„Szakácskönyv/Étrend/Candida” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
Nagyon szigorú diéta javasolt. Fehér kenyér, élesztő, zsemle, édes pékáru, cukor, méz, ecet, gomba vagy sajtok nélkül kell étkezni. A kúra eleje igen csak szigorú. A diéta leginkább három részre osztható.
Az elsõ szakas a legnehezebb, mert nagyon sok ételt nem ajánlott fogyasztani (sok gyümölcsöt is beleértve). A második szakaszban pár gyümölcs, gabona stb. lassan visszahozható az étrendbe. A harmadik szakaszban a candida által egészségesnek titulált ételek teljes mértékben fogyaszthatóak. Általánosan az elsõ legnezhezebb szakas, a betegség súlyosságától függöen tarthat 2-3 hétig vagy akár, 1-2 hónapig. A második szakasz általánosan 2-3 hónapig tart. Ezek az adatok legtöbb forumonfórumon, illetve oldalon csak tájékoztató jellegūek. Legtöbb szakirodalom 3-6 hónap alatt gyógyuást igér, de megemlítik azt is , hogy nagyon súlyos eseteknél ez eltarthat akár 2 évig is.
 
A diéta önnmagában sokszor nem elég a candida legyõzésére. Javasolt különbözõ, gombaellenes cseppeket ( pl. grapefruit mag) fogyaztanifogyasztani leginkább az elsõ szakasz eleje- vége felé, amikor már "méregtelenített" a szervezet. A masoodikmásoodik szakaszban ez foltytatható, de ugyanakkor nagy hangsúlyt kell fektetni a vitaminok, ásványi anyagok potlására, illetve küloönbozõkülönbozõ probiotikumok szedésére a helyes baktérium állomány visszaállítása végett.
 
===A tiltott élelmiszerek ===
Névtelen felhasználó

Navigációs menü