„Szakácskönyv/Eszközök” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
A modern tűzhelyekhez egy-két darabot mellékelnek, de ha nem ilyen tűzhelyünk van, akkor a vásárlás előtt a sűtő méretét érdemes lemérni. A teflon (ALUTEF) tepsikből is legalább két darab legyen a háztartásban., Ide tartoznak még a torta, kuglóf, őzgerinc sűtők. Mindenképpen érdemes beszerezni egy-két zománcozott tepsit is, melyeket a néhány adagnyi tésztafélék, rakott-, rétegezett ételek készítésénél hasznosíthatunk.
----
==RÓMAI TÁL==
 
Elődeink kerámia és agyagedényekben sütötték, főzték a jobbnál jobb ételeket. Ma ismét reneszánszát éli a cserépben való sütés. Egészen különleges ízű és zamatú ételeket készíthetünk, ehhez különféle formájú és elnevezésű edényekből válogathat a boltok polcain.
 
A tál használata előtt fontos a hideg vízben való 15-20 percig tartó áztatás. Mindig hideg sütőbe tegye a római tálat, mert különben megrepedhet. A forró sütőből kivett edényt ne tegye hideg felületre, mindig konyharuhára vagy falapra helyezze. A tisztítást, súrolást csak sóval végezze, a mosószeres víz beleivódik a pólusokba. Ha hagyma vagy egyéb erős szagú lett a tál, töltse meg vízzel, öntsön bele 1 pohár ecetet és süsse a sütőben 1 órát. Ezután öntse ki a vizet és dörzsölje be sóval. Melegvizes öblítés után szárítsa ki.
 
== Evőeszközök ==
352

szerkesztés

Navigációs menü