„Szakácskönyv/Diétás ételreceptek” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
aNincs szerkesztési összefoglaló
* 1 evőkanál szezámolaj, 2 teáskanál szójaszósz
 
A bok choyt megmossuk, vastag szárát levágjuk, a leveleit széles csíkokra vágjuk. A kígyóbabotpárolt, ésblansírozott, azvagy újhagymátlevesekben ferdénfelhasznált 5és cm-eskevergetve darabokrasütött vágjuk.bok Achoy brokkolitkellemes kis rózsákrafrissítõ, aenyhén paprikakesernyés húsátízû. mintegyOlyan 2hajtásokat válasszunk, 5melyek cmropogósak átmérőjűés rombuszokrahibátlanok vágjuka levelei.
A kígyóbabot és az újhagymát ferdén 5 cm-es darabokra vágjuk. A brokkolit kis rózsákra, a paprika húsát mintegy 2, 5 cm átmérőjű rombuszokra vágjuk.
 
Wokban vagy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, közepes lángon állandóan kevergetve fél percig pirítjuk. Beletesszük a babot, az újhagymát és a brokkolit, kevergetve pirítjuk 3 percig. Beletesszük a paprikát, és 2 percig pirítjuk kevergetve. Hozzáadjuk a bok choyt, és további 1 percig pirítjuk. Jól belekeverjük a szezámolajat és a szójaszószt. Tálalótálra tesszük, azonnal tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.
 
A gyorsan pirított ételnek az a lényege, hogy a zöldséget nem szabad túlfozni. Használjunk minimális olajat, dolgozzunk közepes tűzön, és a zöldséget szüntelenül kevergessük-rázogassuk. A zöldség így kissé megpuhul, de nem lesz fonnyadt és zsíros. A leveles zöldségeket mindig csak a végén tegyük az ételhez. Csak addig pirítsuk, amíg a levelek éppen csak kezdenek puhulni. Ha a zöldségeket ferdén vékony, egyenletes darabokra vágjuk, könnyebb gyorsan átpirítani őket.
 
 
 
== Zöldfűszeres pulykasült ==
228 365

szerkesztés

Navigációs menü