„Sablon:H-lap/inf” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Tacsipacsi átnevezte a(z) Sablon:H-lap/doc lapot Sablon:H-lap/inf lapra átirányítás nélkül: másolásos átnevezés következményeinek enyhítése
aNincs szerkesztési összefoglaló
a (Tacsipacsi átnevezte a(z) Sablon:H-lap/doc lapot Sablon:H-lap/inf lapra átirányítás nélkül: másolásos átnevezés következményeinek enyhítése)
{{azonnali|1=Teszt lap volt, és töröltem.|2= - [[user:KeFe| - Üdv. » KeFe «]] [[Fájl:Kefe.gif|20px]] [[user_vita:KeFe|<small>vitalapom</small>]] 2016. január 21., 21:03 (CET)}}
Könyvlapok tetejére vagy aljára illesztve linkeket készít:
* könyved Tartalomjegyzékére,
* a könyv „előző” oldalára (megadhatod, melyik oldal legyen az előző),
* és a következő oldalára (megadhatod, melyik oldal legyen a következő).
 
Ha a könyv minden lapjára rátetted a sablont, akkor a könyvlapok egymás utánis sorrendben olvashatóak lesznek a sablon linkjeire kattintva.
 
----
 
<center>Használat:</center>
 
<nowiki>{{H-lap|könyv=</nowiki>''könyv címe''<nowiki>|előző=</nowiki>''előző fejezet címe (könyvcím nélkül)''<nowiki>|következő=</nowiki>''következő fejezet címe (könyvcím nélkül''</u><nowiki>|háttér=</nowiki>''háttérszínkód''<nowiki>}}</nowiki>
 
* '''Könyv''' paraméter: szöveg, a könyved címlapjának szánt lap neve, ne tartalmazzon / karaktert. Nem kötelező megadni; ha „|könyv=” karaktersort törlöd a sablonhivatkozásból, vagy semmit nem írsz az egyenlőségjel után, akkor a sablon az aktuális oldal (ahova beillesztetted) lapcímének első "/" jel előtti szakaszát veszi alapértelmezett könyvcímnek. A sablon a könyved címlapjára, azon belül is a ''Tartalomjegyzék'' nevű szakaszra (ha van ilyen) automatikus (nem megválasztható) linket készít (ha nincs ilyen szakasz, akkor a címlap elejére visz a hivatkozás).
* '''előző''' és '''következő''' paraméterek: könyvlapok (fejezetek) címének alkalmas szövegek. Az előző és következő fejezet címét paraméterként lehet megadni, a könyv címét (a lapok címében szereplő legelső <nowiki>/</nowiki> előtti részt, a „'''könyv'''” paraméter értéke) nem kell belefoglalni. Nem kötelező sem az „előző”, sem a „következő” paraméter megadása, ha valamelyik hiányzik (a „|''paraméter''=” karaktersorozat törölve lett a sablonhivatkozásból), vagy üres („|''paraméter''=|” karaktersorozat a sablonhivatkozásban), akkor a sablon megfelelő sora általában a „''könyv''” paraméter értékének megfelelő könyv (az általad e paraméter értékeként megadott könyv, vagy ha nincs érték, az aktuális könyv, ahová a sablont beilleszted) címlapjára próbál hivatkozást készíteni.
* '''háttér''' paraméter: [[Segítség/Színek|hexadecimális színkód]] (nem kötelező megadni, ilyenkor a sablon „átlátszó” lesz, azaz örökli a tartalmazó szövegdoboz színét). A színkódot a # jellel kezdd, de nem kell beírnod a záró ; jelet, csak hat darab karaktert, a következő készletből választva: [[Segítség:WEB-HTML színkódok|Színkódok]]).
 
: Például, ha a könyved címe ''Én könyvem'', az első fejezete ''Én könyvem/Első fejezet'', a második ''Én könyvem/Második fejezet'', akkor ha a második fejezet lapjának tetejére illeszted a sablont, automatikus link készül az ''Én könyvem#Tartalom'' szakaszra, aminek felirata ''Témák jegyzéke'' vagy hasonló lesz; ha viszont megadod a „könyv=''Másik könyv/Akármi''” paramétert, akkor a „Másik könyv” című lap „Tartalom” szakaszára készül a link. Továbbá, ha megadod, hogy ''előző=''Első fejezet'', akkor link készül az ''Én könyvem/Első fejezet'' lapra. Tehát nem azt kell írnod, hogy ''előző=Én könyvem/Első fejezet'', hanem csak az első <nowiki>/</nowiki> jel utáni szöveget, a könyvcímet a sablon automatikusan kitölti.
 
== Lásd még ==
: Itt nézhetsz utána, hogy ennek a sablonnak az esetleges megváltoztatása mely lapokra van kihatással
: →{{Speciális:Whatlinkshere/{{FULLPAGENAME}} }}
: A információs lapokat a [[:Kategória:Sablon információk]] helyen gyűjtöttük össze.
<noinclude>[[Kategória:Sablon információk|{{PAGENAME}}]]</noinclude>

Navigációs menü