveréket.
* Szemölcs ellen.
* Fogfehérítő. Két rész almaecetet keverjünk el egy rész szódabikarbónával, majd vegyünk a szánkba a keverékből egy keveset, és “rágjuk meg”. Pár perc múlva köpjük ki, és öblítsük ki alaposan a szánk. Ez a keverék megszabadít a szájüregben levő baktériumoktól, a kellemetlen szájszagtól, és fehéríti a fogakat.
* Szemölcs ellen.: Töltsünk egy kisebb vattára almaecetet, majd ragasszuk a szemölcsre. Maradjunk így egy éjszakán át, majd cseréljük frissre a kötést.
* Izomfájdalomra. Borogassuk a fájó testrészeinket egy almaecettel átitatott vizes törölközővel.
* Izzadásgátló.
* Sminklemosó. A megszokott sminklemosó helyett használjunk egy almaecetes vattát. Ez fertőtleníti az arcbőrünk, és a ráncosodás ellen is hatékony.
* Izzadásgátló.: Kenjük be almaecettel a hónaljunkat, és látni fogjuk, hogy hatásosabb, mint bármelyik dezodor.
* Arcüreggyulladás ellen.
* Arcüreggyulladás ellen.: Keverjünk el egy negyed csésze almaecetet, egy negyed csésze vízzel, 1 teáskanál cayenne borssal, 1 teáskanál mézzel, 1 citrom levével, és igyuk meg a keveréket.
* Fogfehérítő.
* Fogfehérítő.: Két rész almaecetet keverjünk el egy rész szódabikarbónával, majd vegyünk a szánkba a keverékből egy keveset, és “rágjuk meg”. Pár perc múlva köpjük ki, és öblítsük ki alaposan a szánk. Ez a keverék megszabadít a szájüregben levő baktériumoktól, a kellemetlen szájszagtól, és fehéríti a fogakat.
* Izomfájdalomra.
* Izomfájdalomra.: Borogassuk a fájó testrészeinket egy almaecettel átitatott vizes törölközővel.
* Sminklemosó.
* Sminklemosó.: A megszokott sminklemosó helyett használjunk egy almaecetes vattát. Ez fertőtleníti az arcbőrünk, és a ráncosodás ellen is hatékony.
|}
210 249

szerkesztés

Navigációs menü